Definiraj Ljubezen, razišči svoje jezike ljubezni

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Misliš, da si že občutil(a) pravo ljubezen?

ne
26
29%
da
49
55%
ne vem, mogoče
14
16%

Skupaj glasov: 89

Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Pa še nekaj me je spreletelo glede našega Borisa...imam občutek, da je jezik ljubezni našega Borisa:
- posvečanje časa

Kolikor sem zasledil zelo rad diskotira in se pregovarja in pogovarja in ne dvomim v to, da mu ni nič lepšega kakor ure in ure čvekati s svojo partnerko saj se takrat počuti izpopolnjenega in povezanega z njo. Tako čuti da sta povezana in da se imata rada in da sta na isti valovni dolžini.

Drugi jezik ljubezni bi lahko bil potencialno:
- potrditev.
Kajti Boris se neizmerno trudi pokazati nam kako je inteligenten in razgledan in kliče po potrditvi Boris res si izreden in prekrasen in moder človek. Lahko smo hvaležni da te imamo in osvetliš forum ko se pojaviš na njem in brez tebe bi bil forum prazen.(to mislim resno, da si inteligenten in imaš širok um, kolikor pač um v svoji omejenosti je lahko širok...in sem res vesel da si del tega foruma rad preberem tvoje poste saj me do sedaj še nisi izneveril s svojimi prispevki))
V kolikor tega ni vztraja pri svojem prav saj bi se njegova super podoba zamajala in navsezadnje tudi je prepričan v to, da ima prav in nasprotni ki se ne strinja nima prav.
- lahko bi bil pa jezik ljubezni tudi dotik, saj je danes priznal da je obseden z mislijo kako bosta s svojo izbranko spet skupaj in uživala v nasladah, ki jih premoreta dve telesi(moško in žensko seveda) in da je vse ostalo izguba časa...toda to imamo moški že v krvi to blazno željo po dotikati se ženskega telesa in z njim delati vse in še več, kar premore naša domišlija :D (ženske tudi ampak ne vem zakaj to tako težko priznajo..oziroma vem ampak se delam nevednega)
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Boris »

težave z objavo
Zadnjič spremenil Boris, dne 24. Nov. 2008 1:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

^^
Glede posvečanja časa imaš 100% prav.

Kajti Boris se neizmerno trudi pokazati nam kako je inteligenten in razgledan in kliče po potrditvi.

Moji sestavki so, kakršni so zaradi tega, ker imam rad stvari urejene, pregledne, povezane, argumentirane. Zato jih često podkrepim z linki. To je zame in za ljudi, ki radi raziskujejo. Trudim se pokazati svojo čustveno inteligenco (seveda pa naletim marsikdaj na nerazumneže, ki prehitro podajajo neustrezne končne sklepe o mojih potezah). To pa zato, ker menim, da ima od tega lahko kdo korist, če ve, kaj vse se da s čustvi početi, in če ima pred seboj človeka, ki to izkuša v praksi. Se pa seveda najdejo taki, ki pravijo, da zgolj teoretiziram in besedičim, brez da bi se dobro pozanimali o čem govorim.

Ne kličem po potrditvi, temveč po konsenzu. Večinoma kličem po ustrezni kritiki, ki bi imela dobro osnovane argumente. Lepo pa je, če kdo potrdi, ko se s čim strinja, da vem, ali sem stvar dovolj nazorno prikazal, ali so potrebna dodatna pojasnila. Brez teh si težko predstavljam, kako bi lahko prišlo do konsenza.
Besede potrditve same po sebi (v stilu... dober si Boris, hvala ti, zlat si, pametno od tebe... ) mi pa ne pomenijo kaj dosti (če mi nekdo pokloni potrditev, to veliko bolj koristi drugim bralcem, da se razpozna uporaben komentar že od daleč (dober glas se širi v deveto vas), in da ima potem lahko od mojih zapisov korist več ljudi).
Kako vem? Reciva...
1.) Vzemiva za primer besede s katerimi zaželiš nekomu dober tek in pa pozdrave ("živijo", "lep dan želim"), s katerimi si ljudje izražamo med seboj naklonjenost. Potrjujemo sogovorniku, da mu želimo lep dan. V otroštvu sem velikokrat te pozdrave jemal kot klišeje in mi niso nikdar kaj posebnega pomenili. Sem pa rad sam pozdravljal ob poslavljanju. Podobno je z raznimi "na zdravje" ko kihneš. Vso mladost mi je bil to nek nesmiseln ritual, morda zato, ker nisem nikoli začutil, da bi to, kar je bilo izrečeno, kdo tudi resno mislil. Zdi se mi, da sem šele na faksu začel na to gledati drugače. Danes pa to hvaležno sprejmem, še posebej če gre za jezik ljubezni in ne za neko formalnost (pa tudi samo formalnost sem začel ceniti, saj se lahko iz nje šalim na pešnajst načinov).
2.) Ker sem že šel skozi veliko preizkušenj tu na forumu, kjer sem bil totalno diskreditiran, skritiziran, in kjer se sploh ni poslušalo mojih argumentov, ampak čenče tercijalk in osebkov, katerim so podivjali obrambni mehanizmi in niso štekali določene zvrsti humorja in dobrih namenov mojega konstruktivnega izzivanja, so me celo prezirali. Čeravno sem dobro vedel, da bo večina nadaljevala s tem, in da bom dobil zelo malo potrditev, če ne bom spremenil svojega stila pisanja, tega nisem storil. Ker mi je šlo za raziskovanje odzivov ljudi in opazovanje mojih lastnih odzivov, ter raziskovanje stvari, ki laikom niso jasne, in ker enostavno ne potrebujem potrditev od nevednežev ali škodoželjnežev ali podležev, ki prezirajo, ali kakšnih drugih potencialnih sociopatkov, ki bi potrebovali Rugljevo prevzgojo morda, da bi prenehala njihova nevrotičnost (samo poglej od blizu temo Kaj vam gre na forumu na živce). Sem pa dobil (in tudi podelil) precej potrditev in zahval od tistih, ki so poslušali moje argumente in so si vzeli čas, uporabili posebno možgansko funkcijo imenovano pamet in preučili stvar z različnih zornih kotov.

