Tema za mene
Moje mnenje je, da če samo
enkrat na teden
ne ješ mesa, je to hudo nezdravo. Verjetno veste, da nasploh slovenci hudo preveč mesa pojejo.
In da povem kaj se je meni zgodilo zaradi mesa. Kot otrok sem jedla meso popolnoma vsak dan (ker je foter bil obseden z mesom, je bilo pač vsak dan za kosilo) - včasih tudi po 2-3x na dan (kaki toast s šunko za malico itd). In kaj je zdaj z mano? Stara sem 20 let in mam tak neurejeno prebavo da groza. Se je že tudi dogajalo, da po 2 tedna nisem šla na blato. Verjetno boste zagovornice mesa takoj vprašale kako vem, da je za to krivo meso. Ker sem jedla že nevemkake vse tablete za pospeševanje prebave, razne masaže točk, bioenergetičarka, do tega da sem vsaki dan pridno jedla slive in fige za prebavo, sprememba prehrane na totalno zdravo in nič ni pomagalo. Razen tega da mi je 2 leti nazaj ena ženska povedala da ima enake probleme, in je bilo pri njej isto da je kot otrok preveč mesa pojedla, in sem enostavno omejila vnos mesa in je boljše. Nisem pa še končala - zdaj sem se odločila, da bom meso za eno leto popolnoma črtala iz jedilnika, ker se mi je začelo dogajat nekaj še bolj čudnega. Ko en dan jem meso (bilokaj, razen rib), naslednji dan
vso zaužito hrano zbruham. In sem dobro preučila da sem
vedno prejšnji dan jedla meso. In ta ženska, ki jo poznam ima tudi ta problem isti in je zdaj že dosti let vegetarijanka.
Zdaj pa zakluček - to zdaj ni nobena grožnja, da je meso strupeno ali pa karkoli takega, s tem hočem samo povedat, da ni dobro neko hrano jest popolnoma vsak dan, pa če je to meso, al če je to na primer paradižnik

A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3