Odprta zveza

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Princeska**
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Princeska** »

LaHauteCouture napisal/-a:ti si nora

se strinjam
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

g00fy_qa napisal/-a:dragana_151, kaj je zate ljubezen?

Ljubezen je odnos med dvema ali več partnerji, ki vključuje obojestranska pozitivna čustva, sodelovanje in odločenost za vzdrževanje tega odnosa.

g00fy_qa napisal/-a:Kaj ti pomeni partner? Kaj od partnerja pričakuješ?

Partner je oseba, s katero se od vseh najbolje poznata; s katero sta najboljša prijatelja; s katero si lahko vse zaupata; s katero se lahko drug na drugega zaneseta, bolj kot na kogarkoli drugega.

Tudi oseba, s katero drug drugega močno rajcata; se rada družita; si povzročata metuljčke in druge prijetne občutke; seksata, se ljubita.

g00fy_qa napisal/-a:Je zate seks enak recimo nakupovanju (ima seks z drugimi enake ne-posledice kot nakupovanje z drugimi)?

Moja žena razlikuje med seksom in ljubljenjem. Seks je strastna dejavnost, ki jo lahko počne s komerkoli, ki ji je privlačen. Ljubljenje je nekaj, kar počne z mano. (Ampak tudi ne vedno, kadar seksava.)

Meni se seks čisto brez čustev ne dopade. S partnerko pred seksom raje čutim eno obojestransko naklonjenost in želim imeti z njo tudi neko mero čustvene intimnosti.

g00fy_qa napisal/-a:Bosta prakticirala seks z drugimi tudi po rojstvu otroka?

Seveda.

g00fy_qa napisal/-a:Zakaj vama seks s partnjerjem (torej drug z drugim) ne zadostuje?

Zakaj ne ješ vsak dan svoje najljubše jedi?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

--:D
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 17:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a KiLLyKa »

kinna napisal/-a:noseča si z njim, on bo pa drugo? :eek:

Ja kva je pa to tazga, pismo smo eni čudaki. Sej k bo ona rojevala bo tud mogoč ta drugo žgal - da nebo preveč živčen in napet, da se bo sprostil. Pol bo pa šu ženičko obiskat pa svojo štručko, ko bo že vsega konec. In bo prišel lepo vesel, nasmejan in spraznjen... em.. pomirjen :)
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Alwaleed napisal/-a:Moja žena razlikuje med seksom in ljubljenjem. Seks je strastna dejavnost, ki jo lahko počne s komerkoli, ki ji je privlačen. Ljubljenje je nekaj, kar počne z mano. (Ampak tudi ne vedno, kadar seksava.)

Meni se seks čisto brez čustev ne dopade. S partnerko pred seksom raje čutim eno obojestransko naklonjenost in želim imeti z njo tudi neko mero čustvene intimnosti.

Z ženo lahko seksaš in se ljubiš - zakaj torej za seks rabiš še druge ljudi (če ga lahko dobiš tudi od žene)? (Upam, da ne bo odgovor "zato ker lahko". :D)
Striktno razlikuješ med ljubljenjem (ki ga lahko dobiš samo od žene, ker jo ljubiš in sta povezana) in seksom (ki je brez čustev in ga lahko dobiš tudi od žene in še od drugih - ker ti pač ni pomembno, da bi se pri tem omejil samo na ženo)?

Alwaleed napisal/-a:Zakaj ne ješ vsak dan svoje najljubše jedi?

Ker bi se je naveličala. Bi se ti naveličal žene, če bi moral seksati samo z njo?
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

~NIA~ napisal/-a:^^ to da sta si partnerja zvesta še ne pomeni da pa nujno eden izmed njiju bouno ljubosumn..

To, kar ti smatraš za bolno ljubosumje, in to, kaj jaz smatram za bolno ljubosumje, sta dva zelo različna pojma.

Ti smatraš za bolno ljubosumje samo ekstremne primere, jaz smatram za bolno vsako ljubosumje sploh.

