Druženje s pripadniki nasprotnega spola
Ja, se popolnoma strinjam s SSarchy...saj ni samo tale tema, samo se mi zdi, da nekatere tu zveze jemljete tako...no ja...pač kot en hobi. Ki vam niti ni najbolj pomemben med vsemi...in ne, nisem nikjer rekla, da nimam nobenih prijateljic. jih imam in jih imam zelo rada...samo to je neka manjša zaključena skupina ljudi, ki se imamo skupaj fajn. gremo tut same kam, brez mojega fanta (ali njihovih)...jaz sem govorila predvsem o prijateljih moškega spola...nevem...on mi zadostuje za tisto, kar sem prej dobila od moških prijateljev. in res sem opazila, da se tudi ti prijatelji nimajo več takšne želje družiti z mano. ker sem oddana. in ja...čas, ko sem s fantom mi veliko več pomeni...v bistu se mi zdi ful čudno, kako se splošen pogled na zvezo vedno bolj oddaljuje od tiste ''staromodne krščanske iluzije o popolni monogamiji in zavezanosti eden drugemu.'' vedno več je tistih, ki mislijo, da zveze propadajo, prijatelji pa ostajajo...kako potem sploh vidite smisel takšne zveze? zakaj bi v njej ustrajali? kaj vam dejansko pomeni fant? vam ni on najboljši prijatej, kar bi jih lahko imeli?
BaBeBi napisal/-a:''staromodne krščanske iluzije o popolni monogamiji in zavezanosti eden drugemu.''
Kaj, a monogamija izključuje prijateljevanje s pripadniki nasprotnega spola in takšna dejanja smatra za nezavezanost partnerju?! Prvič slišim.

Razumem, da nočete (ali ne smete

BaBeBi napisal/-a:kaj vam dejansko pomeni fant? vam ni on najboljši prijatej, kar bi jih lahko imeli?
Ja, moj fant je moj najboljši prijatelj, ni pa edini. Bi moral biti, da bi pokazala, koliko ga imam rada in koliko mi pomeni?

How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
V mojem življenju mora biti dovolj prostora za fanta, družino, prijatelje in samo zame. Prijatelj je zame prijatelj, ne glede na spol. Zadnji, ki so mi lahko kaj prepovedali so bili moji strarši, ko sem bila otrok.
Grozno se mi zdi kako nekateri popolnoma spremenijo življenje in izgubijo svojo osebnost, ko so v zvezi. Mislim, da bo veliki večini, ki so zaradi partnerja zapustili prijatelje prej ali slej zelo, zelo žal. In ja- zveze razpadajo, tega se mora vsak zavedat, ne glede na ljubezen, življenje je polno presenečenj. Samo zato, ker se zavedam, da se stvari spreminjajo in bo lahko šlo kaj narobe ne pomeni, da moja zveza ni resna. Vendar prijateljev seveda ne ohranjam zaradi tega, imam jih pač rada, so bili vedno del mojega življenje in jih ne mislim zavreči samo zato, ker si z nekom gradim življenje.
Grozno se mi zdi kako nekateri popolnoma spremenijo življenje in izgubijo svojo osebnost, ko so v zvezi. Mislim, da bo veliki večini, ki so zaradi partnerja zapustili prijatelje prej ali slej zelo, zelo žal. In ja- zveze razpadajo, tega se mora vsak zavedat, ne glede na ljubezen, življenje je polno presenečenj. Samo zato, ker se zavedam, da se stvari spreminjajo in bo lahko šlo kaj narobe ne pomeni, da moja zveza ni resna. Vendar prijateljev seveda ne ohranjam zaradi tega, imam jih pač rada, so bili vedno del mojega življenje in jih ne mislim zavreči samo zato, ker si z nekom gradim življenje.
če prav razumem post od BaBeBi moja zveza ni resna, kr se družim s kolegi in včasih pač preživim čas z njimi, čeprav bi lahko tisti čas izkoristla z dragim?
ne merimo vsi resnost zveze glede na to, komu damo večjo prednost, ampak včasih pač jemljemo zvezo kot en samostojen mali svet, kjer se dogaja mnogo čudovitih stvari..ampak ta svet je samo eden izmed mnogih svetov v našem življenju. mislim, da postane problem, če se ta "partnerski svet" razširi čez vse ostale..
in ja, lahko rečem, da je meni moj fant najboljši prijatelj kr res lahko počnem VSE z njim..in se super razumeva ter si prizadevam čimveč časa z njim preživet.. ampak vseeno.
tudi če imaš ti "najboljšega" prijatelja, a se boš zato družila samo s tistim, vse ostale pa zavrgla? tudi z naj kolegom se lahko kdaj skregaš in ti tolažba ter družba drugih lahko prekleto koristi..

