Obrezovanje otrok: za ali proti?

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Obrezovanje otrok: za ali proti?

za
12
21%
proti
46
79%

Skupaj glasov: 58

dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a dodoman »

haley napisal/-a:dodoman...Kako je pa to možno, da ni vedla da ga bodo? A ji niso nič povedal al kako?

kot sem že navedel obstaja veliko vrst operacij in obrez obsega samo 3 vrste.

Ona je mislila, da bo operacija drugačna in nebo obreza ampk prerez.
Pač je žal tudi slabo izobražena o tem, čeprav je med. sestra.

Obrez je bil delni, tako da ni v celoti obrezan...se pa spomnim jokanja in dretja zard bolečin po posegu, ko je hodil k zdravnikom zard možnosti infekcije.
če že nimate pametnih argumentov ne rabte jokcat adminom, da sm zlobn:)
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Upam, da me neboš spet obtožil tega, da mislim, da je obrezovanje dečkov kul, ker omenim obrezovanje deklic ampaaak.. se ti iskreno ne zdi, da so deklice v malce hujšem položaju? Popolnoma enake zdravstvene posledice, ki si jih zgoraj naštel in smrti po obrezovanju se pojavljajo tudi pri deklicah..ekstra je to, da deklicam ponekod odrežejo popolnoma celo spolovilo(in ne tega ne počnejo samo v Egiptu 10% izvoli pogledat, če ti ne bo prehudo, da bi še malo za ženske pogledal ne samo za moške --> http://en.wikipedia.org/wiki/Female_genital_cutting) pa tudi če ne, jih obrezujejo zaradi preprečitve spolnih užitkov, spolnih odnosov ipd..medtem, ko dečki po obrezovanju lahko imajo spolne odnose popolnoma normalno(če le nimajo zdravstvenih posledic, ki pa se pojavljajo tudi pri deklicah, kot sem napisala). In, ko si zgoraj napisal, da je najpogosteje, da samo del klitorisa odrežejo, znova poglej zgoraj navedeni link, najpogostejši postopek je obrezovanje tipa II, torej popolna odstranitev klitorisa in ustnic) Sj ubistvu se ne gre tud za to, kdo je v hujšem položaju, kdo ni, obrezovanje kogarkoli, fantka ali deklice bi moralo biti ilegalno povsod ampak opažam, da si izjemno nagnjen k branjenju specifično moškega spola in povsod iščeš izgovor, češ da so moški bolj mučeni, kot ženske..
Zadnjič spremenil ..Evelyn.., dne 04. Jul. 2010 0:03, skupaj popravljeno 1 krat.
It was forever..but it didnt last long..
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

dodoman napisal/-a:in purple rain..eno je to kaj bo teb razloženo, drugo je resnica..v slovenij namreč redko kater sploh ve od kje je obrezovanje prišlo, kaj šele, da bi dejansko se jim sanjalo zakaj to kdo počne.
Em, kaj? Torej se mi je model zmislil, da nima nobenih travm? :gruebel:
dodoman napisal/-a:glede afrike je bil tud dokumentarc kak obrežejo mlade fante..
lepo grejo na samo v gore itd. potem pa en kvazi "strokovnjak", ki to ni.
pride z nožkem..in lepo reže...
potem ta fant preživi več tednov sam v tisti goščavi in se "zdravi".
nesme piti vode, jsti niti nič, ker bi uriniranje povzročlo infekcijo in smrt.
V Afriki mislijo, da se aids zdravi s čebulo..

In RES imaš neprimeren odnos.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

..Evelyn.. se strinjam da je tudi pohabljanje deklic ogabno dejanje..
ampk zavedaj se, da ljudje obsojajo obrezovanje deklic, medtem ko moško obrezovanje jim je "normalno".

in to je bistvo d sm odprl to temo..da se vidi, da to ni res tko "normalno".

Ko boš povedala folku za obrez deklic se bodo vsi zgrozili( razen obrezane deklice).

Ko pa boš rekla folku za obrezovanje fantkov pri nas...boš pa slišala tiste na zaletku omenjene argumente ki so za obrez in niti enega proti.

Ker folk ni tolk izobražen o pohabljanju fantkov.

