slabe izkušnje

Zadovolj(e)n/a v postelji.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

*mala* napisal/-a:*purple*- resno dvomim, da prebrala kakšno knjigo o psihi. Me zanima naslov kakšne?

Še jaz, ki priznam, da ne poznam kej dost psihologije, in se v marsikateri stvari ne strinjam z njo, vem, da imajo starši ogromen vpliv, če se zavedaš al pa ne.

Pa tud terapevti ne pomenjo, da si že napol v norišnici.

Knjige nisem prebrala, ker knjig ne berem.Sem pa prebrala marskteri članek,pregledal prispevek, itn.Oblikovala sem si tako mnenje kot je predstavljeno.brezveze se mi zdi,razglabljat še dalje o tem, ker mislm da usi jasno vemo, da tko kot recimo Nie ne boste prepričal da znajo bit čefurji tud normalni ljudje, tud mene ne boste, da je usaka mini težauca zrela za psihiatra!

red_rose napisal/-a:misliti se pravi nic vedeti...

Torej, dokler ne boš pokazala papirja primerne izobrazbe in usaj deset let izkušenj, potem tudi enako velja zate, kar si napisala!laik si ti, laik sem jaz, usak oblikuje svoje mnenje, glede določene zadeve.ni pa pravila ali imam prav jaz ali ti.usaka verjetno zase.
In ne hvala, ne rabm jst nobenga terapevta.Moji terapevti so moji bližnji, h katerim se v primeru sile zatečem in mi znajo zacelit usako rano in odrešit usake bolečine s primernimi nasveti.Jst ne rabim govort tujim ljudem svojih težav, ljudem ki me ne poznajo in za katere sem le cifra, sploh za tiste ki jim gre samo za denar.na lastne oči sm vidla kaj lahko terapevt nardi človeku, da iz žalostne osebe rata popolna razvalina z najbolj butastimi nasveti ever, tko da mene dokler mam use koleške u glau normalno poštimane, ne vidi noben.pa ne, da bi imela karkoli ornk proti njim, enostavno uporabljam druge alternative za reševanje težav in celjenje ran.
če je tebi sedlo, kul...kaj naj rečem :)

fraky, bližnji (če niso iz te stroke) mi ne morejo narest plombe na zob, ne morejo mi pozdravit vnetja, pljučnice...lahko pa mi pozdravijo bolečino na čustvenem področju.še vedno so mi jo in vedno maksimum uspešno.Z razumevanjem, ljubeznijo, poslušanjem in pametnimi nasveti.

glede vpliva staršev...ja, na otroke imajo starši vpliv, kar je logično, ker si popolnoma odvisen od njih in so oni tiste "vodje", ki te vodijo v življenje.ampak enkrat odrasteš, enkrat začneš sam mislit s svojo glavo.
Khm, podzavestna izbira partnerja..jah, mene je moj partner sam najdu in brez da bi ga kakorkoli poznala, se je zaiskrilo na moji strani.V tem primeru nimam kej izbirat.srce je reklo to in to je blo.pač, ko so se pokazale napake, sem jih pa sprejela v paketu z njim, ravno tako kot je on moje.in ne vidim nobene podobnosti v najini zvezi z zvezo mojih staršev, še najmanj pa po njegovi strani.
sem pač mnenja, da nekje se naj bi ta vpliv končal.če se zgodi, da se je zasidral v koga, more potem tudi ta oseba sama pri sebi razčistit kaj in kako.Nisem pa zasledila,da bi bila avtorica teme pod maminim vplivom "moški so prasci".prej sem začutila, da je dala to skoz, začela razmišljat s svojo glavo in jim dala možnost.nakar se je zgodil polom z zvezo in banalno,potrebuje čas, da bo spet zaupala...če pa zarad enga normalnega žiuljenskega procesa že takoj potrebuješ terapevta, naj me koklja brcne.usekakor koga zares potre, ampak tega v njenem postu ne čutim,da bi jokala noč in dan in da nebi mogla živet več naprej.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

*purple* napisal/-a:Knjige nisem prebrala, ker knjig ne berem.Sem pa prebrala marskteri članek,pregledal prispevek, itn.Oblikovala sem si tako mnenje kot je predstavljeno.brezveze se mi zdi,razglabljat še dalje o tem, ker mislm da usi jasno vemo, da tko kot recimo Nie ne boste prepričal da znajo bit čefurji tud normalni ljudje, tud mene ne boste, da je usaka mini težauca zrela za psihiatra!

Torej priznaš, da je tvoje razmišljanje glede tega in to, da trdiš, da prepričana v to, isto trapasto, kot Niino mišljenje o čefurjih? :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

zame tud mal ni trapasto, zame je trapasto vaše razmišljanje :)
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

*purple* napisal/-a:Knjige nisem prebrala, ker knjig ne berem.

Mogoče se tukaj skriva problem. :wink:

*purple* napisal/-a:zame je trapasto vaše razmišljanje

Hm, naša razmišljanja temeljijo na znanstvenih dognanjih. Na čem pa tvoje?

