USA (ZDA)
jst bi ti to rekla da ni pametno imeti svojega mnenje o Bushu k so full občutljivi če si proti in te bojo prepričeval in ne vem kaj!ne se trudt dej jim prov pa adijo!Boš mela najbolj mir če sploh nič ne omenjaš! 

Pametni dobi več koristi od sovražnika kot neumni od prijatelja. Ne posmehuj se nesreči drugih!
- Slatka Mala
- Komunikatorka
- Kraj: Göteborg,Sweden
taPridna napisal/-a:Men je v Evropi čist kul, Amerika mi pa ni niti približn dobra!!!
![]()

U prolazu tjelo pripijena,bez imena samo bez uspomena..
Trashy... San Diego zakon!
Hja mi smo tam prespali samo eno noč, tk da ti kej dost ne znam povedat. Majo res krasen Sea World (ki si ga boš verjetno itak ogledala, kr je največji na svetu), ki je bil res nekaj najboljšega. Majo res vse, od rib, ork (!!), morksih psov, delfinov vseh vrst, pingvinov, tjuljnov, morskih levov, morskih krav in vseh drugih živali iz morja pa še polno drugih atrakcij. Vse zlo čisto, urejeno in za vsa živa bitja res SUPER skbijo. Pohvalno. (Sori če sm se spustila preveč v podrobnosti). Zvečer smo šli še na ogled mesta, kjer smo si ogledal tiste štante, k so tak v špansko-mehiškem stilu (San Diego je čist zravn Mehike) in majo res vse; od tistih mehiških klobukov do ne-vem-česa še vse. Pa vse je v tak prijetnem majhnem stilu kake stare vasice (to ni blo središče SD, ampak en tak del). Če boš šla tja, nikakor ne pozabi na Ice Stone sladoled, ki je garantirano najboljši na svetu! Najprej si zbereš en okus (vanilija, čokolada...) pol maš pa zravn okrog 100 posipov vseh vrst (mali twixi, marsi, snikersi, mrvice bele in čokoladne, koščki sadja, lešniki, orehi, mandlji...) pol pa ti zmeša z eno lopatko (na roke) sladoled+posip in rezulatat je res super. Aaaah, zdle bi za eno kepco tega sladoleda dala tud 10 jurjev.
Pogledal smo tud spomenik Špancu Cabrillu, ki je prvi stopil na ta tla in je tam kr znan, je tk kot en Columb na Z strani (samo da je bil kasneje). No to so bolj take turistične točke, kej drugega ti ne znam povedat. Drgač pa je SD tk ko vsa druga ameriška mesta (glede ljudi, restavracij..).
Pa ne mi s takimi da je ameriški folk bedn. Kr je glih obratno! Ljudje so tak veseli in sproščeni, da sam stoj in se čudi. Res so ful prijazni, družabni, ena me je sred ulice vprašala, kje sm kupla čevlje, vsi drug z drugim komunicirajo, čeprav se sploh ne poznajo. Takoj se ti kdo pridruži pri mizi, če si sam. Vsega se res razveselijo oz. to ful pokažejo, vsak natakar/receptor/čistilka/trgovec al pa kar tak en iz sosednje mize te vpraša od kje si, kaj delaš tu, kako se ti zdi. Nobenmu se nikamor ne mudi, res se radi nasmehnejo. Bla sm na enem koncertu in občinstvo se res takoj sprosti, vsi so strašno sproščeni, ploskajo, plešejo, sodelujejo... Ne pa tk ko Slovenci, k se noben ne zna sprostit, če ni prej spil gajbice pira.
Pol kadar kak vodič vpraša, če ma kdo kako vprašanje, so pr nas ljudje večinoma kar tiho. Tam pa se vprašanja kar usujejo.
Si pa js tud strašno želim od V do Z strani kar z avtom (to je nardil tud moj oči v študentskih letih). Kr tko res dobiš najboljšo podobo vsega skupaj, pa še taka doživetja so res neprecenljiva, +vsi nacionalni parki, mesta, narava, folk. Js mam pa Ameriko že od malih nog zlo rada (velik so k temu pripomogli filmi, ki so moj življenjski sopotnik
), že skos me je zelo zanimala in ta želja je skos rastla v men. Samo tja sm si želela. Hvala bogu se mi je letos uresničla. Pa upam, da še kdaj 

