ne vem več kaj in kako naprej :/

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

Pa še to, drugače se tudi meni zdi, da je bila zaroka malo prehitra in da se še ne poznata dovolj dobro, da bi vedela ali sta za skupaj ali ne. pač prvo leto (ali pa še več) je itak vse v rožicah. verjamem pa, da je avtorica na polno zaljubljena in si 'ne predstavlja življenja brez njega', zato ji je brez veze govort nej teče kot jo noge nesejo, ker teh nasvetov itak ne bo poslušala.

dvomljivka, jaz ti svetujem da probata rešit problem (kot dva odrasla, če sta dost zrela za zaroko, sta tudi dost zrela da rešujeta probleme), če pa ne gre, pa ne sili z glavo skozi zid.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
Mr. Simpaticus
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Mr. Simpaticus »

A niso jehove priče bolj mirni ljudje :?: :D
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

Tale problem vidva ne bosta nikoli rešla. Sorry, ker sem direktna, ampak tip, če se bo hotu rešit njegove vzkipljivosti in agresivnosti, bo potreboval ogromno truda, niso to navade, ki se jih reši z nekimi quick fixi in pogovori med vama. Pogovarjaš in meniš se lahko, če te pri partnerju motjo majhne navade, ne pričakuj pa, da boš človeka lahko spremenila.
maniac
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a maniac »

..Evelyn.. napisal/-a:Btw, vseeno je slabše metanje predmetov v osebo, kakor rečt kaj v jezi. Predstavljaj si, da boš enkrat vrgla vanj nekaj ostrega in mu povzročila trajno poškodbo.

Fizično nasilje NI slabše od psihičnega. Oboje je enako hudo, oboje prizadane in pusti "trajne poškodbe". In vem, da ni vsak prepir in besede izrečene v jezi psihično nasilje, samo zmerjanje in poniževanje pa po mojem mnenju je.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

dvomljivka napisal/-a:ne da branila sebe ali njega, vendar poznam veliko parov ki so se dokaj hitro zaročili ali poročil v zvezi, pa še sedaj po več letih zakona normalno funkcionirajo
mmmkay, ampak vidva pa že zdaj ne funkcionirata normalno..
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

dvomljivka napisal/-a: mogoče sem res to zvezo prikazala kot nekaj nemogočega in groznega, ampak ni tako, ker se super ujameva, imava se rada, ko nisva skupaj se nonstop usaj po tel slišiva, vendar pa v vsaki zvezi pride tudi do kakih nesoglasjih, le da nekateri znate miriti svojo jezo drugi jo pa ne znamo...

ja zveza, kjer se tip po 7ih mesecih zdira na svojo punco, jo podi iz stanovanja (ne zdaj obračat besed, da te ni hotu ven vržt itd., ker nima nobene veze čigavo je stanovanje), jo odriva, ji govori da naj zapre gobec, ona pa njemu nazaj sika, mu meče reči v obraz, ga nazaj nadira,... to JE nemogoča in grozna zveza.

a se zajebavaš? torej trdiš, da če starš pretepa svojega otroka (s tem mislim prav pretepanje in ne ene klofute), je enako dober starš kot tisti, ki otroku da mesec dni hausaresta? ker on tadrugi pač ne more krotiti svoje jeze. ah, jebiga. mater razmišljaš primitivno do amena. kakšen misliš da bo tvoj sanjski jehovec do vajinih otrok? boš si pa spet govorila, da revček ne zna krotiti svoje jeze.

ja, eno so nesoglasja, deljena mnenja. drugo pa žaljenje, tuljenje in poniževanje. a ti jaz povem primer kako je pri meni in mojem fantu ko se skregava? da boš videla mogoče kakšno razliko. ravno ta vikend je on nekaj rekel, jaz sem ga narobe razumela, on je vzel tako, jaz tako in dejansko sem bila kriva v bistvu več jaz kot on kar sem mu povedala (šlo je pa za to, kam kdo gre in kdaj- sem si narobe interpretirala). on mi je povedal (povedal!) kaj TOČNO je narobe, razumem da je bil jezen name (in bil je upravičeno). zelo. sem se mu opravičila za svoj del krivde. in ga pustila pri miru. on je bil tiho, čeprav je v njem vrelo. in takšnega človeka spoštujem. naslednji dan se mi je opravičil. tako pri nama izgleda res hud prepir. 2 krat letno.
zdaj pa poglej svojo statistiko.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Angel in devil shoes
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Angel in devil shoes »

Mislim, da je Claire vse napisala ...
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

maniac napisal/-a:
..Evelyn.. napisal/-a:Btw, vseeno je slabše metanje predmetov v osebo, kakor rečt kaj v jezi. Predstavljaj si, da boš enkrat vrgla vanj nekaj ostrega in mu povzročila trajno poškodbo.

