metuljčica* napisal/-a:Maped100 napisal/-a:ker mi enostavno full full fulllll pomeni ta ženska v mojem življenju.
kljub vsemu temu, še zmeraj ljubiva, da se imava rada, da hočeva biti skupaj, to sva si tudi povedala....
se resnično bojim, da bom sedaj izgubil nekaj, kar mi je pomenilo največ
dejansko to hočeva nazaj
sem si sam sveto obljubil, raje naredim nekaj sam sebi, ko da kadarkoli in kjerkoli škodujem tisti zvezdici, ki me tko ljubi!
Tole si pisal 3 dni nazaj, tole pa danes:
Maped100 napisal/-a:ne nimam je rad in je ne ljubim, to je že dolgo časa
Pa še nekaj, ne nimam je rad in je ne ljubim, to je že dolgo časa tako, imel sem jo le zaradi službe, da je pomagala pr firmi in da sm se vsake toliko spraznil na njej, psihično in z sexom.

Sem prasec? Verjetno res, vsaj priznal sm in najdu odgovor na to zakaj sm jo zadni čas sploh še imel.
sm spregledal da je ne ljubim že dolgo ne več, ampak sem se oklepal nečesa drugega. Le svojih ćustev ne
Meni se zdi, da si lažnivec v tej zgodbi kvečjemu ti.
Bolnik pa definitivno.
Glede na to, da sta prvi in drugi citat (od Maped100) v popolni nekonsistenci, bi sklepal, da je (vsaj v enem primeru) prišlo do (nečesa izmed naštetega):
a) neustreznega opisa svojega duševnega stanja
b) sunkovitega preobrata in naknadnega
potlačevanja ali celo zanikanja čustev, za katere misli, da so v dani situaciji v danem okolju neprimerna
c) humorja
d) nekega spleta neprijetnih dogodkov, ki so ga šokirali/prizadeli ali ranili njegov ponos, tako da so se v njem morda zbudila tudi kakšna potlačena, neprijetna čustva, ki so se izrazila v tako močni obliki, da jih ni mogel (ne more) nadzorovati oz. jih niti ni poskušal (ne poskuša), ker je (bil) nemočen => pojavi se lahko tudi zamera, užaljenost ali celo gnus => neprijetna čustva izrinejo prijetna in človek v tistem času "pozabi", da slednja sploh obstajajo
e) za pisanje v afektu (morda paniki), kjer človek niti ne ve dobro, kaj je res
f) tega, da so se ga polastili dvomi in misli, ki so lahko zelo negativno usmerjene in je navezanost uplahnela; na stvar je začel gledati iz diametralno nasprotnega zornega kota in morda je začel več razmišjati o tem, zakaj ne bi bil s to punco, v čem vsem se ne ujameta, kaj sploh v resnici čuti do nje
g) ambivalence med mislimi, prepričanji in čustvi
Ali pa tudi ne. Težko da ne.
@Maped100
Taki trenutki so idealni za spremljanje svojih čustvenih odzivov, samoopazovanje, samospoznavanje. O sebi lahko izveš marsikaj, kar ti še niti na misel ni prišlo.