Občutek lastne vrednosti je zame samoumeven.

Glede besed potrditev mi je všeč predvsem ena: ljubim te.
Zelo rad vem, ko kdo potrdi svojo zmoto, saj gremo lahko tako naprej in je problem rešen. Tudi sam rad potrdim, če opazim ali če se mi dokaže, da sem ga kje kaj usral.

V kolikor tega ni vztraja pri svojem prav saj bi se njegova super podoba zamajala in navsezadnje tudi je prepričan v to, da ima prav in nasprotni ki se ne strinja nima prav.

Zdaj ko govorim o sebi, pač sam več vem o tem in zato lahko z veliko gotovostjo trdim, da to ne drži. Vztrajam pri kvalitetni in široki argumentaciji.

- glede dotika imaš prav, glede tega, da je vse drugo izguba časa, pa dobro veš, da sem se šalil
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

ryu10kyu Nekje sem prebral vmes med posti...žal nisem ujel avtorjevega nick namea. Da smo egoisti in smo egoistično v ljubezni. To zagotovo drži...vsaj kolikor mi poznamo to ljubezen, ki jo poznamo, je resnično pogojna v zelo velikih primerih.
Ampak...četudi si z egoizmom v razmerju in četudi smatraš, da si pa neka sponatana oseba, ki se te nekako ne da popredalčkati in ne vem kaj...ala...jaz sem pa edinstven-a...delujemo po določenih vzorcih.
Dejansko bi tej avtorici ali avtorju predlagal, da si to knjigo kljub njeni ali njegovi edinstvenosti prebere.

Ponavadi negiranje nečesa česar ne poznamo oz. si naredimo neko predstavo zgolj iz parih besed privede do omejenosti in s tem škodimo sami sebi...kar je lahko dolgoročno neprijetno za življenje samo.

Knjigo si bom z veseljem prebrala. Sicer pa sem že navedla da bolj kot nesebično, vrjamem v brezpogojno ljubezen. :) Tudi ti jeziki ljubezni mi niso tuji, ker če res dobro poznamo partnerja, vemo na kakšen način "deluje" :)
Ne vrjamem pa v to, da če nekoga resnično ljubiš, ne boš trpel, če odide. Na dolgi rok ne, na kratek ja, ampak dva dni sta pomojem, kot pravi Boris, premalo. Če ti uspe, prav, svaka ti čast. Če bi uspelo vsem nehati trpeti v dveh dneh, bi bilo dosti manj solz.
Kaj pa če ti partner (bognedaj) umre? A boš kr drugi dan pozabil in ne boš več trpel? Ne vem no, moje mišljenje :roll:
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Pkica, trpljenje, ki je povezano z žalostjo, se nanaša na neuresničene/neizpolnjene želje. Ne trpiš zaradi izgubljene ljubezni, temveč zaradi neizpolnjenih želja. Navežeš se na neko predstavo in želiš, da pride do rezultata, h kateremu stremiš. Samo to je tisto, kar tebe jeb*, da ne moreš verjeti, da lahko ne-trpiš, četudi te ljubljena oseba zapusti. Če znaš biti nenavezana, ali pa se po potrebi razvezati, ne trpiš za žalostjo. Žalost je tvoj učitelj, poslušaj jo in se uči od nje, ne pusti pa, da ti postaneš žalost.

