LedZeppelin napisal/-a:Dobra tema
glede ujemanja karakterjev dveh partnerjev,če izvzamemo telesno privlačnost in sex,bi večino kolača stavil na nasprotja.Vedno,ko sem bil mlajši,sem opazoval in se spraševal,kako nekatera razmerja sploh funkcionirajo,zdela so se mi neumna,celo absurdna in nemalokrat so se mi nekateri celo smilili.Z leti,sem opazil,da sem na njih opazil le lastnosti,ki so mi šle pri njih na živce,naprimer:
Neka,ženska je bila zelo gospodovalna,tak karakter učiteljice,vedno nekaj učila,in imela je fanta,ki je vedno potreboval neko spodbudo-zveza dela
Neka,ženska je bila vedno duša zabav,glasna,vedno govorila-partner tih,inženir,nikol kak žurer,ona rabi nekoga,ki ne tekmuje z njo kdo je bolj ekstrovetiran,in on jo pomirja,ona ga pa zmuva na družabnem območju srečna.
Moj znanec,športnik vedno tekmovalen,nadut,ženska mirna,brez kakega velikega ega,brez kakih mnenj,in očitno zveza dela.
Mislim,da se na dolgi rok ujamejo ljudje,ki dajejo drugemu tisto,česar drugemu v osnovi primanjkuje,čeprav je lahko tisto še tako nerazumljivo.Nekdo potrebuje,gospodovalnost,nekdo mirnost,nekdo žensko,ki ji mora zasilikonat usta.
Tudi psihologija,po malem pritrjuje temu,naprimer profili osebnosti,človek ki je recimo ISTJ (introverted sensing,extraverted thinking,introverted feeling,extraverted intuition),ima v idelanem partnerju nasprotje ESFP (extraverted sensing,introverted thinking,extraverted thinking,introverted intuition).
se strinjam 100% ... nasprotja se privlačijo pa še dolgčas ni v taki zvezi ... je pa res da morata biti partnerja seveda tolerantna drug do drugega, se znat pogovarjat in sprejemat kompromise
in tudi mi ko smo v šoli delali projektno nalogo po skupinah smo morali najprej narediti test osebnosti, da smo se razvrstili glede na flegmatike, kolerike, sangvinike... da pol v skupini ni bilo istih ljudi
glede 'tihih'- velko kdo pravi: tiha voda bregove dere (bo že držalo)
sama sem bolj živahen karakter, vedno v gibanju, smejim se veliko in na glas, komunikativna ... je pa res da me včasih kdo opozori ('bolj potiho, v knižnici si', ...) zato ker mam kar močen glas in čisto podzavestno začnem bolj glasno govorit, sploh ko sem navdušena ... in takoj zmanjšam jakost
pa tut v videzu opažam velko razlik ... naprimer zelo visoki fantje imajo imajo zelo majhne punce, bolj nabiti - bolj drobne, zelo lepega videza tidste malo manj lepe

amapk ja meni je itak bolj kot videz pomemben karakter
pa še to se mi je večkrat zgodlo, da najprej koga nisem marala in sma se najprej oba skoraj 'pobila' med sabo, zdj se mama pa čist rada

I`m a good girl. I do everything a bad girl does but I do it good.