Gastroskopija
Naj te ne bo preveč strah morda res ni ne vem kako prijetno, ampak ni najhujša stvar na svetu. Nekateri pravijo, da jim je sililo na bruhanje, ampak jaz sem bila že 3 krat pa mi nikol ni blo ne vem kako hudo.
Upanje je kot plutovina na vodi lahko jo potisneš do dna ampak vedno bo priplavala nazaj na površje.
-
- Komunikatorka
- Kraj: Malo tu, malo tam
- Kontakt:
jzt mam čist grozno izkušno s to gastroskopijo.
mela sm jo mislm da v 5. razredu oš, že tko me je blo strah, spomn se tiste grde, debele cevke, tiste "DUDE" k ma lukno, in riganja... blek...
pol za nameček, mi pa dohtar reče: "A BI RADA VIDLA SVOJ ŽELODEC?"
takrat sm mu hotla kr tisto cevko v rt porint pa nej on svoj želodec od tam gleda
mela sm jo mislm da v 5. razredu oš, že tko me je blo strah, spomn se tiste grde, debele cevke, tiste "DUDE" k ma lukno, in riganja... blek...
pol za nameček, mi pa dohtar reče: "A BI RADA VIDLA SVOJ ŽELODEC?"
takrat sm mu hotla kr tisto cevko v rt porint pa nej on svoj želodec od tam gleda

jaz na gastroskopiji nisem bila, sem pa bla na podobni zadevi - bronhoskopija, ko ti isto gredo s cevko do pljuč in ti vzamejo tkivo za analizo,....brez skrbi, večina ljudi dela paniko, da kako boli in oh in sploh, mene je blo tudi groza ko sem šla, ampak NE boli,...je pa res neprijeten občutek to pa je,...
-
- Kofetarica
- Kontakt:
Re: gastroskopija
a_nima_učk napisal/-a:mene ful zanima, če je že kdo od vas bil na gastroskopiji in kako to izgleda![]()
namreč jaz moram it, ker me nekaj želodec matra![]()
hvala
Sem bila, pa ni tko grozn k zgleda...
Pač umrtvičijo ti mišice na požiralniku, nato pa ti vstavijo not cevko, ki ima na koncu lučko oziroma kamero....
Nič ne boš čutla, sam malo čudn filing je, to je vse....
Nč bat....

jaz sem imela danes gasrtroskopijo in je blo res grozno,ker mi niso omrtvičli,ker imam astmo. skoz se mi je dvigovalo, rigalo in sem si kot zgleda med tem ranla požiralnik,ker me zdaj tak boli da mi je požiranje sline prava muka in še glave ne morem gor in dol obračat in ful v stran,ker me ful zaboli. so mi pa našli neki izrastek
in še ne vejo kaj je,ker komaj čez 2 tedna dobim izvide. taka je bla moja izkušnja. je pa res,da vsakdo to drugače čuti, pač odvisno od vsakega posameznika

Ne sanjaj svojega življenja. Živi svoje sanje!
-
- Debatorica
- Kontakt:
-
- Debatorica
- Kontakt:
praŠička napisal/-a:jz sm mela že oboje: gastroskopijo in kolonoskopijo.tko da iz osebnih izkušenj lahko povem, da je drugo ful bolj boleče in zoprno. predvsem tud zarad tega, ker sm mogla prej 3 dni vsak dan spit 3 litre Donata Mg in bla samo na tekočih ''jedeh''.
tko da tiste, ki mate gastroskopijo, si pomagajte s tem, da bi lahko blo še hujše!
Če si sam 3 dni pila Donat, je še dobr. Zadnjič sem bila 4 dni v bolnici in je ženska poleg mene imela kolonoskopijo in je mogla v 3 urah!!! spiti 12 litrov Donata. In jih je. Naslednje dni pa jih je blo še ene par primerkov, k so bli ful bogi. Jst tega nikol ne bi prenesla, še vode ne bi mogla tolko požret-niti v enem dnevu.
Me pa tut čaka gastroskopija..mogla bi jo imet že poleti, pa sem se ustrašla in nisem šla, pa mi je zdaj žal. ampak odkar sem preživela cistoskopijo+ureteroskopijo (nedolgo nazaj v bolnici-ko so mi cev s kamero zapičli preko nožnice, sečnika v ledvico....)...dvomim, da bi me gastroskopija bolela bolj. Tk, da bo za prežvet ziher.
emm .. jst sm pa bla na gastroskopiji .. pa niti ni blo tko hudo kot so me strasli .. pac eno cevko .. podobno tisti s katero doma zalivate vrt
.. ti potisnejo po grlu use do zelodca .. lezis na boku .. in si lahko ogledujes svoj zelodec .. prau zanimivo .. na zacetku je res mal hudo .. ko se ti zdi da se bos zadusila .. ampak ni panike .. se prezivi .. pol po gastroskopiji se mi je pa mal smotlo .. nism mogla takoj stopit na noge .. mal pomoci rabla ..
no to pa ni edina stvar na kateri sem bila .. kajti na gastroskopiji mi niso odkrili nic .. zato so me poslali na eno stvar .. za katero niti nevem kako se rece .. u bistvu je podobna .. samo da ti tam v zelodec potisnejo cevko tako bol malo .. podobno slamici .. samo ka dalso .. in ti s pomocjo nje .. iz zelodca crpajo sok .. meni so ga u bistvu crpali 4 ure!!!!!
in niso dobili nc ven .. po tistem postopku mi je blo tako slabo .. nism mogla hodit .. samo lezala sem lahko .. drgac pa ni bolece .. samo neprijetno .. se pa splaca da ugotovis kaj je narobe s teboj
lp

no to pa ni edina stvar na kateri sem bila .. kajti na gastroskopiji mi niso odkrili nic .. zato so me poslali na eno stvar .. za katero niti nevem kako se rece .. u bistvu je podobna .. samo da ti tam v zelodec potisnejo cevko tako bol malo .. podobno slamici .. samo ka dalso .. in ti s pomocjo nje .. iz zelodca crpajo sok .. meni so ga u bistvu crpali 4 ure!!!!!

lp

Trying to be something experimental.