nizka samozavest zaradi oprsja:/

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

v italiji je zelo znana pevka Annalisa Minetti, ki je slepa...bila je tudi finalistka za miss italije 1997. pri prezentaciji so jo vodili z napotki, ki jih je dobivala preko slušalk, tako da se je po pisti sprehajala sama.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

http://www.ibiz-usa.com/SpanglerClan/KF ... t10_1b.gif

^
Jaz mam nekaj takega.
In so mi všeč. Ker če jih znaš nosit tudi izpadejo dobro. Če se že na 5km vidi da nisi zadovoljna s svojimi joški - dost slabo zate...
Jaz sem imela v srednji šoli ogromno kompleksov zaradi tega, v osnovni pa še več. Danes jih nimam. Po naravi sem itak ena taka trlica kot Keira Kneightly, tako da kaj precej večjega ne bi pasalo na postavo.
Všeč mi je ker mi doma ni treba nosit modrca,ker mi pri športanju ne skačejo v nos,ker lahko izvajam vse mogoče vaje na trebuhu,ker me ne bulji vsak tip v joške ampak v oči (in rit :) ) in kolkor se pogovarjam s kolegico,ki ma take da jih ma v naročju ko sedi, bi dala vse da jih zamenja z mano. Jaz pa ne menjam.
Raje delam na čem drugem, imam lep trebuh in še kar v redu rit, zato večkrat raje to poudarim.

Ne sekiraj se pa bod zadovoljna z njimi,ker operacija ni rešitev. Sploh pa ni trajna rešitev,ker življenjska doba silikonov ni pretirano dolga. Pridejo pa potem še otroci itd....
Moja mami je imela isto kot jaz preden je bila noseča z mano, danes po 2 otrocih pa ima med c in d. Pa nima 100 kil ;)
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

anoyel napisal/-a:lej teb je hudo, ker imaš male prsi. drugim je pa hudo, ker imajo (pre)velike prsi. se mi zdi, da je vseen boljš met manjše kot pa večje prsi. če si kdaj želiš povečati obseg košarice daš pač podložen modrček gor pa je. kaj naj pa una, k ma ogromen obseg prsi? nima jih kam skrit. tam so in nič ne more storiti. ti pa lahko. sploh so pa tud men manjše prsi precej lepše kot pa večje. ampak tak pač je. sprijaznit se morš in iz tega neki pozitivnega izvleči. sploh se mi pa zdi, da velikost košarice ne bi smela bit dejavnik pri fantih :?

se podpišem.. js bi tkoj šla s košarce B (k je za moje pojme ogromna) na A.. al pa kr na neč :D
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mju »

g00fy_qa napisal/-a:Meni se zdi zaskrbljujoče (med drugim tudi) to, kakšno pomembnost ima velikost prsi za dekleta in ženske. Če so A jih ni, če so B so na meji sprejemljivosti, C in D so dovolj seksi. Modrci morajo zvečati številko vsaj za eno pa pol. Kopalke morajo narediti oprsje čim lepše, pa kaj če se do večera ne posušijo. Če nimaš velikih se te noben ne bo poželel. Blabla ... mogoče karikiram in posplošujem, ampak takšna sporočila SO del javnega mnenja in mediji (Cosmo na čelu hehe) nas bombardirajo z enormnim pomenom seksualnosti. Mah saj se večina tega nikoli ne bo zavedala ...
Moje stališče: do kompleksov premajhnih prsi niti ne bi smelo priti! Danes pa sprejemamo že kar vse po vrsti za samoumevno: punca je depresivna, ker ima premale prsi; druga se gre operirat, ker je tamala prevelika; tretja se bo vesila, ker ne doživi multiplih orgazmov ...
Meni se to zdi grozljivo. Resnično grozljivo. In nasveti (kakorkoli dobronamerni) so pač nekaj, kar situacij(e) ne bo rešilo. Ne zavedamo se, da ideologija smrdi in da drek ne izgine, če ga pokriješ.

