Izjava tašče, da te kap

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Sama bi v tej situaciji na lep način razložila "tašči", da tega ni v najinem načrtu, ampak da to še ne pomeni da se nimata rada in če nebi bila resna, nebi investirala toliko denarja v stanovanje.

Tudi tašče so le ljudje in se jim da marsikaj razložit oz. dopovedat, se pogodit. Niso neke pošasti, ki nič ne razumejo. Samo lep način je treba ubrati.

A tašča prej nikoli ni izvedela, da se ne marata poročit? Se mi zdi, da je to taka stvar, ki se že prej pove (že zato, da potem ni "problemov"). A se nikoli niste pogovarjali o tem? (vsaj za hec...)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a matjazd »

00ally00 napisal/-a:Ja kaj pa fant pravi na to oz. a je tudi njemu kaj težila v tej smeri? A ni mal nenavadno, da tebi govori, da se morata poročiti, glede na to, da očitno ima konzervativne poglede bi bilo za pričakovati, da bi to sinu omenjala, ker je načeloma on tisti, ki zasnubi.

Najbolje, da se s fantom pomenita o tem, kako ji razložit, da nista še razmišljala v tej smeri in se pol še z njo pogovoriti.

Saj mu je povedala.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a matjazd »

claire napisal/-a:
ti matjaž pa najprej preberi celo temo in boš potem videl, da se ni zjasnila.

Očitno jo boš morala ti, ker je to že v prvem prispevku povedala.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

^^ ne pa ni (razen če je zdaj popravljala poste) to pa ne bom šla brat ker se mi ne da. vglavnem ni bila opredeljena, če bi se rada poročila ali ne. (in če reče da nima v načrtu človek še vedno ne more razbrati ali je to ne ali ne vem ali mogoče). rekla je celo, da je to nepomembno. kasneje je končno izpljunila, da se ne želi poročiti (kar mi je seveda postalo jasno takoj ko ni hotela reči ja ali ne). saj ne rečem. človek recimo da tega ne ve, ampak tu je to pomembno pa recite kar hočete.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*SunFlower* napisal/-a:claire, ti pa nehaj biti zoprna baba. Avtorica teme je lepo napisala, da ne načrtuje poroke. Nima veze, a se hoče poročit, a se noče poročit, tu gre samo zato, da ji tašča nima nobene pravice postavljati pogojev, sploh ne na področju zasebnega življenja. Če je avtorica napisala, da ne planira poroke, potem nima veze, če se bo kdaj mogoče želela poročiti, ker tašča nima nobene pravice, da pritiska nanjo glede poroke. Ti pa v svojih postih opisuješ stvari, kot da je poroka neka manjša nevšečnost, v kateri pa že lahko ugodiš tašči. Daj no daj.

kaj pa silijo živet k taščam.
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

purple_rain napisal/-a:^^in s tem kako pomagaš v smeri reševanja problema teme?

Sem pomagala že na prvi strani. Ta post je bil mišljen kot pomoč tebi in claire, ker sta obe rekli, da ne vidita problema, tako ga je bilo očitno treba dodatno izpostaviti. :wink:

@claire, na to 'zakaj si pa lezel tja/delal to' se da zreducirat praktično vse, kar pa še ne pomeni, da je zaradi tega problem kaj manjši ali pa je to kako opravičilo za taščo. Te je zbil avto, čeprav si pravilno prečkala cesto? Kaj ti je bilo pa treba lesti čez! Pač, to je karikiran prikaz tega, kar si ti izjavila. Jaz osebno tudi ne bi nikoli živela pri tašči (niti pri mojih starših ne), ampak to še ne pomeni, da so si pa vsi drugače misleči sami krivi za vse, kar jih doleti.

@Jochie: glede na to, da punca pravi, da je vložila 20.000 evrov, ni ravno zastonj ... :)
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

marjancax napisal/-a:Srečna naj bo, da se imata rada, in da sta si lepo uredila gnezdece v katerem bivata.

Aja?
Jaz pa mislim, da bi tašča na to odgovorila, da naj bota njen sin in mateja srečna, da sta si lahko uredila gneznece v njeni bajti.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Postojna

Neprebrana objava Napisal/-a cvetkaaa »

claire napisal/-a:
*SunFlower* napisal/-a:claire, ti pa nehaj biti zoprna baba. Avtorica teme je lepo napisala, da ne načrtuje poroke. Nima veze, a se hoče poročit, a se noče poročit, tu gre samo zato, da ji tašča nima nobene pravice postavljati pogojev, sploh ne na področju zasebnega življenja. Če je avtorica napisala, da ne planira poroke, potem nima veze, če se bo kdaj mogoče želela poročiti, ker tašča nima nobene pravice, da pritiska nanjo glede poroke. Ti pa v svojih postih opisuješ stvari, kot da je poroka neka manjša nevšečnost, v kateri pa že lahko ugodiš tašči. Daj no daj.

kaj pa silijo živet k taščam.

