Revščina!Kako jo sprejeti?
še za ljudi, ki jim nič ne fali in so zmožni delat, ni zaposlitve... sej mamo že skor 10% brezposelnost. ta ideja o zaposlitvi klošarjev je super, a pri nas ni pogojev, da bi se to zgodilo.. poleg tega imajo zaradi življenja na cesti cel kup zdravstvenih težav, redko imajo kakšno izobrazbo ali vsaj delovne izkušnje in navade ...
Jz z dost lažjim srcem dam neko mojo staro stvar al pa kej keša neki družini, ki je pač zarad spleta okoliščin, trenutko v slabem finančnem in žiuljenskem stanju, ker vem, da mi bodo hvaležni in da bodo znali cenit dobljeno stvar. Kkšni klošarji in cigani, ki pa se točno opredelijo, da hočejo keš za čike in pjačo in ti to tud očitno pokažejo pa me nit mal ne ganejo, ker ne čutim nobene hvaležnosti z njihove strani. In zakaj bi dala nekomu moj keš, ki mi ne bo reku nit hvala iz srca ?
Lansko poletje sva bla z Mojim na kosilu u Štoriji. Kr naenkrat se pred nama pokaže ciganček (poudarek na tem, da je biu umit, počesan, naparfumiran, da sva komej dihala in v novih opranih Nike oblačilih), ki je prosu za brata, ki je slep. Je pokazau sliko, ki ni bla nit slučajno razpoznauna kaj je gor in pol neko nakracano potrdilo zdraunika (brez kkšnega žiga al pa kej kar bi dokazovalo, da je res iz bolnice), da bo ta otrok v roku parih mescou oslepeu, če ne bo šu na operacijo in bla bla bla. Moj (valda, ki je malo oslast za te stvari
) mu je dau 20€. Mali jih je uzeu in nit hvala ni reku ter se pobrau. Ko sva midva pojedla, sva se odpraula na sprehod do Mokre mačke in tam na parkirišču, kjer so zdej postauljene une svetilke, ki spreminjajo barvo, sva slučajno vidla, da ta mali leze v Audija S5. Skor skalpirala sm Mojga.

Lansko poletje sva bla z Mojim na kosilu u Štoriji. Kr naenkrat se pred nama pokaže ciganček (poudarek na tem, da je biu umit, počesan, naparfumiran, da sva komej dihala in v novih opranih Nike oblačilih), ki je prosu za brata, ki je slep. Je pokazau sliko, ki ni bla nit slučajno razpoznauna kaj je gor in pol neko nakracano potrdilo zdraunika (brez kkšnega žiga al pa kej kar bi dokazovalo, da je res iz bolnice), da bo ta otrok v roku parih mescou oslepeu, če ne bo šu na operacijo in bla bla bla. Moj (valda, ki je malo oslast za te stvari

...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
Jst vržem svoje cunje, ki jih ne nosim več, v Humanine kontejnerje, kakšnemu klošarju sem pa tja dam evro ali dva, večino denarja iz mojega ''dobrodelnega fonda'' pa gre za živali.
Sem pa enkrat imela priliko videti primer, ko je en tip v eni restavraciji, kjer smo bili, hodil od mize do mize in prosil denar za hrano. Neki starejši moški mu je ponudil, da naj prisede in mu bo plačal kosilo, tip pa je začel samo mencati, da ne, da bi raje denar in je potem ves užaljen odšel.
Sem pa enkrat imela priliko videti primer, ko je en tip v eni restavraciji, kjer smo bili, hodil od mize do mize in prosil denar za hrano. Neki starejši moški mu je ponudil, da naj prisede in mu bo plačal kosilo, tip pa je začel samo mencati, da ne, da bi raje denar in je potem ves užaljen odšel.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
ma dejte...če poznam enga privatnika, k je enmu ciganu ponudu delo (pač pucanje itd.) pa ga ni hotu sprejet. pa tut sm še slišala zgodbe, k bi kak kmet najel kakega brezdomca in ga plačeval za delo, pa so le redki ostali, ker so bli preveč leni. sj ne rečem, določeni niso taki, sam lenobe pa 100% ne bom podpirala. tut js ne lenuharm, dnar bi mi pa kr letu iz neba. pa nj mam kamen namest srca, toda ravno danes sm se namenila, da bom revnim družinam, ki prosijo za kako obleko ipd. odnesla tisto kar ne nosim.
ne bodite tolk naivni.
p.s.: že res, da je gospodarska kriza. toda tudi od takih, ki so zgubl službo, sm slišala, da če hočeš delo lahko najdeš. ni sanjsko, večkrat umazano, toda tisti, ki je priden, ne bo lačen. ne rečem da vedno, toda tudi to obstaja.
ne bodite tolk naivni.
p.s.: že res, da je gospodarska kriza. toda tudi od takih, ki so zgubl službo, sm slišala, da če hočeš delo lahko najdeš. ni sanjsko, večkrat umazano, toda tisti, ki je priden, ne bo lačen. ne rečem da vedno, toda tudi to obstaja.
^^ S tem se totalno strinjam. Isto mnenje mam o teh, ki majo po 8, 10, 12 mulcev in nimajo za kruh. Pismo, pomisli prej, da maš lahko šenga, ko ga daš not.
Sm se spomlna, da sm enkrat pr Tedniku gledala prispevek o neki družini (se ne spomnem s kje) z 13 mulci. Nism mogla verjet očem: otroci so hodil okol umazani in raztrganim, mati in oče pa sta mela u gobcu čike in mat je bla cela namazana z ličili. In pol takim dej kej keša, ki je na n kilometrou vidno, da ne bo pršu do mulceu ?! Yea...