ne merimo vsi resnost zveze glede na to, komu damo večjo prednost, ampak včasih pač jemljemo zvezo kot en samostojen mali svet, kjer se dogaja mnogo čudovitih stvari..ampak ta svet je samo eden izmed mnogih svetov v našem življenju. mislim, da postane problem, če se ta "partnerski svet" razširi čez vse ostale..
in ja, lahko rečem, da je meni moj fant najboljši prijatelj kr res lahko počnem VSE z njim..in se super razumeva ter si prizadevam čimveč časa z njim preživet.. ampak vseeno.
tudi če imaš ti "najboljšega" prijatelja, a se boš zato družila samo s tistim, vse ostale pa zavrgla? tudi z naj kolegom se lahko kdaj skregaš in ti tolažba ter družba drugih lahko prekleto koristi..
Zadnjič spremenil rachka_, dne 05. Nov. 2008 10:33, skupaj popravljeno 1 krat.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
saj ni samo tale tema, samo se mi zdi, da nekatere tu zveze jemljete tako...no ja...pač kot en hobi. Ki vam niti ni najbolj pomemben med vsemi..
Da je zveza in partner bistvo in najlepše v žilvjenju se dogaja samo v filmih.
Takšna vizija zveze kot jo imaš ti ("preživet skupaj največ prostega časa, ves čas posvetit fantu, fant je moj najboljši prijatelj") je aktualna in lepa dokler se ne začne pravo življenje, ki pa od tebe terja tudi marsikatero drugo aktivnost ,kot le posedanje zraven fanta, in tudi kakšno resnejšo odgovornost, ki zahteva samostojnost človeka in ne naslanjanje na partnerja in usmirjanje energije v samo en del življenja (zvezo).
- Roberta R.
- Cosmopolitanka
freaky napisal/-a:BaBeBi napisal/-a:''staromodne krščanske iluzije o popolni monogamiji in zavezanosti eden drugemu.''
Kaj, a monogamija izključuje prijateljevanje s pripadniki nasprotnega spola in takšna dejanja smatra za nezavezanost partnerju?! Prvič slišim.![]()
Razumem, da nočete (ali ne smete) imeti prijatelje moškega spola, kar pa še ne pomeni, da imajo drugi, ki prijateljujejo z osebami nasprotnega spola, kaj manj radi svojega partnerja v primerjavi s tistimi, ki nimajo teh prijateljev. Poleg tega so pa razne omejitve, prepovedi strup za zvezo in jaz bi se rajši vprašala, koliko so zveze zrele, če so v njej prisotne prepovedi, ne pa da so zveze neresne, ker partnerja hodita na pijačke tudi z drugimi ženskami/moškimi.
BaBeBi napisal/-a:kaj vam dejansko pomeni fant? vam ni on najboljši prijatej, kar bi jih lahko imeli?
Ja, moj fant je moj najboljši prijatelj, ni pa edini. Bi moral biti, da bi pokazala, koliko ga imam rada in koliko mi pomeni?

