Mozolji

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
Feist.
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Feist. »

rrooxxyy, meni je to kar samo od sebe izginilo. Res se mi še pozna rdeča pikica, ampak nič ne štrli ven tako da sem zaenkrat zadovoljna s tem hehe. :)

Imam še eno vprašanje hehe, kaj naj naredim s krasto, noče se mi zacelit saj ven teče ta prozorna tekočina. In se mi nonstop vstran lušči. Prej sem imela tam mozolj, ki sem ga hitro iztisnila. Anybody? To morem rešit do petka :D :D

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a schpeltza »

Jaz pa iščem eno zadevo, ki ji ne vem imena.
Vem samo slednje:
- dobi se ga le na recept
- je pa kao za mozolje taka bela flaška z velikim roll-onom

Ali se kateri mogoče sanje.

Mi je pa to predpisala zdravnica poleg kreme skinoren.

Edit: ni več važno sem že našla odgovor.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
speliika<3
Komunikatorka
Komunikatorka

Re: mozolji

Neprebrana objava Napisal/-a speliika<3 »

hana1987 napisal/-a:jaz sem že poiskusila vrsto proizvodov za mozolje, nazadnje so mi v lekarni svetovali sensilab cerin. Proizvod sedaj jemljem že več kot 3 tedne in se mi je stanje kože znatno izboljšalo:):) res priporočam

tut jz sm tole jemala 3 mesece...priporočam,men je pomagal.
sicer še vedno dobim kakšen mozoljček ampak ful manj kot prej:)
Mogoče bi mogla jemat 4 mesece...probite :)
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

Tudi jaz imam eno vprašanje ...

Moja sestra ima že od nekdaj precej mastno kožo obraza in lasišča. Na obrazu ima tudi zelo velike pore, kar ne izgleda preveč lepo, poleg tega ima pa tudi ves čas mozolje in ogrce po celem obrazu (niso akne). Ker je stara že skoraj 30, jo to precej moti, poleg tega je pa zdaj tudi v taki službi, kjer mora biti lepo urejena, hkrati pa pravi, da če se pudra, da je potem še slabše. Probleme ima tudi z mastnimi lasmi, ampak to pravi, da je še znosno, se ji pa mozolji delajo tudi po lasišču. Najbolj jo motijo zelo opazne pore in pa to, da je njena koža ves čas svetleča in mastna na dotik.

A ima katera kak nasvet? Jaz ji ne znam prav zelo pomagati s kakimi konkretnimi predlogi, ker teh problemov nimam (imam suho kožo). Teh tablet proti mozoljem noče jemati, kontracepcijskih pa tudi ne.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Kaj pa uporabljam za nego obraza?
Za mastne lase je zelo pohvaljen od Aubrey organics šampon za mastne, mojemu je pa tudi Australian Tea tree šampon dosti pomagal - ampak o tem bomo v drugi temi, če bo treba.
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Ne, saj ona rabi za nego obraza, ne za lase. Za lase ima nek šampon od DM za občutljivo lasišče, mislim, da je notri kopriva.
Every rose has its thorn
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

Kar se tiče teh kremic, čistilnih pen in vsega tega, tut sama sm vse že preiskusila, no skor vse, samo kaj ko nič ne pomaga. Najbolj pomaga sonček in morska voda, pa to da se čimmanj dotikaš obraza. Meni so hormoni čisto podivjali ko sm nehala jest KT in kožo nikakor ne morem spravit v red, sej ne da imam akne, ampak majhne mozoljčke, mastno kožo in tu pa tam kak podkožni mozolj, ki grozno boli :?
Tut jz si brez pudra ne upam nikamor, se ne počutim OK, če nisem namazana. Pred uporabo KT sm imela majčkene mozoljčke in ogrce tipične za najstnike, ki sm jih z korektorjem odlično prekrila.
Vbistvu vem da nikoli ne bom imela popolno kožo, s tem sm se že itak sprijaznila, Roacutana pa ne mislim jest zaradi stranskih učinkov, pa tut dermatolog, ti ga noče dat brez da bi jedel KT.
Jz sm prepričana da je vse to hormonsko pogojeno, sigurno so mi tabletke porušle neko ravnovesje al kaj pa vem. Skratka, poskusila sm res že vse, maske od tega in onega, umivanje s kamiličnem čajem, kozmetiko različnih znamk... Pomaga mi edino kozmetičarka, ki mi ščisti obraz, ampak to ni neka dolgoročna rešitev. Sm ugotovila da manj kot se sekiram zarad mozoljčkov boljše je. Ker če se sekiraš, si pod stresom, ker si pod stresom se ti mozolji delajo. To je en velik začaran krog.
No, mogoče bo imela UG84 kak pameten nasvet zame, saj je do zdaj pomagala že večim. Najbolj mi gredo na živce flekci od mozoljev, podkožnih, ki so rdeči in moteči :?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

hehe, čudežev pa tudi jaz ne znam delati :D
Res je, da si lahko s kremami stanje precej poslabšaš, zato pa me je zanimalo, *SunFlower*, kaj tvoja sestra uporablja.