Sm se spomlna, da sm enkrat pr Tedniku gledala prispevek o neki družini (se ne spomnem s kje) z 13 mulci. Nism mogla verjet očem: otroci so hodil okol umazani in raztrganim, mati in oče pa sta mela u gobcu čike in mat je bla cela namazana z ličili. In pol takim dej kej keša, ki je na n kilometrou vidno, da ne bo pršu do mulceu ?! Yea...
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
^^Glede teh družin se strinjam. Samo na žalost obstajajo tudi take velke revne družine, ki jih ne moremo metat v isti koš z ostalimi. Gre za tiste, ki so prej normalno shajale, niso prosile za pomoč ipd., potem pa je en od staršev zbolel/umrl, jim je kaj pogorelo. Tega je tut kr nekaj, tukaj jih pač ne mormo krivit. Takim bi z veseljem pomagala.
Če lahko jst delam na tri zmene, pa mi tud ni lih fajn in sm vsa izmučena zarad tega, zato, da se lahko preživim, mislm, da tud ostali lahko (ok, izključujem invalide in bolne). Tud jst bi se lahko 'zafurala' in sedela nek pred trgovino ter čakala in fehtala, če mi bo kdo kej dal...Maš pa tud opcijo, da delaš (pa čeprav zna bit včasih zajeban!) in ti tega ni treba počet. Kjer je volja, je tud pot. Jst mislm, da je velik klošarjev zato klošarjev, ker jim tak način življenja čist ustreza.
O ciganih pa sploh ne bom izgubljala besed, ker so pokvarjeni k sto let stara salama
Ko so ble tle pr nas takrat poplave (v Železnikih), so takoj pršl sem z unimi mejhnimi tovornjački in stikal, kje se bo dal kej ukrast. Okoriščajo se na račun tuje nesreče, res lepo od njih! Zarad njih smo imel vse okol policijo, 14 dni skupi.
O ciganih pa sploh ne bom izgubljala besed, ker so pokvarjeni k sto let stara salama

...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
sončk napisal/-a:In res velik ljudi bi zaposlil človeka, ki ma stalni naslov na centru za brezdomce. Ki se nima kje stuširat, ki nima kje spat. Kje ti živiš, v pravljici?
Vidim dane poznašpreveč dobro stvari, ki so jim namenjene, kajne? Dnevni centri za brezdomce jm nudijo brezplačno tuširanje, striženje in pranje oblačil, tako da če kdo hodi popolnoma umazan okrog že kak teden je to odvisno tudi od njega samega. Kaj misliš, da ne pomisli na to? Brezdomki iz našega okraja so že bečkrat ponujali rabljena oblačila, ena ženska ji je celo ponudila da ji plača vsaj pranje las. In kaj je rekla? "Ne, ker takšna kot sem dobim več denarja"...
Ne vem kdo je tu naiven. Očitno ti še nikoli nisi imela nobenih takšnih izkušenj. Jaz ti govorim iz lastnih, zate pa ne vem. Sicer pa ti nihče ne brani da jim daš denar, ampak nekatere pač ne delimo tvojega menja.
Pa js res ne vem kaj je z vami no. Dejte mi povedat, kak si ve predstavljate to, že itak premal dela, ljudi odpuščajo in nimajo kam z njimi, ve pa tle bluzite da bi si klošarji lahk kamot najdl delo?! Če je tk enostavno, heh, čemu potem taka panika zarad odpuščanj, zakaj bi se pol sekiral zarad vseh teh tovarn, ki ena za drugo propadajo, ljudje pa na ceste - sej pa je ja dela dost in lahk vsak dela, če se mu le da. In tle govorite o bogih ljudeh, kjer je en invalid, drug ne vem kaj, pol jim še hiša zgori ... pa se zavedate, da so to situacije, ktere so verjetn ble tud vzrok, da so klošarji sploh postal klošarji? A mislite da so bli to ljudje, ki so mel vse, urejeno družino, prijatle, pol se pa zapil in vse zasral? Ne rečem da ni nobenga takga vmes, ampak dejte mal odpret oči no. To so TUD ljudje, ki se jim je v preteklosti zgodilo kej takga, kot se zdej dogaja tistim, ki se vam kao smilijo. Lahk je govorit takim, ki majo vsega polno rit in vejo, da tud če bo šlo kej narobe, majo prijatle in starše, ki jim bojo absolutno pomagal. Ne rečem da js nism med njimi, ampak mi pa ni vseen za ostale in se mi smilijo, ker verjamem da jim življenje niti slučajn ni tk prizanašalo, kot men in večini ljudi, ki jih poznam, drugač že ne bi tk nizko pristal. Jao enim tle prav privoščim kakšno življenjsko lekcijo. 

little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine