od kod vam denar?

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

^^
men so tud to ne zdi nič narobe.če pač študiraš in izpolnjuješ neke svoje obveznosti (da recimo vsakodnevno pomagaš pri gospodinjskih opravilih in podobno),ne vidim razloga zakaj te starši ne bi podpirali in plačali tudi kakšen luksuz.mislim,da si vsi želimo,da bi v prihodnosti imeli dovolj denarja,da bi tudi svojim otrokom lahko privoščili kaj več kot le tisto najnujnejše.je pa res,da skoraj vsi moji vrstniki ki jih poznam,zraven študija vsaj občasno delajo,kar pa se mi tudi ne zdi slabo.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

...
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 07. Dec. 2010 18:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

hm..če samo greš k atiju in rečeš za 200evrov...za smučanje...hm..hehe...that is simple life... no eni majo srečo.
sama recimo med šolo(srednjo) ne morem delati,zaradi urnika,in ker sploh nisem doma(dijaški)...tak da že moja položnica za internat je 200 evrov..hehe...bi bli pa čist fajn če bi teh 200 evrov lahko po svojem zapravila..hehe
ko pa delam med počitnicami(poletnimi)...pa si mislim..hja zaj pa bom šla na nek dopust...hehe..recimo letos..in ker sem zaključni letnik...še štipendije ne bom dobila čez počitnice..tak da lepo nebo nič iz dopusta...ker bo zaslužen denar treba šparat za "lajf" med počitnicami...do oktobra...al novembra da dobim štipendijo..sej ne da mi starši nebi dali denarja...bi mi ga...in mi ga tudi za osnovne stvari..hehe...cote,kozmetika,darila, fant...pa gre iz mojega žepa...
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

Sem študentka in živim pri starših, tako da za hrano, elektriko, gretje, vodo ipd. je poskrbljeno. Denar za potovanja se pa nabere od štipendije (100€/mesec), žepnine (40€) in dela. Sicer še nisem bla na nobenem ful extra dragem potovanju (največ je stalo lansko po Španiji), mam pa letos plan it v kake bolj eksotične kraje (al varianta Kuba-Jamajka za en mesec s kolegom, Kuba-Mehika-Belize jeseni prek agencije, al pa s kolegi/znanci v Sirijo, če bojo mogooče šli in rekli, da grem lah zraven). Vse se da našparat, če se hoče. Če bo po sreči, bom zdej delala ene 3-4x na teden, šparala, probala čim manj zapravit za cote, žure in prčkarije in dejansko šparat. Plus po izpitih bom verjetno kak mesec skoz delala. Se mi ne zdi škoda žrtvovat enga poletnega meseca zato, da pol lahko nekam grem. Ker mam cilj prepotovat čimveč, obdelat čimveč sveta .. Tko da se komot kaki žurki med letom odpovem, ne zapijem 50€ na en večer uzuni. Se bom probala letos tut mal nazaj držat pri vseh kavicah/pijačkah, k gre tko čist preveč denarja, pa nabavit res cote, ki jih rabim in ne zabit preveč denarja na tem. Pač rada bi npr. vidla Kubo, zarad tega ne bom rinla poleti na morje za dva tedna nekam v Istro, ampak bom raj delala ta čas delala pa skočila za kak vikend na morje. :)

Lovely, da se čist fin trip narest po 4. letniku, tut če med letom nisi dosti našparal. Če maš Zoisovo, jo dobiš tut še julija.

Jz sem lani poleti takoj po maturi začela delat, delala mal več kot 1mesec, zaslužila 950€ in si s tem plačala izlet po Španiji, 3 tedne, v lastni organizaciji. Če bi delala še en mesec, bi si pa komot še kej večjega privoščila. Konec koncev počitnice trajajo mal več kot 3 mesece in ti ostane še cel mesec za žuranje, potovanja ...
Zdej je pa čist odvisno, a je teb prioriteta cele počitnice žurat, hodit na morje, bluzit, al hočeš neki našparat pa nekam it s tem denarjem pa se vmes čemu odpovedat zaradi tvojega cilja.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

...
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

hehe..ne mogoče si me narobe razumela...pač zdaj ko bodo počitnice(poletne) in me ne pripada več štipendija..si bom pač mogla ves denar ki ga bom hotela met, sama prislužit, ker ne dobivam nič žepnine.
tak da bom šla takoj po maturi delat...in če bom zaslužila malo več..bom šla na dopust...če ne bom pa mela denar za sproti, do štipendije( oktobra-novembra...).nevem točno....
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a Snow flake »