Jaz imam na primer zdaj krasno kožo, izključno na prvi dan menstruacije dobim vedno dva mozoljčka, ki pa hitro izgineta, sicer pa nič. Tudi pore so se mi sčistile. In kaj sem naredila? Samo kremo sem črtala. Pa nisem uporabljala nekvalitetnih, daleč od tega. Ampak tudi, če že nisem imela mozoljev, sem imela pa s porami težave, vedno je bilo nekaj.

Zdaj uporabljam namesto kreme olivno olje (nazadnje sme a malo zmešala z jojobo, ker mi ga je zmanjkovalo) (nekje 2 meseca že), da ga lažje dam na obraz pa ga zmešam s tonikom. Čistilne gele nisem spremenila.

Ampak, ne bom rekla, da bo to vsem pomagalo. Ampak meni je. Imam pa mešano do suho kožo.
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Sem vprašala in pravi, da uporablja v glavnem PureActive tonik od Garnierja, kreme pa niti ne, ker se ji zdi, da je ne potrebuje. Če že, uporablja neko vlažilno od Nivee (se ne spomnim imena trenutno ... ni tista najbolj klasična modra, ampak je v takem belem plastičnem lončku).
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Absolutno odsvetujem to Nivea kremo, verjetno si mislial Nivea soft, ta je v taki beli embalaži. Garnier tonik pa so bojim, da ji dela še večjo škodo, če je tisti, ki ima na drugem mestu alkohol, saj ji za lratek čas izsuši kožo in se ji zdi, da je ok, v bistvu pa stanje samo poslabša.

Ne zdi se mi dobro nič od tega, kar uporablja.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a monique* »

Sicer nimam večjih problemov z mozolji, le na vsake toliko časa. Bistvo je da malo pazim kaj jem, če se naredi mozoljček imam ga namažem z glino, da ga posuši.
Uporabljam pa od avon gel za obraz in za čez dan kremo z olivnim oljem, za ponoči pa jojobino olje. Mi pa tudi savna zelo izboljša kožo.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

Ene ste res srečnice z skoraj brezhibno kožo :)
Jz po savni dobim tiste male mozoljčke po celem obrazu :? Pa sej ne da bi imela grozno problematično kožo, ampak imam ravno toliko mozoljčkov da me motijo... To kar ena piše da je postala veganka in da se ji je koža ščistila, da mi en zdej obljubi porcelansko polt, se ne odrečem meseku za noben denar. Ni to zame.
Bila sm pri več različnih dermatologih, ampak kaj ko mi je en dal Summamed, antibiotik, drug me je hotel prepričat naj jem Raocutan, kar nisem hotela, tretji me je prepričeval za KT. Povedali mi niso nič pametnega, da je od stresa, dednosti (starša imata lepo kožo in sta jo tut imela, sestra ima tut kr lepo) odvisno koliko mozoljčkov imaš, to sm že vedela. Dali so mi kup krem, ki so mi samo škodovale, skinoren mi je izsušil kožo, da me je vse peklo, vsa ta zdravila so res močna. Jz si recimo očistim obraz, se namažem s pudrom, pred tem pa s kremico za mastno kožo od Vitaskina (zmanjšuje izločanje sebuma), sm ugotovila da mi ta krema paše, no in čez par urc se vseeno cela svetim. Sploh ne vem kaj naj, koža se mi zelo hitro masti. Poskusila sm milion maska za problematično kožo vseh firm, ni nekega efekt na dolgi rok. Vbistvu sm itak že vse poskusila, da sploh ne vem če je še kaka možnost oz. rešitev. Če se koža hitro masti, je to sigurno od hormonov. Kaka rešitev? Mogoče katera ve? Namreč nimam več idej.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

verjetno je odvisno kaj tudi od kvalitete pudra? ne vem, nisem ga nikoli uporabljala, imam mnenje, da nekako ni ok preveč packat kože. jaz uporabljam samo čistilno peno, tonik in kremo, vse od alverde. pa vsake tok časa si delam piling in si jih malo postiskam zraven, drugega pa nič. manj je več, vsaj zame
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

čuftika lahko pa je problem (oz saj poslabšanje problema) tudi v kremi, namreč jst sem pri sebi opazla (mam tud problem z mastno kožo), da mi te kreme, ki zmanjšujejo izločanje sebuma, stanje še poslabšajo. Saj s tem, ko izsušujejo maščobo na koži dajejo koži občutek, da je presuha in posledično izloči še več sebuma. Mal sem čudno napisala mogoče, upam, da razumeš kaj sem mislila :wink:
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a monique* »

čuftika napisal/-a:Jz po savni dobim tiste male mozoljčke po celem obrazu :?

To se je tudi meni najprej naredilo, potem ko se je pa končno koža sčistila je pa bila lepa. Nobena stvar ne bo čudežno v nekaj dneh izboljšala kože, treba je nekaj časa vztrajat pri neki stvari, ker pogosto menjanje kozmetike vse skupaj poslabša.
Odgovori