Za to, da vzorce prenašaš naprej v vsakdanje življenje, ni potrebno, da jokcaš in si ves depresiven. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

a znanstveno dokazano je,da je dobro da letiš za usak drek h terapevtu?
nevem, če lih...
če ne jokcaš in če nisi ves depresiven in če te stvari ne morijo...čemu potem tukej psiholog?
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Govora je v vzorcih, ki se prenašajo iz družine in imajo posledično negativen vpliv na njeno življenje. :!: In psihoterapevt bi ji pomagal odpraviti te vzorce.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

kako pa veš, da ona na plečih nosi ta vzorec?
freaky
Kofetarica
Kofetarica

100% seveda nisem, bi bil pa psihoterapevt. Sklepam pa na podlagi tega, kar je napisala. Če je prebolela ta mamin vpliv, zakaj se ji potem vrača? Ta fant je stvari samo ponovno sprožil. Ampak seveda, tako kot ti, sem tudi jaz laik, zato pa pravim, da je strokovna pomoč dobra ideja. :!:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

no jst v njenem primeru nism zasledila, usaj trenutno ne, nekega vpliva, sploh ker gre pač skozi eno normalno fazo.če bo čez tri mesce še vedno enako mislila kot danes, potem pa naj gre, ali pa kakorkoli drugače razčisti sama s seboj.
meni je usaka propadla zveza sprožila za nekej časa nezaupanje.pa je šlo mal časa mimo in evo, zaupam. :)
mislm sej, kakorkoli pač, kukr bo sama želela to bo naredila ane, sam hotla sm pač to povedat, da se res za usak drek dandanes svetuje strokouno pomoč, medtem ko se ostale alternative kar preskoči.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Pa si imela tudi ti takšno vzgojo kot ona? So ti dopovedovali, da so moški prasci? Niso, kajne. In tukaj tiči razlog, zakaj menim, da je problem globjega pomena. Ker so stvari, za katere je mislila, da jih je prebolela (oz. jih je mogoče le potlačila), ponovno prišle na plan.

Res je, odločitev je na njeni strani. Jaz vem samo to, da takšne težave niso drek, zato sem se tudi strinjala s predlogom o strokovni pomoči. :wink:

In kakorkoli se že bo odločila, upam, da bo spoznala, da vsi moški le niso prasci. :wink:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

sm napisala v enem izmed postou, da sm doma slišala/ doživela marskej.ampak enostavno sem pač doumela da je moj lajf moj in ne staršeu in da morm sama delat tako kot je zame najbolje, brez da se oziroma na besede /dejanja, ki sem jih videla oziroma doživela.
Tud pr nas ni manjkalo govora o tem kako so moški prasci.A jebiga, če se dva nista razumela, to še ne pomeni, da je samo dec tisti prasec tukaj.
jst pač tko razmišljam,barvno in ne črno belo, glede teh stvari.
globji pomen že mogoče je, ampak če je še na začetku teh občutkou in če je propad zveze še svež, potem pač težko govorimo o točno določenem.
z ostalim se strinjam...
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a lelija »

*purple* napisal/-a:no jst v njenem primeru nism zasledila, usaj trenutno ne, nekega vpliva, sploh ker gre pač skozi eno normalno fazo.če bo čez tri mesce še vedno enako mislila kot danes, potem pa naj gre, ali pa kakorkoli drugače razčisti sama s seboj.
meni je usaka propadla zveza sprožila za nekej časa nezaupanje.pa je šlo mal časa mimo in evo, zaupam. :)
mislm sej, kakorkoli pač, kukr bo sama želela to bo naredila ane, sam hotla sm pač to povedat, da se res za usak drek dandanes svetuje strokouno pomoč, medtem ko se ostale alternative kar preskoči.

:roll:
Zadnjič spremenil lelija, dne 19. Apr. 2009 23:46, skupaj popravljeno 1 krat.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

a vi ste njej kar določl diagnozo al kako?
Mislm nevem, ne razumem tega čist.U usakem postu se ponaulja kukr da vi veste, da je ona taka pa taka.nasprotno od vas, se men to ni zazdel.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

ste dolgočasni s temi psihoterapevti :roll:
Cherry24
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Cherry24 »

ja...
tud js sm mela,mam še nekak,tak mnenje.
sploh zato ker sm mela doma (oz jo še mam) tako situacijo...fotr skoz govoru da ni to nč tacga,če ma poleg mami še kero,da pač on rab ljubezen in nežnost,in če tega ne dobi doma,bo iskal drugje...in pa da,je nemogoče bit cel lajf z enim..da človk ni tko narjen. mami pa itak je vedno vse požrla in bla tiho-žal je bla na nekem področju odvisna od njega ....
tud poznam en kup familij,k majo mejhne otroke...pa vem da je pristono varanje,in to na VELIKO. tud mene so vsi do zdej izdal...in fant s kermu sm zdej začela par mesceu nazaj,ma tud kr pestro preteklost...ampak sem preprosto tvegala. in zaenkat je res lepo...upam da ostane...

nikol pa nam iz sebe izgnala dvoma...d bo zard soje narave nekoč kr šu,najdu drugo,se me nevaliču,mu to ne bo več to...tega se pa bojim,ja. zelo.

ko si samski,je zlo lepo,čeprou pogrešaš neki.ampak saj nimam nemirou u sebi.zame je blo to še zmer zlo lepo obdobje,čeprou je veza tud neki najlepšga...ampak žal zard vseh teh slabih vtisou,preteklosti in vsega kar se je dogajal,trepetam pred tem,kaj se bo zgodl nekega dne,ko ga bom mogoče zgubila..
Odgovori