meli241177 napisal/-a:Itak pa sem te in vse ostale, ki se zgražajo nad kvazi parazitskim parnerskim življenjem namenoma provocirala, ker ste vse tako prekleto zaplankane in se zgražate nad čisto vsakim, ki je malce drugačen. Samo to sem hotla poudarit. Kdo si ti, da boš sodila, kaj je bolezensko in kaj zdravo? Ena zakompleksana frkla, ki nima resničnega življenja in se naslaja nad težavami drugih ter tolče po vseh, da se potem počuti bolje. To si ti...
O simbiotski ali infantilni ljubezni govorimo takart, kadar tako navezana oseba pravilno ali napačno verjame, da ni sposobna samostojno preživeti brez osebe, na katero se je navezala. O zreli, odrasli ali neodvisni navezanosti pa govorimo takrat, ko oseba ve, da lahko preživi brez osebe, na katero se je navezala. Infantilna ali simbiotska navezanost je normalna v otroštvu in pri odraslih, ki so šibki ali nebogljeni, pri zdravih odraslih pa je to znak odvisnosti od odnosa ali odvisne ljubezni.
To je Milivojević.
Skynner pa pravi, da je za zdrav duševni razvoj bistveno, da otrok spozna, da sta z mamo dve ločeni osebnosti. S tem na svojem duševnem zemljevidu zariše meje med seboj in drugimi ljudmi in kasneje v življenju zna vzpostavljat zdrave partnerske odnose, v katerih sta si s partnerjm sicer blizu, nista pa spojena. V nasprotnem primeru pride do duševne motnje, ki je poznana kot odvisnost od odnosov (čeprav Skynner sam tega izraza ne uporabi, če se ne motim).
Jaz ti ne morem pomagat, če sem ti osebnostno antipatična. Dejstvo je, da večina stvari, ki jih tu pišem, ni zrasla na mojem zelniku. Lahko mi pa poiščeš strokovne vire, kjer piše, da je za zdravo zvezo bistveno, da
gresta partnerja povsod skupaj, če gresta (o tem se namreč pogovarjamo, točno tako je bilo napisano), potem pa lahko debatirava naprej.
S tem, da me obkladaš z zakompleksano frklo, namreč sama sebi zbijaš kredibilnost, ker to ni noben argument.