Torej ne, verjetno res nimam konkretnega nasveta (če ideja začeti pri temeljih ni nasvet), jaz sem samo razočarana, da se kaj takega sploh dogaja.

okej, priznam, si ful presenetla - v pozitivnem smislu :) ti vsekakor dam prav glede razmišljanja in tudi sama trdim, da je punca lahko seksi tudi s košarico A, če se le sama počuti tako, ampak glede na to, da ma punca problem, ki ga je treba rešit, mislim, da ji je vseen pametneje dat kakšen nasvet in ji mogoče s tem le mal pomagat, ane? težko verjamem, da ji boš spremenila mišljenje, kajti že v trenutku, ko je v fazi, da odpre temo "kako je nesrečna zaradu premajhnih", je verjetno prepozno, da bi začela razmišljat drugače. podložen modrc ji pa mogoče vseeno lahko polepša dan :)

hehe Mahagonij, tako kot js, posplošuješ tudi ti :) tebi so všeč takšne, kot si jih opisal. Jochie-u, ki je tudi moški ane :D, so všeč drugačne (kot jih je opisal sam), tretjim so všeč ogromne, četrtim majhne... seveda bo skoraj vsak fant reku "pikica, normlano da maš naaajlepše, sploh nočem da bi mela večje ker so mi sam take všeč!!!", pa čeprav se mogoče večjih ne bi branil, ampak js govorim o moških, ki so se čist brez "pritiska" pogovarjal o velikosti :) velik jih je reklo, da so jim ble bolj všeč punce s košarico A, B, kot pa E, F ...... tako da ni treba punco še bolj spravljat v depresijo s trditvijo, da vsi obožujejo košarico C in D, ker to ne drži :)
drugače pa sem dojela tvoj point, ampak potem gre tu vbistvu lahko že za celo podobo. če bi imel na voljo dve popolnoma enaki punci, eno s postavo, prsmi, ritjo, trbuhom (and so on), kot je tep všeč, in drugo, ki od tega malo odstopa, bi izbral (valda) prvo. :)

sicer pa se js strinjam z Jochiem. od velikosti so veliko pomembnejši še drugi dejavniki, ki naredijo prsi bolj ali manj lepe.
Make music, not war
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a prinzessin »

[vanessa] napisal/-a:
anoyel napisal/-a:lej teb je hudo, ker imaš male prsi. drugim je pa hudo, ker imajo (pre)velike prsi. se mi zdi, da je vseen boljš met manjše kot pa večje prsi. če si kdaj želiš povečati obseg košarice daš pač podložen modrček gor pa je. kaj naj pa una, k ma ogromen obseg prsi? nima jih kam skrit. tam so in nič ne more storiti. ti pa lahko. sploh so pa tud men manjše prsi precej lepše kot pa večje. ampak tak pač je. sprijaznit se morš in iz tega neki pozitivnega izvleči. sploh se mi pa zdi, da velikost košarice ne bi smela bit dejavnik pri fantih :?

se podpišem.. js bi tkoj šla s košarce B (k je za moje pojme ogromna) na A.. al pa kr na neč :D

Se strinjam z obema, pa še sama bi rada malo dodala. Sama imam velike prsi in si že menda od nekdaj želim manjše. Pri moji sestri je ravno obratno-nonstop se sekira zaradi premajhnih prsi, čeprav se meni 70B ne zdi ravno slabo. Jaz bi takoj zamenjala z njo. Lahko bi nosila podložene modrčke v veliko raznolikih barvah in modelih, česar zdaj ne morem. Lahko bi malce spremenila stil oblačenja, zelo so mi namreč všeč majčke, ki so namenjene dekletom z manj oprsja, meni torej ne :(. Da sploh ne omenjam, da mi gre velikokrat na živce, da me moški spol veliko pogosteje gleda v moji dvojčici kot v oči :!: Saj sem ponosna nanje, samo včasih bi jih takoj zamenjala za sestrine. Ona pa najbrž za moje :D
I am not an enigma, just a contradiction!
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

Sicer ne vem, ampak tipi ponavad pravjo da je bolj pomembno da so prsi lepe oblike, da ne visijo, da majo lepe bradavičke itd..
Sicer pa; vsakemu je všeč drugo; dejstvo je da se svet ne vrti okrog jošk..

jaz sem bla tut pri 15ih ploh; še A-ja nisem napolnila...
Pri kakšnih 19ih se je pa vse skup malo prebudilo, in od takrat naprej imam pri skoraj isti kilaži polno B košarico- nekatere modrce po tanovem celo C :P . Takod a če si še zelo mlada, raje počakaj, da se tvoje telo do konca razvije.
Sekirala se nisem nikoli pretirano; ko sem bila brez prsi sem si želela večje, ampak ne tako zelo da se zarad tega nebi upala slačit.