tut jullia_ je ful dobr napisala, sploh nima smisla kej dodajat

(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Nihče ne govori o prepovedih v zvezi z druženjem z nasprotnim spolom. Pri meni gre bolj za to, da se mi ponavadi po oddelanem šihtu, kjer sedim s tremi sodelavci, niti slučajno ne da dobivat še z drugimi ljudmi, ker enostavno ni časa. Preden pridem domov, odpeljem psa na sprehod in naredim še kaj za šolo, mi zelo malo časa ostane še za fanta (s katerim bi bila 24 ur/dan, če bi se dalo), kaj šele za koga drugega. Meni to paše in resnično ne pogrešam nekih stalnih druženj še z drugimi ljudmi. Verjetno bi bilo bistveno drugače, če ne bi delala in bi se redno šolala..
Druženje med ljudmi je precej odvisno od načina življenja vsakega posameznika.
Druženje med ljudmi je precej odvisno od načina življenja vsakega posameznika.
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
BaBeBi napisal/-a: vedno več je tistih, ki mislijo, da zveze propadajo, prijatelji pa ostajajo...kako potem sploh vidite smisel takšne zveze? zakaj bi v njej ustrajali? kaj vam dejansko pomeni fant? vam ni on najboljši prijatej, kar bi jih lahko imeli?
Glede na tvoj patološki odnos do fanta, za katerega si že pisala po forumu, da trpiš vsako minuto brez njega in da ga tako pogrešaš, da sploh ne moreš funkcionirat brez njega, si mislim, da večine tvoja kritika njihovih zvez niti ne gane preveč.
Če ne razumete česa kar je napisano, potem preberite še tolikokrat, da vam bo mogoče jasno. Js nisem nikjer napisala, da sem svojemu fantu kaj prepovedala. in mu tudi nisem. in me res zanima, zakaj bi hodila z nekom, če bi si po celem dnevu resnih obveznosti potem namesto njega rajši želela videti svojega soseda
in jullia, nisem nikol napisala, ne morem funkcionirati brez fanta
da ga pa pogrešam je pa res ja, ampak seveda...kako naj to razume nekdo, ki mu je fant samo en delček življenjenja, nič bolj pomemben kot kofe s kolegom. in nič nisem kritizirala zvez...samo spraševala sem kako ocenjujete svoje zveze...ok, saj če nekomu ustreza samo kakšna ura tu in tam s fantom...zakaj pa ne? samo zanimalo me je pač. pa lepo bi prosila, julla, da moj odnos z mojim fantom kar lepo sama pri sebi ocenjuješ, ker ne poznaš ne mene, ne njega in ne rabiš postavljati nekih kvazi psoholoških teorij, ki ne držijo.

O poglej, kakšna dvojna merila. Ti lahko ljudem očitaš pomanjkanje monogamije in ignoranco do partnerja, ki jim (baje) pomeni toliko kot kofe s kolegom, ko pa tebi nekdo ogledalo nastavi, pa vreščiš o kvazipsiholoških teorijah. A to, da ti presojaš intenzivnost tujih čustev in trdnost zvez ljudi, ki jih ne poznaš, je pa v redu?
Prosim pokaži mi stavek kjer sem obsojala kaj! samo spraševala sem! in to, da jim pomeni partner toliko kot kafe s kolegom je moja domneva, glede na vso kričanje o tem, kako je grozno če se ne družiš več z nasprotim spolom, kako je to narobe itd. sploh ne znete brati ali pa ste res tako zafrustirani, da ne vidite, da piše, da nekateri po tem nimamo več želje!!!!! tako...ne želimo tega, nam ni do tega, nam to ne pomeni več veliko, tako po slovensko, da boste ja razumeli...
me je pa zanimalo kakšno je stališče tistih, ki imajo drugačne zveze, koliko jim te zveze pač pomenijo. in če bi prebrala poste je tu tudi nekaj takih, ki so napisali, da pač če bi lahko izbirali med kavo s prijateljem in uro preživeto s partnerjem, bi izbrali prvo. pa ok, ne obsojam tega. zanimalo me je pač, kako resno mislijo ti ljudje v svojih zvezah...si želijo da bi nekoč živeli skupaj, ali ne razmišljajo sploh o prihodnosti, ali razmišljajo in menijo, da bodo prijateljstva z nasprotnim spolom ostala nespremenjena tudi, ko bodo nekoč poročeni itd. a sem kaj naroeb razumela in ni forum namenjen izmenjavi mnenj? sicer pa...ja: NIMAŠ pravice mene in mojega odnosa predojati, sploh ne ne imenovati kot patološkega (torej bolnega, nenormalnega) če o njem ne veš nič. razen to, da pogrešam svojega fanta, ker slučajno ne morem viseti z njim akdarkoli bi hotela. in potem tisti čas ko sem z njim tudi malo bolj cenim. 

