Dejstvo je, da po enem postu vidimo zadevo tako, po dveh, treh oz. večih postih pa drugače, ker z vsako informacijo dobimo bolj jasen vpogled v njuno zvezo. Meni osebno se po vsem napisanem do zdaj zdi situacija drugačna kot na začetku. On ni vsega kriv, ker jo je do neke mere upravičeno ignoriral zaradi njenih frustracij in nenehnega teženja. Ona je pač imela veliko prostega časa in je v vsem tem brezdelju začela iskat probleme. Če je človek brezposeln oz. nasploh nima nekih obveznosti, hobijev ipd., si jih mora poiskati in živeti svoje življenje, ne življenje partnerja.
Zakaj je on šel narazen z bivšo punco, ki je matera njegovega otroka, vesta samo onadva in to še ne pomeni, da je tip, ki ne živi več z mamo svojih otrok in z otrokom, najslabše, kar lahko nekdo dobi za partnerja. Nekaj drugega je, če z bivšo ni imel nekih večjih problemov in je pogrešal nek izziv, pa ga je zmedla druga punca, on pa je cel srečen izkoristil priložnost in popihal pred odgovornostjo. O tem, da on sploh ne obiskuje več otroka in ne skrbi zanj, nisem nič prebrala, razen če sem spregledala.
Če pa on ne zmore več prenašati frustracij partnerke, pa tebi Ellerjeva ne preostane drugega, kot da sprejmeš njegovo odločitev, v obdobju samskosti pa začneš delati na svoji psihi in si zapolniti življenje.
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do." Mark Twain
Dan.
Hvala za odgovore, mnenja.. Vsem!
Skratka, ko je včeraj prišel domov se je obnašal normalno. Skupaj sva peljala pse in se pogovorila. Izčrpno. Končno. Pogovor je začel on. Razjasnil mi je določena dejstva, razložil določena dejanja,...ipd.
Kasneje se mi je še cel večer "prilizoval",...ipd. Je bilo ok.
Spet me bodo nekateri napadli a vseeno vprašam, ker mi nekaj ne da miru; Kako lahko reče vse take stvari in potem naj verjamem da dejansko ne misli tako? Pravi, da se me drugače ne premakne...Da sem tak človek, da on to itak že ves čas ve in da to tudi sprejema ampak da pa noče celo življenje očitkov poslušati...in da bi rad končno normalno zaživel.
aja še nekaj, niti ne bi komentirala a moram.
NIKOLI nisem bila njegova ljubica, do dneva, ko so se stvari razjasnile niva bila niti skupaj...
ni mi jasno zakaj morajo določeni ljudje človeka takoj označiti za "kvarnega" a ga niti ne poznajo niti ne poznajo okoliščin.
Ellerjeva napisal/-a:aja še nekaj, niti ne bi komentirala a moram. NIKOLI nisem bila njegova ljubica, do dneva, ko so se stvari razjasnile niva bila niti skupaj...
Zakaj te je potem obtožil, da si kriva, da je zapustil svojega otroka?
(rahlo mi je vseeno sumljivo, da bi se tip odločal med ženo in otrokom ter frkljo, za katero ne ve niti če dobro sexa.- pač si sama rekla, da je IZBRAL tebe. nekaj sta že mela prej, ne me basat.)
ja, težka si. to ti je povedal. ne bo non-stop poslušal očitkov. zdaj bo s tvoje strani mir en cajt, pol pa spet vse po starem.
še eno vprašanje- glede na to, da sta takle happy par. a ti pa ne misliš biti mačeha njegovemu frocu al kako? al zakaj on šeta okrog z bivšo in otrokom, ti pa se greš gospodinje in težiš. (čudni so mi ti odnosi no. a si ti ful mlajša od njega?)
Zadnjič spremenil claire, dne 20. Maj. 2011 18:55, skupaj popravljeno 1 krat.
^^ok, mogoče sem malo falila izraz, ampak saj se razume kaj sem mislila.
kako bi bilo v praksi možno, da bi njen tip cel lajf sam hodil posebej z njo okrog in posebej s tamalim. ne vem no...
tudi foter lahko kdaj pelje otroka s sabo na morje, na počitnice k njemu domov, na smučanje, taborjenje, v terme za par dni itd.
kako si pa vi to predstavljate? 3 ure vsakih 14 dni, preživnina pa basta?
Jah, povsem odvisno, kako sta starša zmenjena (al pa če imata celo kakšno sodno odločbo glede tega) če sta zmenjena za tiste 3 ure al kok praviš, si komot tud to predstavljamo ne vidim pa kakšne posebne potrebe, da bi morala ona prav posebno globok odnos z otrokom vzpostavljat...
Jaz si npr. če bi bila v vlogi matere, niti najmanj ne bi želela, da bi njegova nova partnerica špilala 'mačeho' mojemu otroku... ne vem no Ok, kolikor je nujno že po logiki, če je v stiku z njim, to itak...
^^ jah, če pa komplicira ko je on s svojim otrokom.
kaj pa pol tvoj otrok (teoretično!), bi pa tvojega novega tipa "moral" sprejeti kot novega očeta? ali bi živela ločeno in se dobivala ko bi froc zaspal, ker bi tvoj bivši norel, da njegov otrok pa že ne bo imel očima????
jaz te ne kapiram, res ne. njo pa še manj. saj je vedela v kaj se spušča.