Nevem; avtorica teme bi morala najprej sama pri sebi razčistiti, da joški resnično niso nekaj, kar bi moralo tako vplivat na samozavest. Seveda; tu je še operacija; in mogoče ti bo pomagala pri tvojih kompleksih

Ampak pri tako nesamozavestnih osebah se potem hitro najde druga pomanjklivost ki te moti, in brez da bi poizkušal sprejet svoje telo, brezglavo letiš po silikon. (ko se pa zaveš kaj delaš iz sebe si pa že kot Michael Đekson :P )
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

----?
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 30. Nov. 2010 7:21, skupaj popravljeno 1 krat.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

Mogoče ni ravno "zdravo" letet na operacijo vsakič ko ti kak cm telesa ni všeč; se ti ne zdi?
edit;
Pa nikjer nisem zasledila kolk je stara; prsi se pa lahko razvijejo malo kasneje.. A naj gre zdej vsaka 15letnica do kirurga in se napumpa.?
Pa še napisala je da je nasplošno zelo nesamozavestna (tut kar se tiče zadev izven dosega joškov) in da je nihče ne jemlje resno.Tega silikon ne more pozdravit.
Mimi88
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi88 »

Če imaš tud nasploh težave s samozavestjo se kr verjetno to kaj hitro opazi. In znano je, da takšnega človeka vrstniki še z večjim veseljem zafrkavajo,kot bi sicer. Težko je, ampak se da pridobiti na samozavesti in postati bolj odločna oseba. Na primer če veš da imaš ti prav, zakaj bi podlegla mnenju drugih? Ne! :twisted: Poišči v sebi in na sebi dobre stvari( ker sem prepričana da jih imaš ogromno :) ). Js osebno sem se vsak dan znova zavedala, kako srečna sem lahko da sem takšno kot sem, ko sem delala na praksi v bolnišnici in drugih ustanovah, saj sem tam videla veliko vrstnikov, ki so v življenju prikrajšani za stvari, ki jih mi ne znamo cenit ker se nam zdijo samoumevne.
Najprej se moraš spoštovati sama, da te potem spoštujejo drugi.
Se spomnim moje bivše sošolke, ko je vedno znova ponavljala- če se ne bom sama postavila zase, kdo se pa bo drug? ...pa še prav je imela :D
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

~NIA~ napisal/-a:jah a ji pol ostane sploh kj druzga kot operacijam, tega ji nobena ne svetuje, čeprov pametnga odgovora nimate?

Mislim, da je že to, da obstajajo veliko večji problemi kot majhne prsi, en pameten odgovor. In njej je potrebno, da se tega začne zavedat.

Ampak - če ji to res toliko buta na psiho, če ji to totalno uničuje življenje, če ima finančna sredstva... Pa naj si vstavi tiste silikone. Odločitev je njena, ampak jaz (če gledam iz svojega zornega kota) tega nikoli nikomur ne bi svetovala. Sem definitivno pristaš naravnega.

Moja kolegica je bila zafrustrirana, ker si je morala 20cm las odstrič, ker si je z lasmi naredila eno p***arijo. Je prišla na idejo, da bi dala tistih 500€ in si dala naredit podaljške. Sem ji rekla, da če ji je to res prioriteta v življenju pa naj vrže stran tisti denar, čeprav bo v pol leta spet imela lepe dolge lase in se nikakor nisem strinjala z idejo podaljškov. Na srečo(?) se je punca zrealizirala in se odločila, da ne bo in bo malo "potrpela" (ker res... Krajši lasje so fuj?). Ampak to so lasje... Prsi pač ne zrastejo po pol leta.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

-----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 22:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Al pa rabi eno konkretno mentalno zrelost.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

. ;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 22:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

To je najbrž res - ampak razlika je med "imeti nič" in "imeti male joške"... Kakšne ima avtorica teme, ne vem :) .
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

~NIA~ napisal/-a:ja sej to. naši odgovori ji ne bojo pomagal (verjetno ve da obstaja še ogromno groznejših in pomembnejših stvari od prsi) - ampk če ji to znižuje samozavest in vpliva na psiho, potem ji ne bojo pomagale izjave da imajo fantje raje manjše, da nj jih podloži, obleče primerne obleke. rabi pač konkretno spremembo - to je pa možno edino z operacijo. razn zdej če ni stara 14, pol tko al tko ne bo mogla na operacijo, ampak niti nikjer nism vidla kolk ma let.

Prvič se delno strinjava :D

Čeprav se glede konkretne spremembe ne strinjam povsem. Ni edina rešitev operacija. Obstaja tudi druga pot, kjer vseeno odpraviš kompleks in postaneš samozavesten ne glede na košarico. Seveda je slednja težja in verjetno dolgotrajnejša, ampak se da.
Odgovori