Prosim pokaži mi stavek kjer sem obsojala kaj! samo spraševala sem! in to, da jim pomeni partner toliko kot kafe s kolegom je moja domneva, glede na vso kričanje o tem, kako je grozno če se ne družiš več z nasprotim spolom, kako je to narobe itd. sploh ne znete brati ali pa ste res tako zafrustirani, da ne vidite, da piše, da nekateri po tem nimamo več želje!!!!! tako...ne želimo tega, nam ni do tega, nam to ne pomeni več veliko, tako po slovensko, da boste ja razumeli...
me je pa zanimalo kakšno je stališče tistih, ki imajo drugačne zveze, koliko jim te zveze pač pomenijo. in če bi prebrala poste je tu tudi nekaj takih, ki so napisali, da pač če bi lahko izbirali med kavo s prijateljem in uro preživeto s partnerjem, bi izbrali prvo. pa ok, ne obsojam tega. zanimalo me je pač, kako resno mislijo ti ljudje v svojih zvezah...si želijo da bi nekoč živeli skupaj, ali ne razmišljajo sploh o prihodnosti, ali razmišljajo in menijo, da bodo prijateljstva z nasprotnim spolom ostala nespremenjena tudi, ko bodo nekoč poročeni itd. a sem kaj naroeb razumela in ni forum namenjen izmenjavi mnenj? sicer pa...ja: NIMAŠ pravice mene in mojega odnosa predojati, sploh ne ne imenovati kot patološkega (torej bolnega, nenormalnega) če o njem ne veš nič. razen to, da pogrešam svojega fanta, ker slučajno ne morem viseti z njim akdarkoli bi hotela. in potem tisti čas ko sem z njim tudi malo bolj cenim. 