evaeva napisal/-a:glih sem brala tazadnje odgovore teme Kam greste letos na glavne počitnice? In pol malo prebiram in berem.....Florida, Kuba, Mehika, Egipt, potovanja taka in onaka, Havaji, Karibi, križarjenja ..... Ne me narobe razumet, bognedaj nisem vam fauš al karkoli...nasprotno, ful vam prvoščim, ampak zanima pa me vseeno od kod vam denar? Konec koncev za take destinacije drobižek ni dovolj. Ne vem...mi2 sva oba zaposlena, mama skupi cca. 2000e mesečno in razen tega da plačujeva najemnino in stroške, si ne prvoščima kaj bajnega. In tud letos, če bova hotla v Egipt, bova mogla kar konkretno začet šparat. Saj pravim, nisva razsipna, imava majhen avto, sva brez otrok, ˝privoščiva˝ pa si tisto najnujnejše. In zato me še tolk bolj zanima kako si lahko privoščite take destinacije.
Saj je večina odgovorov takšnih, kot sem jih tudi pričakovala.Zato ...
Forum je namenjen izmenjavi mnenj. Včasih pač prebereš tudi kaj takega, kar ti ni všeč.
... vas prosim, da me ne napadete takoj.
Veliko dijakov in študentov ima podporo svojih staršev, tam, kjer je več spoštovanja, verjetno pade tudi več cekinov, seveda če je razpoložljivo. Včasih pa tudi ne ravno pretirano spoštovanje, temveč pritisk otrok, družbe, okolice, prisili starše, da otrokom omogočijo potovanje. Sama nisem mogla rečt ...
"Ati a mi daš 200€ kr grem smučat?"
... ker sem vedela, da ni. Štipendije nisem imela, ves cenikček, ki je prišel, sem si prihranila in si kupila osnovne potrebščine, da sem poizkušala finančno razbremenit mami. Kasneje sem začela delat, šparala pa sem za dom. Predvidevam, da jih večina, ki potujejo, v ta namen še ne daje na kupček. Zato se pozna, tudi ko še živiš doma, daješ za stroške, našparanega pa je manj. Moram rečt, da sem se tudi sama vprašala, od kje je za potovanje, pa saj je odgovor jasen. Saj nič ne rečem, pač takšna je možnost, naj bo. Ona je samo vprašala, da si razjasni misli, od kje ...
Finančno sem pa večinoma še odvisna od staršev (zakaj in kako se mi zdi, da nima nobenga za brigat).

Torej, nekje je za potovanje, seveda ne iz svojega žepa, ok, za potovanje mogoče ja, za ostale življenjske stroške ne, nekje pa se najprej rešujejo druge situacije.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

js sm dijakinja in čez tedn dajem inštrukcije, ma na mesec ne znese kej dosti...tm okrog 30€ dobim od tega na mesec, kar pomeni, d si kej dosti s tem ne morm pomagt...če rabim dnar u šoli, al pa za kartico od mobitela, al pa kšne kafetke, za drugo ne ostane...in štipendije ne dobivam, ker smo za republiško itak že "preveč bogati" (beri na bolj ironičen način), za zoisovo pa ne dosegam standardu :)

zato si ne kupujem sama hrane in ne plačujem položnice za plin in telefon (domač), ampak jih plačujejo starši...ker mislim, d je fer od njih, da me vzdržujejo, ker še nimam redne službe...od mene pa se pričakuje, d jim kdaj posodim, ko tud njim zmanjka (kar se pogosto zgodi), da pomagam po hiši, ko je treba, da jim ne delam dodatnih problemu z obnašanjem...itd.

med počitnicami pa delam...sm si zrihtala delo za cel julij in avgust in že komi čakm!!! ker vem d bom zaslužla dosti, tolko, d si bom lhko prislužla kšne počitnice za cel tedn u septembru in ŠE mi bo ostalo...
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *zeljka* »

men se ne zdi nč narobe, če ti starši plačajo neko luksuzno potovanje ali pa če te preživljajo medtem, ko ti pridno študiraš, sploh če so starši sposobni krit vse to.

pri nas je blo tko da odkar pomnem smo doma zmeri šparal, najprej ker smo papirje rihtal za gradnjo hiše (kar nanese velik stroškov), nato pa še za gradnjo hiše, tako da smo se vsi odrekli mnogim stvarem, ki so kakšni družini samoumevne.

ko sem prišla v SŠ oz. ko sem dopolnila 15 let, sem takoj začela delat in od takrat sama financiram svoje obleke, mobi kartice, make up, darila za fanta in prijateljice. seveda so kdaj tudi starši prispevali za kakšne obleke ali pa kaj drugega.
dopuste sem si sama financirala, starši so pa sami dali kaj zraven, čeprav mi je tist njihov dodatek ponavadi ostal in sem pač porabila za kaj drugega kar sem potrebovala.

v 4.letniku sem sklenila varčevanje, ki je res minimalno na mesec, ampak se čez leto nabere za dopust.
lani sem končala SŠ, žal nisem bila sprejeta na željen fax, zato sem se upisala samo za status in zdaj delam že celo leto, ker nisem bila sprejeta na fax sem prispevala za domače stroške 100€ na mesec, ni veliko je pa nekaj. kdaj pa kdaj kaj kupim v trgovini hrano ipd.

mislim da je to korektno od mene. starši se pa tudi ne pritožujejo.

zdaj je hiša zrihtana in si vsi skupaj lahko privoščimo veliko več kot smo si včasih, ko je bilo treba šparat na vseh koncih.

madona sm se razpisala :D
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *_nincy_* »

Mislim eni ste pa dejansko smešni....