Fizično nasilje NI slabše od psihičnega. Oboje je enako hudo, oboje prizadane in pusti "trajne poškodbe". In vem, da ni vsak prepir in besede izrečene v jezi psihično nasilje, samo zmerjanje in poniževanje pa po mojem mnenju je.

Tukaj se ne gre za poniževanje, zmerjanje in psihično nasilje v pravem pomenu, kjer posameznik trpi! Tukaj se gre za izrečene besede v afektu, v jezi, v prepiru in niso nikakršno psihično nasilje. Psihično nasilje je vsakodnevno poniževanje, dajanje občutka manjvrednosti, skratka uničevanje človeške psihe. Da njej fant reče "zapri gobec"(med prepirom) =/= psihično nasilje. Da ona vrže knjigo njemu v faco = fizično nasilje. In v tem primeru, je definitivno drugo hujše. Če bi bile žaljivke kot so "ti prasec!", "pober se ven!", "zapri goflo!" izrečene med prepirom pojmovane kot psihično nasilje, nas lahko kar vse obtožijo psihičnega nasilja(ki ga btw izvajamo drug na drugemu- v prepiru ni on glasen, ona pa mirna miška) in zaprejo v institucije.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
firex
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Promorska

Neprebrana objava Napisal/-a firex »

ne da bi branil fanta ali kaj podobnega ce zares izvaja nasilje.

a mislim da je ze tolikokrat spremenila mnenje prvo jo je pretepal porival metal iz stanovanja, sedaj pa pravi da ji je rekel naj gre ce ji kaj ni prav....verjetno je mislil iz zivljenja njegovega.

pa se nekaj ce se jaz kregam z punco in ona prva vrze vazo/sliko/kozarec vame ma je ji gotovo zabrusi kako nelepo besedo nazaj v stilu kaj si fu*****
maniac
Komunikatorka
Komunikatorka

@..Evelyn..

Ne vem na podlagi česa sklepaš, da zmerjanje, pa čeprav v jezi, ni nasilje. Citiram s strani Društva za nenasilno komunikacijo, kaj je psihično nasilje:

DNK napisal/-a:
Psihično nasilje so dejanja, ki najpogosteje potekajo na verbalni ravni in negativno vplivajo na samozavest, samopodobo in samozaupanje druge osebe. Sem sodi grobo kritiziranje človekove osebnosti, žaljenje, zmerjanje, poniževanje, ustrahovanje in grožnje z besedami, kričanjem, telesno držo, ustvarjanje negativnih mnenj o osebi na podlagi predsodkov in stereotipov, ignoriranje, molčanje, da bi dosegli svoj cilj, širjenje negativnih govoric o osebi, da bi zmanjšali njen ugled v družbi, izoliranje osebe od ljudi, s katerimi bi želela ohraniti stik.

In kakorkoli vzameš, meni komuniciranje v smislu "zapri gobec, prasica" ni sprejemljivo v nobenem primeru. Tako kot se mi zdi nesprejemljivo obmetavanje s stvarmi, ki ti v jezi pridejo pod roko.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Mamo drugačna pojmovanja očitno, ali pa pač nekateri nismo tok labilne osebe, da se bomo psihično zlomili, če nam kdo v prepiru reče "kuzla" al kaj jaz vem. Btw, to kar si ti pdoala, za definicijo, je ravno to kar sem jaz rekla. Slaba tebi v lajfu, če te nekdo "ponižuje, uničuje samozavest in samopdobo, krha samozaupanje" s tem, da ti v prepiru- kjer si tudi ti enakovreden del prepira- v tej tematiki specifično se oba kregata- zate psihično nasilje. Ne razumeš dobro pojma "psihično nasilje" očitno in ga posplošuješ na vsakšno malce bolj grobo komuniciranje. Kot sem že rekla, če bi to, kar ta fant in dekle prestajata v prepirih bilo psihično nasilje, bi bili vsi za v institucije. Definitivno ni človeka, ki nebi kdaj v življenju, v prepiru rekel kaj grdega drugi osebi(pa naj bo to prijatelj, partnerj, učitelj, starši..kdorkoli).
maniac
Komunikatorka
Komunikatorka

Kako ne razumem? Saj piše, da je žaljenje in zmerjanje psihično nasilje?