no jaz sem s svojim postom skušala samo povedat, da pač obstaja resna zveza (in ne samo kot hobi) tudi, če se ti družiš z nekom. in verjetno je julijino_ mišljenje tudi nekje v tej smeri..
jaz osebno razmišljam o prihodnosti, sanjam o tem, da bova nekoč skupaj živela in pač delam na tem, da bi čimbolje skupaj funkcionirala.. pa se še vseeno družim s prijatelji..on pa tudi. in mislim, da zaradi tega najina morebitna skupna prihodnost nič ne trpi..
če bo pa slučajno kdaj tako daleč prišlo, da bova mogla prekinit, mislim da bo tistih par kavic na mesec z družbo imelo bolj malo pomena pri tem.
upam, da nebom dobla zdaj nazaj, da kako lahko mislim, da je moja zveza resna, če pa razmišljam celo kako bi lahko šla narazen..
sicer pa poznam dosti punc, ki dobesedno živi za svoje tipe, mislijo da bodo z pokornostjo fantu dosegle to, da bosta večno skupaj in za katere je vsaka misel, ki ni povezana z njihovo ljubeznijo, znak da so se fantu izneverile.
je pa smešno, da pol mislijo, da je to nekaj najbolj normalnega na svetu in se čudijo vsem "rekreacijskim partnerskim zvezam".
jaz osebno razmišljam o prihodnosti, sanjam o tem, da bova nekoč skupaj živela in pač delam na tem, da bi čimbolje skupaj funkcionirala.. pa se še vseeno družim s prijatelji..on pa tudi. in mislim, da zaradi tega najina morebitna skupna prihodnost nič ne trpi..
če bo pa slučajno kdaj tako daleč prišlo, da bova mogla prekinit, mislim da bo tistih par kavic na mesec z družbo imelo bolj malo pomena pri tem.
upam, da nebom dobla zdaj nazaj, da kako lahko mislim, da je moja zveza resna, če pa razmišljam celo kako bi lahko šla narazen..
sicer pa poznam dosti punc, ki dobesedno živi za svoje tipe, mislijo da bodo z pokornostjo fantu dosegle to, da bosta večno skupaj in za katere je vsaka misel, ki ni povezana z njihovo ljubeznijo, znak da so se fantu izneverile.
je pa smešno, da pol mislijo, da je to nekaj najbolj normalnega na svetu in se čudijo vsem "rekreacijskim partnerskim zvezam".
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
BaBeBi, nisem uporabila glagola obsojati, ampak presojati (=vrednotiti, če se že ravno greva definicije besed). A boš rekla, da tu ne počneš točno tega?:
Čeprav to, da se sprašuješ o tem, če tisti, ki imamo prijatelje, sploh kaj razmišljamo o skupni prihodnosti in življenju v dvoje, je prikrito obsojanje, samo v celofan si ga zavila.
In da ti še odgovorim na to "popolnoma nedolžno vprašanje, ki sploh ne vsebuje subtilne kritike mojega odnosa do ubogega tipa, ki mora ob sebi prenašat neresno bejbo, ki se samo po kofetih z drugimi tipi preklada, namesto da bi s faksa tekla direkt k njemu domov": Skupno življenje v dvoje ne pomeni dobesedno življenja v dvoje, kjer drugih ljudi ni zraven. O tem seveda razmišljam, samo da moja vizija prihodnosti ne vključuje zgolj in samo življenja s fantom, ker je on pač del mojega življenja, ne pa življenje samo. Pomemben del, da ne bo pomote, ampak še vedno pa ne more nadomestit vseh ostalih stvari in ljudi, ki jih imam rada.[/img]
BaBeBi napisal/-a:... samo se mi zdi, da nekatere tu zveze jemljete tako...no ja...pač kot en hobi. Ki vam niti ni najbolj pomemben med vsemi...
...v bistu se mi zdi ful čudno, kako se splošen pogled na zvezo vedno bolj oddaljuje od tiste ''staromodne krščanske iluzije o popolni monogamiji in zavezanosti eden drugemu.''
Čeprav to, da se sprašuješ o tem, če tisti, ki imamo prijatelje, sploh kaj razmišljamo o skupni prihodnosti in življenju v dvoje, je prikrito obsojanje, samo v celofan si ga zavila.
In da ti še odgovorim na to "popolnoma nedolžno vprašanje, ki sploh ne vsebuje subtilne kritike mojega odnosa do ubogega tipa, ki mora ob sebi prenašat neresno bejbo, ki se samo po kofetih z drugimi tipi preklada, namesto da bi s faksa tekla direkt k njemu domov": Skupno življenje v dvoje ne pomeni dobesedno življenja v dvoje, kjer drugih ljudi ni zraven. O tem seveda razmišljam, samo da moja vizija prihodnosti ne vključuje zgolj in samo življenja s fantom, ker je on pač del mojega življenja, ne pa življenje samo. Pomemben del, da ne bo pomote, ampak še vedno pa ne more nadomestit vseh ostalih stvari in ljudi, ki jih imam rada.[/img]