Naša kuharija-slike

Gurmanski užitki.
Odgovori
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Pridružen: 05. Nov. 2007 21:01

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

Čokoladni muffini z višnjami :scherzkeks:

Slika

Slika
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Fay
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 554
Pridružen: 03. Feb. 2010 14:59

Neprebrana objava Napisal/-a Fay »

purple_rain poskusi speči... Ni dosti dela, prec si konec. In ja noro okusno je in preveč dobro zgleda... :P

arrow :razz: Bi lahko prosila za recept?
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Pridružen: 05. Nov. 2007 21:01

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

Joj smotka sem pozabla napisat :oops:

Recept: 200g moke, 100g sladkorja, 1 vanilin sladkor, 2 čajni žlički pecilnega, 1/2 žličke sode bikarbone, ščep soli, 2 zvrhani jedilni žlici kakava v prahu, 60-80g jedilne čokolade, 150ml mleka, 2 jajci, 2 do 3 jedilne žlice masla

Jajca zmešamo z raztopljenim maslom in mlekom, v drugi posodi pa premešamo vse suhe sestavine. Jajčno maso dodamo k suhim sestavinam in narahlo premešamo. Dodamo še sesekljano ali raztopljeno čokolado. Jaz sem dodala še 2 pokrovčka ruma :D in modelčke do polovice napolnila z maso, nato sem dodala v vsak modelček 3, 4 odmrznjene višnje in dodala še malo mase. Na 180 stopinjah pečemo 20 do 25 minut.

Dober tek :D
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7121
Pridružen: 28. Jul. 2005 19:28

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Zanimivo se bere :)
arrow, a višnje po peki ostanejo vsaj malo sočne ali se presušijo?Ker zgledajo dokaj sočne in me mika da bi probala speči.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Pridružen: 05. Nov. 2007 21:01

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

Višnje so ostale še zelo sočne, res pa je, da sem muffine spekla komaj kakšno uro nazaj, tko da če se bojo zdej kej hitro sušile ne vem. Ampak mislm, da to v nobenem primeru ne bo problem, ker jih bomo ziher zmazali v roku 3 ur :D Aja, pa moje višnje ubistvu še niso bile čisto odmrznjene, ko sem jih dala v modelčke in pečt, ker se mi ni dalo čakat. Bile so tko na pol, zdej ne vem, če to vpliva kej.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Fay
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 554
Pridružen: 03. Feb. 2010 14:59

Neprebrana objava Napisal/-a Fay »

^^ Ja vpliva... Ke sem delala enkrat pecivo, v katerem sem imale sadje in se je zelo posušilo. Tako, da torej zmrzjene višnje ali pa jih dam v modelček kasneje... Komi čakam, da spet pečem :D
Uporabniški avatar
Tina Verbič
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 83
Pridružen: 27. Mar. 2010 19:35
Kraj: Veliki Gaber

Neprebrana objava Napisal/-a Tina Verbič »

Ooo... kakšne lepe slikce so v tejle temi... se mi kar sline cedijo... pa da še jaz pristavim svoj piskrček... :D

Slika

Tole so huzarski krapki, ponavadi jih delam skupaj z mami, ker je kar dost dela z njimi... ampak, se pa splača :D
Slika

Tole so pa moji najljubši muffinčki s kapučinom...
Slika

Oooo, Fay... tisti tvoji zrolančki (fajn ime :D ) z orehi in cimetom zgledajo super (pa verjetno tudi dišijo :)) ... a bi se mogoče dalo dobiti recept? :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Pridružen: 03. Avg. 2004 14:39

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Js bi pa recept za te muffine, če lahko. Že dolgo iščem kakšne s kapučinom/kavo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Tina Verbič
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 83
Pridružen: 27. Mar. 2010 19:35
Kraj: Veliki Gaber

Neprebrana objava Napisal/-a Tina Verbič »

^^ lahko, lahko... :D

Sestavine: 250 g moke, 80 g sladkorja, pol vrečke pecilnega praška, 3 žličke instant kapučina, pol žličke soli, pol žličke cimeta, 1 vanilin sladkor, 1 jajce, 200 ml mleka, 70 g raztopljenega masla, 80 g čokoladnih mrvic

Postopek: Moko zmešamo skupaj s sladkorjem, pecilnim praškom, kapučinom, soljo, cimetom in vanilijevim sladkorjem. Mleku dodamo jajce in maslo ter zmešamo.
Obe masi zmešamo skupaj in na koncu dodamo še čokoladne mrvice ali majhne koščke čokolade.
Maso zlijemo v 12 papirnatih modelčkov ali v namaščen pekač za muffine. Pečemo v prej ogreti pečici na 200°C, približno 30 minut.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Pridružen: 03. Avg. 2004 14:39

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Najlepša hvala :wink: Bom še ta teden probala.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Pridružen: 05. Nov. 2007 21:01

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

muffini z banano in jogurtom
Slika

recept: 180g moke, 80g sladkorja, vanilin sladkor, pol žličke cimeta, pol žličke sode bikarbone, žlička pecilnega praška, ščep soli, 2 jajci, 150ml jogurta, 60g masla, manjša banana, po želji malo ruma

Zmešamo suhe sestavine, v drugi posodi razžvrkljamo jajca z jogurtom in dodamo stopljeno maslo, nato to narahlo zmešamo s suhimi sestavinami, dodamo rum in speštano banano. Na 180 pečemo okoli 25 minut.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Fufikaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Pridružen: 31. Mar. 2010 19:44

Neprebrana objava Napisal/-a Fufikaa »

super zgleda ! :)
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Pridružen: 05. Nov. 2007 21:01

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

hvala :wink: pa dobrodošla na forumu
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
Boa
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 375
Pridružen: 29. Mar. 2005 17:57

Neprebrana objava Napisal/-a Boa »

Letos namesto potice

Bisvitno testo + na vrhu:
1. orehi in marmelada
2. jabolka, orehi in vanilijin sladkor in
3. rumova čokolada
4. jogurt z mletimi orehi in marmelada

Slika
Ne kadim, a vedno vžgem.
Odgovori