Zmotilo me je pa ravno to, da neketere osebe tukaj (ne bom imensko) lahko visijo celi ljubi dan na forumu. Tukaj pa nabijajo da imajo čez celi teden predavanja in da visijo za knjigami....
Kaj imate na faxu možnost biti celi dan na internetu??? :roll:

Luksuznih stvari mi starši niso nikoli plačevali pa bi mi lahko (finance pri nas nikoli niso bile problem). Ampak eno je pa zadoščenje da sem do tega prišla sama in da je to resnično samo moje mi pomeni toliko, da ne znam povedati...poleg tega pa redno visim na faxu in ga delam sproti!
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

ena je rekla da je na gimnaziji in da zarad urnika ne more delat... meni se zdi to malo smešno... povečini so na srednjih šolah tako lepi urniki da si še mislit ne morte, tud jaz si nisem dokler nisem prišla na fax... ko moraš za uro pa pol na fax pa potem 2 uri frej umes pa pol spet kej... seveda 8 urnega šihta se ne da dobit, je pa še polno drugih jobov ko delaš po par urc, jst sm recimo nardila tečaj za vaditelja rolanja in drsanja in hodim za eno pa za dve urci delat... ampak na koncu mesca se neverjetno velik nabere... za vse moje potrebe in še kaj extra... stroškov doma ne plačujem, hrane tud ne, redno pa hodim na fax in doma ne sprašujem za keš, ki bi ga pozabila za '' luksuz'' ....okej tisti en teden ko grem na hrvaško na morje, ma to ni grčija in španija... ampak to za to ker me preživlja samo mami... če bi vedela da si lahko privoščimo več, bi to tud izkoristla.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

*_nincy_* napisal/-a:Mislim eni ste pa dejansko smešni....
Luksuznih stvari mi starši niso nikoli plačevali pa bi mi lahko (finance pri nas nikoli niso bile problem). Ampak eno je pa zadoščenje da sem do tega prišla sama in da je to resnično samo moje mi pomeni toliko, da ne znam povedati...poleg tega pa redno visim na faxu in ga delam sproti!

se strinjam!ko si sam nekej plačaš, ko našparaš, piridelaš ni boljšega filinga, ker veš da si naredil zase in da boš zdaj iz svojih žuljev užival in ne iz žuljev od staršev.
in finančne možnosti gor ali dol, če se čimprej ne naučiš sam sebe na noge postavljat je to samo v škodo tebi.jst se še spomnim moje razvajenosti prej, ko so mi starši vse nudili in se spomnim zdej.resda niamm še dokončane srednje šole, ker se je pač zalomilo, ampak izkušenj imam pa ogromno.Da ne govorim o kolegici ki ji tastari vse h rit znesejo pa še metle ne zna držat.Ona bi se v hudem primeru, bolj težko znašla.
sicer pa dolžni preživljati ali ne.Dolžni so dajati za toplo obleko, hrano, pijačo in streho nad glavo, za kavice, potovanja, uhančke....pa ne.
i mislm da je moja mami tok dala denarja zame dokler nism delala, da mi pa res niti centa ni dolžna, ampak ji jst lahko začnem odlplačevat vse dolge za nazaj, pa ji do konca življenja ne bom odplačala.
In res ni lepšega kot imeti svoj prislužen denar.
in prosm, ne m rečt da ne morete delat, ker tko kot je nincy rekla, obisk na forumu kaže čisto drugače.velik je revežev, eno družino imam par metrov stran, ki delajo redno faks in ker nimajo denarja delajo zraven, pa faks čist nč ne trpi.skratka vse se da če se hoče.raje povejte po pravic da se vam ne da :P
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Eh ta tema je ze cist zasla. Vprasanje je kak dobite denar za dopust, ne pa kok vam starsi nasplosno dajejo in na kak nacin se prezivljate. :roll:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

^^ Ja in kaj je potem finančna pomoč staršev drugega kot kako si lahko privoščiš dopust?
Uporabniški avatar
missT*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a missT* »

Ja, denar za dopust si prihranim sama!
Med počitnicami delam in tako si lahko privoščim en teden (ali mogoče malo več) dopusta. :D Tudi letos bo tako.
Odgovori