Nič nimam proti ljudem, ki ne morejo preko svojega ljubosumja. Tako smo pač zgrajeni, to je naravno čustvo, in monogamna zveza je tradicionalen kompromis za vse, ki teh čustev ne morejo ali ne želijo preseči.

Če se najdeta dva, ki si želita monogamijo in nimata nobene tendence po varanju, potem super.

Če ni tako, je pa problem monogamije v tem, da partner ne more biti tvoj najboljši prijatelj, ker mu ne moreš vsega o sebi zaupati. Ker so marsikatera čustva, ki jih čutiš - da so ti drugi privlačni - za zvezo ogrožujoča in v njej prepovedana.

Da čutiš take stvari in jih moraš partnerju za dobrobit zveze zamolčati, je po mojem mnenju bolno.

Če jih ne čutiš in jih tudi on ne čuti, potem pa super. :zustimm:

Me zanima, koliko je takih.
kinna
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kinna »

KiLLyKa al da kak noro je to... :roll: mislimka sploh js študiram :D

Alwaleed torej furaš odprto zvezo... in kak se ti zdi, ko pride žena domo, glih ko jo je en nategno, pa ti reče: ej lubček a vš kak fajn me je pa ta in ta dans nategno... al pa prideš ti pa ji rečeš: ej dans je mela pa moja ff bolše joške ko ti... in kak občutek ti je, ko veš da je ti ne zadovoliš, da iše še drugje? mislim js mam mojga dosti-včasih preveč:oops: - in kje sploh tiči razlog da mata druge... enačita to s tem, tako meni ko se včasih navelčam navadnih keksov, pa grem na kremšnito, tak pač se vidva navelčata en drugega pa išeta drugje... al kak? ne razumem, in bi res rada slišala tvojo razlago

js bi bla pa ja tak lubosumna da bi mi vrelo-oz sploh nebi mela take zveze...

in da nebi mislo slučajno kdo mislo da koga napadam al kakorkoli... ne fajn da vama paše... samo ne zastopim na kak način...
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

g00fy_qa napisal/-a:Z ženo lahko seksaš in se ljubiš - zakaj torej za seks rabiš še druge ljudi (če ga lahko dobiš tudi od žene)? (Upam, da ne bo odgovor "zato ker lahko". :D)

Ni da bi ful rabil, ampak vsake toliko je pa fajn. Popestri življenje, popestri odnos.

Zakaj pa skočiš z bungeejem? A nujno rabiš tisto šponto adrenalina?

Zakaj greš kdaj v kino, saj ti tega tudi ni treba?

Zakaj nisi kar doma? Saj tam lahko ješ kekec pašteto pa kruh, pa ti življenje lepo mine.

g00fy_qa napisal/-a:Striktno razlikuješ med ljubljenjem (ki ga lahko dobiš samo od žene, ker jo ljubiš in sta povezana) in seksom (ki je brez čustev in ga lahko dobiš tudi od žene in še od drugih - ker ti pač ni pomembno, da bi se pri tem omejil samo na ženo)?

Za nekatere imam vtis, da dosti striktno razlikujejo. Jaz niti ne, zame to nista dve diskretni kategoriji, temveč je preprosto seks, v katerem je lahko več strasti ali manj, več čustev ali manj.

g00fy_qa napisal/-a:
Alwaleed napisal/-a:Zakaj ne ješ vsak dan svoje najljubše jedi?

Ker bi se je naveličala. Bi se ti naveličal žene, če bi moral seksati samo z njo?

Če bi oba skrbela zase in ostala v formi, potem ne. Hormončki bi pri meni delovali, ona bi bila seksi, in verjetno bi veselo seksala. Tako v bistvu pri nama večino časa je.

Marsikakšen par se pa res naveliča drug drugega in po N letih več ne seksajo. Moški z velikimi trebuhi so polni estrogena in jim spolna sla izgine. Mogoče se še njihove ženske zredijo in postanejo manj privlačne... potem pa je, kar je.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Alwaleed napisal/-a:Če se najdeta dva, ki si želita monogamijo in nimata nobene tendence po varanju, potem super.