Hja mi smo tam prespali samo eno noč, tk da ti kej dost ne znam povedat. Majo res krasen Sea World (ki si ga boš verjetno itak ogledala, kr je največji na svetu), ki je bil res nekaj najboljšega. Majo res vse, od rib, ork (!!), morksih psov, delfinov vseh vrst, pingvinov, tjuljnov, morskih levov, morskih krav in vseh drugih živali iz morja pa še polno drugih atrakcij. Vse zlo čisto, urejeno in za vsa živa bitja res SUPER skbijo. Pohvalno. (Sori če sm se spustila preveč v podrobnosti). Zvečer smo šli še na ogled mesta, kjer smo si ogledal tiste štante, k so tak v špansko-mehiškem stilu (San Diego je čist zravn Mehike) in majo res vse; od tistih mehiških klobukov do ne-vem-česa še vse. Pa vse je v tak prijetnem majhnem stilu kake stare vasice (to ni blo središče SD, ampak en tak del). Če boš šla tja, nikakor ne pozabi na Ice Stone sladoled, ki je garantirano najboljši na svetu! Najprej si zbereš en okus (vanilija, čokolada...) pol maš pa zravn okrog 100 posipov vseh vrst (mali twixi, marsi, snikersi, mrvice bele in čokoladne, koščki sadja, lešniki, orehi, mandlji...) pol pa ti zmeša z eno lopatko (na roke) sladoled+posip in rezulatat je res super. Aaaah, zdle bi za eno kepco tega sladoleda dala tud 10 jurjev.

Pa ne mi s takimi da je ameriški folk bedn. Kr je glih obratno! Ljudje so tak veseli in sproščeni, da sam stoj in se čudi. Res so ful prijazni, družabni, ena me je sred ulice vprašala, kje sm kupla čevlje, vsi drug z drugim komunicirajo, čeprav se sploh ne poznajo. Takoj se ti kdo pridruži pri mizi, če si sam. Vsega se res razveselijo oz. to ful pokažejo, vsak natakar/receptor/čistilka/trgovec al pa kar tak en iz sosednje mize te vpraša od kje si, kaj delaš tu, kako se ti zdi. Nobenmu se nikamor ne mudi, res se radi nasmehnejo. Bla sm na enem koncertu in občinstvo se res takoj sprosti, vsi so strašno sproščeni, ploskajo, plešejo, sodelujejo... Ne pa tk ko Slovenci, k se noben ne zna sprostit, če ni prej spil gajbice pira.

Si pa js tud strašno želim od V do Z strani kar z avtom (to je nardil tud moj oči v študentskih letih). Kr tko res dobiš najboljšo podobo vsega skupaj, pa še taka doživetja so res neprecenljiva, +vsi nacionalni parki, mesta, narava, folk. Js mam pa Ameriko že od malih nog zlo rada (velik so k temu pripomogli filmi, ki so moj življenjski sopotnik

...
- Slatka Mala
- Komunikatorka
- Kraj: Göteborg,Sweden
MiLLy napisal/-a:,
Pa ne mi s takimi da je ameriški folk bedn. Kr je glih obratno! Ljudje so tak veseli in sproščeni, da sam stoj in se čudi. Res so ful prijazni, družabni, ena me je sred ulice vprašala, kje sm kupla čevlje, vsi drug z drugim komunicirajo, čeprav se sploh ne poznajo. Takoj se ti kdo pridruži pri mizi, če si sam. Vsega se res razveselijo oz. to ful pokažejo, vsak natakar/receptor/čistilka/trgovec al pa kar tak en iz sosednje mize te vpraša od kje si, kaj delaš tu, kako se ti zdi. Nobenmu se nikamor ne mudi, res se radi nasmehnejo. Bla sm na enem koncertu in občinstvo se res takoj sprosti, vsi so strašno sproščeni, ploskajo, plešejo, sodelujejo... Ne pa tk ko Slovenci, k se noben ne zna sprostit, če ni prej spil gajbice pira.Pol kadar kak vodič vpraša, če ma kdo kako vprašanje, so pr nas ljudje večinoma kar tiho. Tam pa se vprašanja kar usujejo.
ja če ti je všeč tak folk,men osebno so preveč nerazgledani,čustveni(jokajo za vsako stvar),precenjujoči..mam raj evropejce ka se več al man brigamo vsak zase

MiLLy napisal/-a:Si pa js tud strašno želim od V do Z strani kar z avtom (to je nardil tud moj oči v študentskih letih). Kr tko res dobiš najboljšo podobo vsega skupaj, pa še taka doživetja so res neprecenljiva, +vsi nacionalni parki, mesta, narava, folk. Js mam pa Ameriko že od malih nog zlo rada (velik so k temu pripomogli filmi, ki so moj življenjski sopotnik), že skos me je zelo zanimala in ta želja je skos rastla v men. Samo tja sm si želela. Hvala bogu se mi je letos uresničla. Pa upam, da še kdaj
no polpa najbol dase kr zmenmo,da nadaljujemo družinsko tradicijo

