sanjaanja napisal/-a:No jaz, če ne bi stregla, se potem ne bi kazala, oz. če bi že bila doma, bi pomagala, če ne pa rajši grem po svoje.
Pri nas je tako, da ko ima mami obiske, in če sem doma, potem jaz strežem, da se lahko mami posveča gostom. Ko imam pa jaz obiske pa mami postreže. Pripraviva pa vedno prej obe hrano kar se pripravit da.
orhideja1 napisal/-a:S tem bi se jaz kar strinjala, ker če se prideš samo pokazat je ravno tako kot, da prideš gledat, če so ti pa le slučajno kakšno darilo prinesli
Sam vidve sta res mal čudni

Meni osebno se zdi zelo lepo, da prideš pozdravit obiske, ne glede na to ali si pomagal pri strežbi, ali pa ne. Tudi jaz osebno se nikoli ne vmešavam ko pridejo obiski... mislim halo... kot da mama ne more sama postrežt tiste kave in priložit par piškotov/peciva/al karkoli že pripravi zraven?! Drugo je, če povabiš obiske na kosilo, v tem primeru se mi pa zdi lepo, da tud sam kej pomagaš zraven. Če nič drugega pa vsaj servirat tiste krožnike in celoten pribor. Vendar če gre za čisto "naveden" obsik, potem se mi ne zdi sveta pomembno, da se neki vmešavam pri strežbi. Tudi moja mama se nikoli ne vmešava ko jaz dobim obiske... no, včasih vpraša, če je kdo za sok ali kej podobnega, ampak v glavnem jst poskrbim za njih. Tko da tud jst ne "letam" preveč, ko ona dobi obiske. In okoli tega ni nikoli bilo kakšnih prerekanj, ker se nam to zdi nekaj čisto samoumevnega. Tko da mislim, da je Aloha čist lepo povedala, in mi res ne grejo v glavo vajine skrajno patetične replike na to.
Sploh pa se ne strinjam z zadnjim postom od orhideje1... češ, da se ni lepo kazat pred obiski, ker lahko izpade, kot da si prišel pogledat, če so ti kaj prinesli! Mislim halo???

Človek pride pozdravit zaradi vljudnosti in zaradi določenega respekta do starševskih prijateljev. Sorry, ampak meni bi se zdelo ravno to zelo grdo, če bi vedela, da je nekdo od otrok doma, pa se kljub temu ne bi prišel pokazat... ker izpade v smisli "ko vas jeb*"