Pa v bistvu niti ni važno, če se strinjava, meni se tak način komuniciranja, naj bo v afektu ali ne, zdi nesprejemljiv, tebi pa očitno ne. In to nima nobene veze z labilnostjo. A se ti zdi ok, če bi šla jaz v jezi svojega tipa malo boksat? Itak je močnejši od mene in ga ne bi s tem nič poškodovala. Zakaj je potem ok, če tip v jezi svojo punco kliče kuzla? Res ne razumem tega.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

Taki se težko spremenijo. In tudi če mu je kasneje žal, se bo zadeva ponovila. Za kaj več pa bolje da nasloviš kakega psihologa in vprašaš za mnenje...

Sicer pa ne jamraj, da grdo ravna s tabo, navsezadnje si se sama odločila za to in kasneje se ne postavljaj v vlogo žrtve, zaenkrat te z njim namreč nič ne veže.

Drugače sem pa že sredi ulice videla eno tako situacijo ko se je folk drl drug na drugega...

dvomljivka napisal/-a:
je slovenec da ne bo pomote, vera je pa jehovova

Taki bi mogl bit M od mirni, mi je že vse jasno... :? Bolš da bežiš od takega tipa ;)
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

maniac napisal/-a:Kako ne razumem? Saj piše, da je žaljenje in zmerjanje psihično nasilje?

Pa v bistvu niti ni važno, če se strinjava, meni se tak način komuniciranja, naj bo v afektu ali ne, zdi nesprejemljiv, tebi pa očitno ne. In to nima nobene veze z labilnostjo. A se ti zdi ok, če bi šla jaz v jezi svojega tipa malo boksat? Itak je močnejši od mene in ga ne bi s tem nič poškodovala. Zakaj je potem ok, če tip v jezi svojo punco kliče kuzla? Res ne razumem tega.

Nihče ni rekel, da je to ok(to si ti sama skompenzirala v svojih mislih). Ampak ti psihično nasilje posplošuješ na vsako grdo besedo, ki je izrečena v afektu. Pa pač to ni psihično nasilje. Ker točno ta citat, ki si ga zgoraj izpostavila, v prvi točki omenja, da je psihično nasilje dejanja, ki negativno vplivajo na samozavest, smaopodobo, samozaupanje etc, MANIFESTIRA pa se skozi zmerjanje, poniževanje, ustrahovanje. In če jaz rečem nekomu "prasec" med prepirom, to NI PSIHIČNO NASILJE pa če se postaviš na trepalnice.

Situacija 1: mož in žena se skregata, mož reče ženi "mah neumna si, daj mi mir", žena njemu "ma ti si neumen" in se čez nekaj časa pomirita in pobotata, opravičita za besede =/= PSIHIČNO NASILJE.
Situacija 2: Mož pride domov in reče ženi "spet si skuhala crkovino, sem vohal že na parkingu, neuporabna si, sam še za pucat tla, ne vem zakaj sem se poročil s tabo, ničvredna ženska!" = PSIHIČNO NASILJE.
Loči razliko. Ali pa poskusi it na ta center in reci, da sta se skregala s partnerjem zadnjič in ti je rekel "zapri gobec" in bomo videli, če te bodo obravnavali kot žrtev psihičnega nasilja, isto kot nekoga, ki je dnevno poniževan brez podlage s strani drugega človeka. Pač nimaš razjasnjene definicije psihičnega nasilja, pa tle ni fora najinega strinjanja.
maniac
Komunikatorka
Komunikatorka

1. Ti sama si napisala, da je slabše, če ona obmetava tipa kot to, da on njo zmerja. A ti moram citirat, da ne boš trdila, da sem to skompenzirala v svojih mislih?

2. Sem že zgoraj napisala, da ni vsak prepir psihično nasilje, samo zmerjanje, ki se ponavlja v vsakem prepiru, pa je. Še enkrat si preberi citat. Piše, da so psihično nasilje dejanja, med katera sodijo grobo kritiziranje človekove osebnosti, žaljenje, zmerjanje, poniževanje itn., da ne naštevam še enkrat. A prasec ni zmerljivka?

3. Razlika med tvojima primeroma mi je jasna, samo če se to ponavlja v vsakem prepiru, gre samo za nianse. Jaz pričakujem od svojega partnerja, da me spoštuje tudi, kadar je jezen. Kar pomeni, da mi ne govori, da sem neumna niti da sem spet skuhala crkovino, ki jo je vohal že na parkingu, da sem neuporabna, samo še za tla pucat, in da ne ve, zakaj se je poročil z mano, ničvredno žensko. A razumeš, kaj ti hočem povedat?
Odgovori