Želje po biti z nekom, imeti nekoga, ljubiti se z nekom, pa niso soodvisne z ljubeznijo, marveč s potrebo po prisvajanju (morda bi lahko temu rekla narcisoidna ljubezen). Tudi jaz imam tako potrebo, ampak jo gojim v sebi toliko časa, kolikor je to smiselno. V parih letih sem se naučil obvladovati take želje in posledično obvladujem tudi žalost. Pustim žalosti, da mi sporoči, kar je potrebno, potem pa ukrepam. Čustva znajo biti naši dobri vodniki.

http://sl.milivojevic.info/novosti/39-novice/64-cosmopolitan-o-formulah-ljubezni:
Ljubezenske težave najpogosteje niso to, da ljubezni ni, temveč imamo napačne predstave o njej. Ljubezen ni najpomembnejša na svetu, mistifikacija ljubezenskih občutkov pa je zelo škodljiva!

Človek lahko vplete ljubezen v svoje želje po prisvajanju tako zelo močno, da ljubezen prepoji te želje, in nekateri potem kar te želje enačijo z ljubeznijo. V resnici pa ti ljubezen zgolj pomaga, da se želje uresničijo, če je to seveda sploh možno in se ne izključuje z željami nekoga drugega (npr. da si ti želiš nekega fanta, on pa si želi neke druge punce).

Lastnost flegmatika je npr. ta, da se hitreje prilagaja spremembam (v našem primeru izgubam), lastnost melanholika pa je, da je preobčutljiv. Melanholiki znajo imeti več čustvenih težav v razpadlih zvezah.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Pohalci trave v svoj zrak vmešajo v svoj zrak THC in ta lahko potem ugodno vpliva na njihovo psiho, postanejo sproščeni, spremeni se jim občutek za dojemanje stvarnosti, smejijo se. Lahko pa postanejo s THC-jem zasvojeni in postanejo pozabljivi (»Kaj sem že rekel?«), zmanjšn se jim sposobnost koncentracije. THC prepoji njegovo telo, njegove celice non stop potrebujejo novo dozo. Pohalec Marijo potem ne verjame več, da bi lahko živel brez marihuane. Marijo je prepričan "Ne verjamem, da lahko kar preživiš, če na hitro nehaš kaditi." Ne doume, da za prenehanje s to odvisnostjo ni potrebno drugega, kot opustiti thc. On misli, da bo kar umrl, če ga ne bo dobil, misli, da človek ni normalen, če se ne odvaja od trave počaaaaaaaaasi.

Razočaran v ljubezni pa Romeo razmišlja, kako bo on trpel, ker tako zelo ljubi. Postal je odvisnik od svojih želja. Kot je odvisnik od THC-ja, je Romeo postal odvisnik od svojih želja. Kot Mario misli, da ni normalno kar na mah prekiniti s pohanjem, Romeo misli, da ni normalno kar na mah prekiniti z ovirajočimi željami, ki mu zaradi odvisnosti (prenavezanosti) prinašajo trpljenje. Mario je zrak zamenjal z dimom, Romeo pa je ljubezen zamenjal z željami. Pri obeh je še vedno prisoten tako zrak, kot ljubezen, ampak tega več ne razločita od dima in želja.
Zadnjič spremenil Boris, dne 24. Nov. 2008 10:17, skupaj popravljeno 1 krat.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Povsem razumem, kar mi želiš povedati. Ravno berem eno filozofsko knjigo, kjer piše "Če ne boste imeli želja, ne boste trpeli." (Buda)
Zelo me navdihujejo take reči, ampak sem mnjenja, da v današnjem času je nemogoče postaviti teorijo v prakso. Morda se motim, to je le moje mnenje.

Moje predstave o ljubezni in čustvih se pač razlikujejo od tvojih, ki so nekako racionalne, če se lahko tako izrazim. Že zelo zgodnja filozofija (Platon, Aristotel) uči, da empirizem (čustva in čutila) ne gre z racionalizmom (razum).
Meni pa se zdi, da vseeno obstaja neka srednja meja, ki je taprava.
Kot sem že rekla, smo ljudje med seboj različni, tako da ima vsak svoje predstave o svoji ljubezni, ti o svoji, jaz o moji, moj fant spet o svoji in tako naprej. Kot je že rekel ryu10kyu, delujemo na podobnih vzorcih vedenja, zato se tudi najdemo ljudje, ki s(m)o kompatibilni in se dopolnjujemo.
Zato tudi tvoje mnenje me ne bo prepričalo in ostajam pri svojem :)
Jaz ti ne vsiljujem moje verzije ljubezni oz. različnih vidikov na to, ampak povem kar mislim in ti dopovedujem to, da vsak dojema ljubezen drugače :)

EDIT: zato ima čisto vsak po svoje prav. ;)
Zadnjič spremenil a_pikica_a, dne 24. Nov. 2008 10:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Čustev ne moreš dokončno zracionalizirati. Lahko pa napraviš nek približek tega.