SunFlower je lepo povedala. Tukaj sploh nima veze a se onadva mislita poročit ali ne. Problem je v tem, da se tačša v to sploh nima kaj vtikat.
In drugo kdo pravi, da sili živet k tašči. Mogoče pa nekateri nimajo druge možnosti. Tudi jaz živim pod isto streho kot taščo. In meni osebno ni boljšega kot to, da si imaš takole možnost uredit stanovanje. Poleg tega znajo tašče biti prav prijazne. Niso vse slabe. Jaz lahko samo rečem, da dobro, da jo imam, da nama pomaga paziti otroka, ker če ne res ne vem kako bi mi zneslo takole v službo hodit. Pa sobote zvečer lahko s fantom preživiva kje zunaj, ker nama vedno popazi otroka. Res je prijazna in se nikoli ne vtika v najine zadeve.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Postojna

Neprebrana objava Napisal/-a cvetkaaa »

positive vibration napisal/-a:
marjancax napisal/-a:Srečna naj bo, da se imata rada, in da sta si lepo uredila gnezdece v katerem bivata.

Aja?
Jaz pa mislim, da bi tašča na to odgovorila, da naj bota njen sin in mateja srečna, da sta si lahko uredila gneznece v njeni bajti.

Jaz pa mislim, da ne. Ponavadi so starši prav srečni, da kdo ostane doma v veliki novi hiši in jo naprej vzdržuje ter na stara lepa pomaga staršem. Ne pa, da jih pusta doma bolne in onemogle, medtem ko hiša pa propada.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

*SunFlower* napisal/-a: @claire, na to 'zakaj si pa lezel tja/delal to' se da zreducirat praktično vse, kar pa še ne pomeni, da je zaradi tega problem kaj manjši ali pa je to kako opravičilo za taščo. Te je zbil avto, čeprav si pravilno prečkala cesto? Kaj ti je bilo pa treba lesti čez! Pač, to je karikiran prikaz tega, kar si ti izjavila. Jaz osebno tudi ne bi nikoli živela pri tašči (niti pri mojih starših ne), ampak to še ne pomeni, da so si pa vsi drugače misleči sami krivi za vse, kar jih doleti.

še vedno je vsesplošno znano, da stari in mladi niso za živeti skupaj (obstajajo seveda svetle izjeme).
in ni vsesplošno znano, da če greš čez cesto te zbije avto (obstajajo seveda "svetle" izjeme).- tole je pa druga plat tvoje karikature. :P
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

cvetkaaa napisal/-a:
positive vibration napisal/-a:

Aja?

Jaz pa mislim, da ne. Ponavadi so starši prav srečni, da kdo ostane doma v veliki novi hiši in jo naprej vzdržuje ter na stara lepa pomaga staršem. Ne pa, da jih pusta doma bolne in onemogle, medtem ko hiša pa propada.

Lahko, da so v svojem bistvu veseli zaradi tega, kar si ti opisala.

Ampak obnašajo se pa v večini vsekakor ne tako. Običajno je bolj v tem stilu: "Pod mojo streho si in boš delal, kot bom jaz rekla."
Zadnjič spremenil positive vibration, dne 07. Jun. 2010 10:51, skupaj popravljeno 1 krat.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
foxy.lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a foxy.lady »

pejt rajš na svoje. tašče so grozne.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

Krasno, nasvet v smislu, ne preseli se k tašči (ko je stanovanje že urejeno, ona pa vseljena) je res koristen..

Tudi, če si pod njeno streho, se nima pravice vtikat v tvojo zasebnost.. in izjave v smislu "zapri ji gobec".. tako boš uničila še tisto, kar je od dobrega odnosa ostalo.. neumne izjave gor ali dol, vseeno če živiš pri nekomu v hiši, si zasluži malo spoštovanja.. stanovanje sta si že uredila sama, hišo pa so zgradili starši..
Jaz bi par mirno povedala to kar si povedala nam.. da se nista o poroki pogovarjala, ter jo ne načrtujeta.. je pa fino, če maš fanta kje v bližini, da ji skupaj povesta..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nivea9 »

claire napisal/-a:še vedno je vsesplošno znano, da stari in mladi niso za živeti skupaj (obstajajo seveda svetle izjeme).
in ni vsesplošno znano, da če greš čez cesto te zbije avto (obstajajo seveda "svetle" izjeme).- tole je pa druga plat tvoje karikature. :P

To ni življenje skupaj, če imajo vsak svoje stanovanje in svoje gospodinjstvo. Nemalo otrok si zgoraj v hiši uredi stanovanje, če ima to možnost. In precej jih na ta način čisto dobro funkcionira.

Tole, da te avto zbije, ko greš čez cesto res ni najboljša primerjava.
Je pa precej dobra tale, da se jih ogromno loči pa vseeno rinejo v poroko.
Nivea
dolce_chicco
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a dolce_chicco »

Ampak tašča in tast sta tista, ki sta "blagovolila" v njuni oz. njihovi hiši ustvarit nov domek, četudi je ločeno gospodinjstvo, zato je po svoje logično, da bo tašča začela s kakšnimi vprašanji, ni pa lepo, da se vtikuje. Je pač tako, da se njej zdi pomembno, da se poročita, čeprav ni tudi samoumevno, ker je to stvar vsakega posameznika oz. para, in če (še) ne razmišljata o tem, se mi res ne zdi big deal. Problem je pač v tem, da živite pod isto streho, četudi v ločenih gospodinjstvih, in to bo lahko večno, da bo drezala v vaju (ali izključno samo vate)... Zdaj s poroko, potem z otroki, vedno se bo kaj našlo, če je tak tip človeka. Iz tega razloga se jaz ne vidim nikoli pri fantovi družini doma, ker se več ali manj vedno najde neka druga varianta, da si na svojem in v miru. :wink:
Odgovori