Če ni tako, je pa problem monogamije v tem, da partner ne more biti tvoj najboljši prijatelj, ker mu ne moreš vsega o sebi zaupati. Ker so marsikatera čustva, ki jih čutiš - da so ti drugi privlačni - za zvezo ogrožujoča in v njej prepovedana.

Da čutiš take stvari in jih moraš partnerju za dobrobit zveze zamolčati, je po mojem mnenju bolno.

Če jih ne čutiš in jih tudi on ne čuti, potem pa super. :zustimm:

Me zanima, koliko je takih.

Saj nikomur ne moreš vsega o sebi zaupati, a ne? :) Sicer pa, jaz partnerju povem, če mi je kdo drug privlačen (ampak ne gre tako daleč, da bi rada seksala s tisto osebo).

Ljudje nismo monogamni, ampak se vseeno trudimo, da bi bili. Skušamo preseči svojo naravo? :P Eni pač greste z naravo in ignorirate kulturno postavljena pravila. Good for you. :gut:

Edit: Alwaleed, hvala za odgovore!
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

kinna napisal/-a:in kak se ti zdi, ko pride žena domo, glih ko jo je en nategno, pa ti reče: ej lubček a vš kak fajn me je pa ta in ta dans nategno...

Rajca me in jo še jaz poseksam. Ponavadi dosti intenzivno. Ponavadi jo zelo rajca ravno to, da bo prišla domov, mi povedala, kako je bilo, in da jo bom še jaz poseksal.

kinna napisal/-a:al pa prideš ti pa ji rečeš: ej dans je mela pa moja ff bolše joške ko ti...

No, da bi to rekel na tak način, kot da jo namenoma želim užalit in podminirat njeno samozavest, bi bilo pa res bolno. Kateri bučman bi pa kaj takega izjavil?

Drugače pa, ja - si opiševa, kaj nama je bilo všeč na drugi osebi, s katero sva bila. Ampak brez primerjanja. Seveda tudi brez eksplicitnega primerjanja to lahko pritisne na komplekse.

Stvar človekove samozavesti je, da je pripravljen sprejeti, da ima on pač postavo A in lastnosti A, ki so privlačne in seksi na način A, in da to ni isto, kot nekdo drug, ki ima postavo B in lastnosti B, ki so seksi na način B.

Jaz pač nimam nekega ogromnega tiča, imam povprečnega, pa me vseeno rajca, če vidim ženo seksati s kakšnim, ki ima velikega. Imam pač toliko samozavesti, da vem, da ji ful paše z mano, ne glede na to, da ji kdaj zapaše tudi kakšen večji. Če bi lahko izbiral, bi se tudi jaz hotel roditi z ogromnim tičem, ampak se pač nisem, ne? Tako kot tudi nimam jošk, ker nisem ženska. :)

kinna napisal/-a:in kak občutek ti je, ko veš da je ti ne zadovoliš, da iše še drugje?

Midva drug drugega v bistvu zelo dobro zadovoljiva. Maksimalni užitek pri seksu zanjo je takrat, ko se sprosti, zaupa in preprosto fuka. To doseže z mano in z nekaterimi drugimi, ne pa z vsemi.

Ne gre za to, da bi iskala druge, ker je jaz ne zadovoljim. Tudi jaz ne iščem drugih zato, ker me ona ne bi zadovoljila. To počneva zato, ker pač ni nujno, da te vsak dan zadovolji isti, in ker je zabavno, če te včasih kdo drug.

Drug z drugim seksava 95% časa. Kaj je bolj zanimivo, tistih preostalih 5% seksati spet z istim partnerjem, ali probati še kakšnega?

Meni se zdi, da tukaj ni dileme. Ni mi jasno, kdo bi hotel non stop jesti samo in izključno jabolka, in nikoli nobenih pomaranč. Ali non stop igrati fuzbal pa nikoli vmes niti poskusiti košarke. Ali pa non stop voziti isti avto in potem še na potovanju, ko avto najameš, vztrajati, da ti dajo enakega, kot ga imaš doma.