Problem vidim v tem, da ti skušaš zracionalizirati ljubezen. To pa je ena najtežjih nalog. Meni praviš, da racionaliziram, sama pa delaš isto, samo da pretirano poenostavljaš.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Boris napisal/-a:Čustev ne moreš dokončno zracionalizirati. Lahko pa napraviš nek približek tega.

Problem vidim v tem, da ti skušaš zracionalizirati ljubezen. To pa je ena najtežjih nalog. Meni praviš, da racionaliziram, sama pa delaš isto, samo da pretirano poenostavljaš.

Na podlagi česa sklepaš, da skušam čustva zracionalizirati?
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Ostani pri svojem, imej fanta, naj te ljubi. Če bosta kdaj prekinila, pa trpi kolikor ti paše. Jaz sem trpel zadosti in mi ni več do tega. Zato sem našel pot iz trpljenja in ti iz izkušenj kot Buda povem, da ljubezen nima nič s trpljenjem.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

a_pikica_a napisal/-a:
Boris napisal/-a:Čustev ne moreš dokončno zracionalizirati. Lahko pa napraviš nek približek tega.

Na podlagi česa sklepaš, da skušam čustva zracionalizirati?

Praviš, da imaš o čustvih drugačno mnenje od mene. Ja česa ne poveš.

Tvoja racionalizacija je bila, da je ljubezen pogojena s tem, da trpiš, če te tisti, kogar ljubiš, zapusti. To je osnovna zabloda, in najbolj enostavna ter napačna racionalizacija.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ammmm. Ok, to sem racionalizirala. Ampak, sej sem rekla, da je potrebna umesna pot. Kakorkoli ja, se strinjam s tem, to je 1×1. Od tega ne odstopam. Sploh pa ne vem, kdo si ti, da o tem tako "modro" presojaš.
Kakorkoli že, imam želje po ljubezni, itak. No, če te ljubljena oseba zapusti, in ti ljubezni ne vrača, nekaj časa trpiš. To pa pomeni, da ti je nekaj pomenila in ja, če tako pogledaš, ni uresničila tvoje želje. Kar hočem povedat je, da te "želje" po čemerkoli ne moreš kar tako iz momenta se odločit, ja jaz pa ne bom več trpel, moja nova želja je ...
Vse kar hočem povedat je, da to teorijo ni mogoče prenesti v prakso. Če bi temu bilo tako, bi bilo veliko manj trpljenja. Če tebi to uspeva, vsaka ti čast.
Zase sicer ne vem, ker zaenkrat so moje želje izpoljnjene. Če nekoč bi se prelomile, bi trpela, ampak bi se tudi pobrala. Vrjetno pa ne v 2h dneh.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Še eno vprašanje imam.
Pustimo na stran ljubezen.
To teorijo o željah apliciramo še na ostali svet. Recimo, koliko je lakote v svetu. Kako lahko apliciraš to teorijo o željah na lakoto? A boš rekel, ne trpi več, ker si lačen, usmeri želje v kaj drugega.
Podala sem sicer fizičen primer.
Pa še duševnega. Veliko je psihičnega nasilja. A se da teorijo o željah in trpljenju aplicirati na to?
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

a_pikica_a napisal/-a:Povsem razumem, kar mi želiš povedati. Ravno berem eno filozofsko knjigo, kjer piše "Če ne boste imeli želja, ne boste trpeli." (Buda)
Zelo me navdihujejo take reči, ampak sem mnjenja, da v današnjem času je nemogoče postaviti teorijo v prakso. Morda se motim, to je le moje mnenje.

To je moja praksa. Kar pišem, so moje izkušnje, ne zgolj teorija. Sicer je pa itak tako, da lahko to povem 1000 x, vedno se bo našel nekdo, ki bo rekel "ja, veš, nekaj je teorija, drugo pa je praksa." Šus v glavo :loldev:

Je pa tista misel od Bude preveč poenostavljena. Gre za obvladovanje oziroma harmoniziranje, ustrezno usklajevanje želja, ne pa kar odpoved vsem željam. Želje ti lahko namreč pomagajo pri ustvarjanju, Buda pa je ustvarjal na veliko.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Seveda želje usklajuješ. Ampak če se prelomi želja po ljubezni?
Sej sem rekla, svaka ti čast da tako uspešno apliciraš teorijo preusmerjanja želja.
Odgovori