Bistvo mojih postov je, da se tudi pohabljanje fantkov vzame tko resno kot pohabljanje deklic in se o tem izobrazi kaj širše od tega kar sošolec ivica bosnič pravi..

impotenca, ki je pri nekaterih obrezanih posledica je identična nečutenju užitka v sexu..pa to nikogar ne briga, niti ne povežejo impotence z obrezom.

purple-rain...travme niso nekaj kaj bi se človek kar zavedal veš.kažejo se v razičlnih oblikah...

poleg tega ne dobi travmo kar vsak človek, ki doživi šok

nekatere žense so posiljene in imajo travmo, spet druge ne čutjo nič, tretje celo uživajo( ja tud to se zgodi).
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

evo..živ dokaz kako folk jemle žensko obrezovanje in kako moško je vidnov tej anketi..kar 5 osebkov bi obrezalo otroka in podpira to pohabljanje...

postavi identično anketo za deklice in opazuj razilko.

to je namreč tisto bistvo, ki sem ga poudarjal..razlika med m. in ž. obrezom...človeška hipokritičnost.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

KiLLyKa napisal/-a:+ ima kdo kak podatek kolk pogosto to v ZDA počnejo? Ker sem prebrala par punc iz Amerike, da bodo dale otroke obrezat, da se ne bodo punce delale norce iz njih ko bo prišlo do seksa :eek:
Na tem forumu je ena enkrat rekla, da bi dala otroka obrezat zato, ker se njej obrezani zdijo lepsi. :) Kolikor vem je sicer res, da zenske preferirajo obrezane, ampak se mi zdi, da to ni faktor v vecji sliki.

Dodoman ti se pa mal umir, faking zealot.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
IloveCoffee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a IloveCoffee »

Če iz medicinskih razlogov ni nujno, potem sem proti, otrok pa naj se gre obrezat, če bo to želel, ko odraste.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 20:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Jaz sem proti vsakršnim zdravniškim (in "zdravniškim") posegom v otrokovo telo, če za to ni zdravstvenih razlogov. Že uhani pri dojenčkih se mi zdijo neverjetno debilna zadeva, raznorazna obrezovanja pa še bistveno bolj.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

jullia_ napisal/-a:uhani pri dojenčkih
Wait what? :eek:
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Pri Arabcih je to nekaj najbolj normalnega (možno, da pri vseh muslimanih, ampak to nisem ziher). Par mesecev stari punčki ušesa preluknjajo. Luštkano, res :roll:
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Jp, to se dogaja. :/ Men je nasplošno kakršnkol nakit pr dojenčkih obupen. :?
Julia, ne, to se ne dogaja pri vseh muslimanih in tudi ne samo pri muslimanih. :)
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

No, jaz pač konkretno vem za Egipčane in Sirce. Je pa res, da nisem strokovnjak, niti nisem imela tu namena kakšne nestrpnosti zganjat :)
Samo to, da se mi zdi res neumno. Itak se potem lahko človek na stara leta luknja po mili volji, tako kot se jaz :D Otrok naj ima pa koralde okrog vratu, če ga je že treba nakrancljat.
Pucca20
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Pucca20 »

Enkrat sem prebrala, da je kao obrezovanje starejših (torej polnoletnih) moških v ZDA pogosto. Ali obstajajo različne nevarnosti, glede na to pri katerih letih se odločiš za poseg?
http://sl.wikipedia.org/wiki/Obrezovanje_mo%C5%A1kih
Dokler vsi enako razmišljamo, sploh nihče ne razmišlja.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Mahagonij napisal/-a:
KiLLyKa napisal/-a:+ ima kdo kak podatek kolk pogosto to v ZDA počnejo? Ker sem prebrala par punc iz Amerike, da bodo dale otroke obrezat, da se ne bodo punce delale norce iz njih ko bo prišlo do seksa :eek:
Na tem forumu je ena enkrat rekla, da bi dala otroka obrezat zato, ker se njej obrezani zdijo lepsi. :) Kolikor vem je sicer res, da zenske preferirajo obrezane, ampak se mi zdi, da to ni faktor v vecji sliki.

Dodoman ti se pa mal umir, faking zealot.

Kaj ti sanjaš?
To kar je killyka vprašala sem že razložil širše z % v prejšnih postih...raje preberi kar pišem.

To, kaj je ženski "lepše" NEBI SMELO vplivati na odločitev za rezanje otroka.

naj sebi prvo odreže sramne ustnice, potem pa pametuje o fantkih.
Odgovori