Jah, mal drugač je, če otrok živi s tisto osebo (npr. če živi z mamo in njenim novim partnerjem), tam se pač res mora en globlji odnos vzpostavit... Tukaj, če se pa oče občasno samo vidi z otrokom, pa njegova nova partnerica načeloma nima tako močne vloge. Je pa res, da tudi jaz ne razumem, zakaj bi ona norela, če se dobiva z otrokom in bivšo, sploh če ve, da nima več nič z njo
Se mi je zdela tvoja situacija malo znana, pa sem sla brat tvoje poste iz leta 2009 in res nasla to, kar se mi je zdelo, da bom. Ze takrat sta imela podobne probleme, takrat sta bila skupaj leto pa pol, ce se ne motim, pa te ni se niti starsem predstavil, niti se nisi srecala njegove hcerke. Na morje je sel s hcerko, njegovo bivso in druzino, tebe pa pustil doma. Noben z njegove strani ni vedel, da obstajas, ceprav sta zivela skupaj. Ze takrat si sprasevala kaj naredit, in zdaj dve leti kasneje se sprasujes isto.
V glavnem 3 leta se ze matras v neki na pol zvezi in sprasujes, ce je to to. Iz tvojega pisanja se mi zdi, da on stalno nekaj menca, se obnasa grdo, ti pa nisi dovolj samozavesta, da bi udarla po mizi in mu povedala, kaj pricakujes od vajine zveze. Vztrajas z njim, ceprav si ze 3 leta bolj kot ne nesrecna in upas, da bodo stvari nekoc boljse. Vajina sitacija je precej tipicna za pare, ki so navajeni drug drugega in ostajajo skupaj iz navade in zato, ker se bojijo biti sami. Imata nek problem, se skregata, sta oba nekaj dni nesrecna/jezna/razocarana, nato se pogovorita, stvari so spet "normalne", on se ti prilizuje, in ti se tolazis s tem, da zdaj sta se pa pogovorila in razresila in da bo od zdaj naprej vse ok.
Nisi vec naivna najstnica, a res mislis, da se bo clovek po treh letih spremenil? Jaz bi ze zdavnaj spakirala kufre. Ja, ni lahko kar it, ko imas nekoga rad. Kaj pa sebe, nimas nic rada, da se mucis in vztrajas v zvezi brez prihodnosti?
Ellerjeva meni pa tukaj nekaj stvari ni jasno. On ima s svojo bivšjo otroka. Dejstvo je, da ga nikoli ne bo hotel zapustit, samo ker se zveza ni izšla ni bilo druge poti. Samo zakaj za hudiča pa nikoli ne predlagaš ozi. nikoli ni prišlo do tega, da bi ti zraven šla ko gre on h hčeri, sploh če te tako moti ta njegova bivšja.
Svetujem ti pa, da gresta čim prej vsaj po svoji poti naprej in si najdeta druge partnerje, ker v takšni zvezi ne boš srečna ne ti in ne on. Razen če sta mazohista.
dot napisal/-a: ne vidim pa kakšne posebne potrebe, da bi morala ona prav posebno globok odnos z otrokom vzpostavljat...
Če se ti zdi ok, da tvoj partner še vedno hodi naokrog z otrokom in bivšo ženo, potem res ni potrebe po odnosu med otrokom in novo punco.
V kolikor bi pa želela v prihodnje bit vključena v počitnice, praznovanja rojstnih dni, božiča,... bi bilo pa mogoče fajn kaj narest glede tega. Lahko pa pač še naprej doma ostaja in se sekira.
Tukaj je sicer vprašanje tudi, v kakšni vlgoi jo vidi njen partner. Zakaj on ne predlaga njene vključitve? Iz nekega določenega razloga mu že očitno odgovarja, da ona ostaja doma in nima stikov z otrokom. Mogoče zato, ker zanj zveza ni dovolj resna in se mu ne zdi vredno ustvarjat odnosa med njo in otrokom, ker zveza itak ne bo trajna. Mogoče zaradi njenih izpadov, ker se boji, da bo pred otrokom tudi scene delala. Mogoče kaj tretjega.
Glede stikov z otrokom; sicer živi z mamo, je pa pri nama skoraj vsak drugi vikend in tudi čez teden (vsak teden vsaj enkrat), tudi na počitnicah smo že bili skupaj..
^^ aha. in kje pride potem tisti del, da ti on laže okrog svojega otroka?
pravzaprav se mi vedno bolj zdi, da si tečna ženska. saj jih je veliko. pač tečnariš.
če kaj sovražim je pa tečnarjenje iz nič. tebe si predstavljam tako: si doma. sama. in zato si tečna. in potem namesto da bi delala na svojem DOBREM počutju, je treba težiti tipu. tako se potem dejansko ti boljše počutiš, ker njega okriviš za svojo slabo voljo. ne zavedaš pa se, da je to popolnoma napačna pot. in tako ne gre vekomaj. a ne vidiš sama, da boš s takim tempom znorela?
kupi si psa, kupi si fitnes karto, kupi si kolo, kupi kino vstopnico, p***a ne vem- samo nehaj tečnarit!