Če bi kak človek to počel, bi mu rekli, da je obseden. Da je avtist. Da ni fleksibilen, da ni odprt za nove izkušnje. Zakaj torej jemljemo kot samoumevno, da se obnašamo kot neki avtisti, ko gre za partnerja?
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

g00fy_qa napisal/-a:Ljudje nismo monogamni, ampak se vseeno trudimo, da bi bili. Skušamo preseči svojo naravo? :P Eni pač greste z naravo in ignorirate kulturno postavljena pravila. Good for you. :gut:

Jaz to vidim drugače. Po naravi smo konflitkni. Hočemo, da je partner monogamen, sami bi ga pa okoli srali. Tisti, ki grejo z naravo, so varajoči monogamisti - tisti, ki doma lažejo, okoli pa seksajo z drugimi. To je najlaže; ti so najbolj "v skladu" sami s sabo.

Narava nas je naredila, da smo taki, ker to našim genom najbolj koristi. Okoli puščati seme; ali pustiti, da te zaradi genetske pestrosti oplodi še kdo drug; hkrati pa preprečiti partnerju, da bi počel podobno.

Če nočeš biti dvoličnež, moraš iti proti človeški naravi, to pa lahko storiš na dva načina: ali preoblikuješ svojo potrebnost, in si monogamist; ali pa preoblikuješ svoje ljubosumje, in imaš odprto zvezo. Oboje zahteva introspekcijo in ukvarjanje s samim sabo.

Od človeka do človeka je odvisno, kaj mu je lažje. Je pa čas, odkar so odprte zveze smiselne, nekaj novega. Šele tehnologije, razvite v zadnjem stoletju, so omogočile, da je to mogoče prakticirati varno. In še tako je treba vedeti, kaj počneš, da tveganja minimiziraš.

Tako da ja, glede na vse okoliščine je logično, da odprte zveze niso mainstream. Bi jih pa priporočal za tiste, ki laže zatrejo svoje ljubosumje, kot pa pohotnost; ki jim je privlačna ideja pestrejšega spolnega življenja; in ki nimajo problema z disciplino, potrebno za obvladovanje tveganj. (Kondomi, kontracepcija, testiranja.)

Ni razloga, da bi odprta razmerja nosila stigmo.
Zadnjič spremenil Alwaleed, dne 26. Sep. 2009 18:44, skupaj popravljeno 1 krat.
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a LaHauteCouture »

ALWALEED dej zlom se.
Dosadn si do kraja. Cele litanije pišeš, blagor bedaku, ki se mu ljubi brat. Pa že zdavnaj si OT. Sprašujem se zakaj te moderatorji ne odstranijo s foruma. :gruebel: verjetno že spijo :P
Uporabniški avatar
Ledenaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Sverige.

Neprebrana objava Napisal/-a Ledenaa »

Slika
ωαιтιng ғσя тнє nєxт мαgιc.*
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a LaHauteCouture »

^^ :lol:
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

LaHauteCouture napisal/-a:ALWALEED dej zlom se. Dosadn si do kraja. Cele litanije pišeš, blagor bedaku, ki se mu ljubi brat.

Prevod: "Greš mi na živce, ker si mi že večkrat pokazal, da nimam pojma in da ne vem, o čem govorim. Tvoja prisotnost na forumu ogroža mojo samozavest, zato na tvoje objave pišem idiotske komentarje in upam, da te bo to odgnalo s foruma."

LaHauteCouture napisal/-a:Pa že zdavnaj si OT.

Au contraire. Bolj on topic ne bi mogel biti.

LaHauteCouture napisal/-a:Sprašujem se zakaj te moderatorji ne odstranijo s foruma. :gruebel: verjetno že spijo :P

Ja, itak. Najboljše, da mene odstranijo, da boš lahko svobodneje zadihala in pisala globoke, premišljene, vsebinske, razumevajoče komentarje, kot je tale:

LaHauteCouture napisal/-a:ti si nora

:roll:

Kako si že rekla? Vsi imamo možgane, ampak blagor tebi, ki jih znaš tudi uporabljati... :roll:
Zadnjič spremenil Alwaleed, dne 26. Sep. 2009 18:55, skupaj popravljeno 2 krat.
Odgovori