U prolazu tjelo pripijena,bez imena samo bez uspomena..
-
- Kofetarica
-
- Kofetarica
Od mojga prijatelj živi že več 10 let.
Najprej je v New Orleansu naredu faks, pol si je pa najdu službo.
Hecno od vsega tega je, da je njihov faks ful nezakompliciran. Sama moram pri bukvih presedet več dni,oni imajo pol manj gradiva. Izpustijo vse podrobnosti samo mal bolj bistveno al tko nekak. Od tu potem izhaja njihova nerazgledanost.
Problem je pa nekje drugje. Živel je v zastraženem območju, ki ga noč in dan stražijo varnostniki. Ulico stran si že ogrožen. Belci tam sploh niso zaželjeni. Vse športne prireditve potekajo ločeno. Ko je bil prvič ,pojma ni imel, kaj lahko in česa ne, zato so mu pa avto razbil.
Potem se je preselil v LA, zdej občasno še dela kej za Hollywood.
Je bistveno boljše, ker ni tolk rasizma. Je pa večkrat reku, da je Amerika Slovenija in da bo prišel nazaj. Ko prvič prišel v Ameriko so ga že na avtobusu oropal, pol pa še na ulici,ko je naslov iskal, prvi dan je ostal brez vsega.
Najprej je v New Orleansu naredu faks, pol si je pa najdu službo.
Hecno od vsega tega je, da je njihov faks ful nezakompliciran. Sama moram pri bukvih presedet več dni,oni imajo pol manj gradiva. Izpustijo vse podrobnosti samo mal bolj bistveno al tko nekak. Od tu potem izhaja njihova nerazgledanost.
Problem je pa nekje drugje. Živel je v zastraženem območju, ki ga noč in dan stražijo varnostniki. Ulico stran si že ogrožen. Belci tam sploh niso zaželjeni. Vse športne prireditve potekajo ločeno. Ko je bil prvič ,pojma ni imel, kaj lahko in česa ne, zato so mu pa avto razbil.
Potem se je preselil v LA, zdej občasno še dela kej za Hollywood.
Je bistveno boljše, ker ni tolk rasizma. Je pa večkrat reku, da je Amerika Slovenija in da bo prišel nazaj. Ko prvič prišel v Ameriko so ga že na avtobusu oropal, pol pa še na ulici,ko je naslov iskal, prvi dan je ostal brez vsega.
Od mojga pol brata oči se je pa pred dvema letoma preselil tja in pol je še moj pol brat čez neki časa šel tja. Mislil je, da bo ta za vedno, sam pol je raje prišel nazaj, ne vem, reku je, da je tle bolš
Sej njegov oči tud zdej tle živi, sam je pa malo dlje ostal tam.
Tam je res zlo drgač kot tle, rabiš veliko časa, da se navadiš živet tam, ker je res čisto drugačen svet kot pri nas. Sploh v New Yorku, kjer je živel moj pol brat je ogromno ljudi. Pa je reku, da so na šolah vsi tok pridni, k je enkrat hotu špricat, so vsi tko "Kaj? A res? A kr špricu boš?
Vsi tko zgroženi
Pa da če velik špricaš, pol te kr suspendirajo za 10 dni
Lepo bi blo to pri nas.. 

Let the good times roll.
mah sej tko 1 mesec sem že bila v Ameriki..
tko da približno mam en občutek kako naj bi to zgledalo..
samo konkretno za delo se pa takrat nisem nič zanimala..
pa me sedaj zanimalo, če ma kdo že kakšne izkušnje s tem..
oziroma na koga se tu obrniti, ki mi da lahko malo več informacij o tem
tko da približno mam en občutek kako naj bi to zgledalo..
samo konkretno za delo se pa takrat nisem nič zanimala..
pa me sedaj zanimalo, če ma kdo že kakšne izkušnje s tem..
oziroma na koga se tu obrniti, ki mi da lahko malo več informacij o tem

Boys are my favourite thing to study!
jz grem septembra mogoce za ksn mesec v ZDA... v NY...
v mehiki sm spoznala fajn druzbico, se zdej po vec kot pou leta se skoooos slismo, prou zou nam je da nismo iz istga mesta, tko da grem septembra dol za neki cajta, k enmu od teh ki sem jih spoznala, pa vrjetn bo sou se lubi z mano...
d best bo
v mehiki sm spoznala fajn druzbico, se zdej po vec kot pou leta se skoooos slismo, prou zou nam je da nismo iz istga mesta, tko da grem septembra dol za neki cajta, k enmu od teh ki sem jih spoznala, pa vrjetn bo sou se lubi z mano...
d best bo

did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...