Se zaklepate v avtu?
V osebnem avtomobilu se ne zaklepam, vsaj spomnim se ne, da bi se kdaj. V tovornjaku sem se do sedaj zaklenila le v primeru, ko sem spala (da ne ponsreči kdo odpre vrat in padem ven
), imam pa ponavadi zaklenjene sopotnikova vrata, ker mi non-stop kdo skače v tovornjak (sami pozani). Če pa se odločim, da grem na špedicijo in da bom furala na Poljsko, Latvijo, Slovaško, Češko in še nekaj držav, kamor tista firma vozi, pa se veretno bom zaklepala. Ponoči bo verjetno še kakšna dodatnca ketna na vratih, ker tam se vse (ne)mogoče dogaja.

Jochie napisal/-a:še eno vprašanje: kakšen sistem zaklepanja prtljažnika imate? npr jaz ga lahko odprem le s ključem ali z gumbom odznotraj, tako da mi na kakšnem križišču nihče ne more odpreti prtljažnika ter kaj vzeti ven. Vem pa tudi, da se pri veliko avtomobilih prtljažnik odpre z gumbom zunaj, s tem da se odklene s centralnim odklepanjem skupaj z vrati. imate odklenjen ali zaklenjen prtljažnik?
Nisem še nikoli razmišljala o tem ... načeloma ga lahko odprem brez ključa, pač če je avto odklenjen, lahko odprem prtljažnik.
Če sem pa zaklenjena v avtu, se pa verjetno tudi prtljažnika ne da odpret - ali?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- metuljčica*
- Cosmofrik
metuljčica* napisal/-a:Jochie napisal/-a:kakšen sistem zaklepanja prtljažnika imate? npr jaz ga lahko odprem le s ključem ali z gumbom odznotraj, tako da mi na kakšnem križišču nihče ne more odpreti prtljažnika ter kaj vzeti ven.
Pri meni je enako.
Jap, tud pr men je tko. Tud, če je avto odklenjen, prtljažnik ni, ampka mam pod voznikovim sedežom pač tisto ročico za odpret prtljažnik, al pa ga odprem s ključem. Tko da to, da bi mi kdo kej iz prtljažnika vzel, mislm, da se pr men ni za bat

jaz se zaklepam, če se spomnim, skoraj obvezno pa, če je tema, takrat ne pozabim, npr če grem ob 4,5 zjutraj iz čage. se mi je zgodilo pre kakšnim mesecem, da sem bila na semaforju z kolegico v avtu, pa so zraven stali v avtu tudi 4 tipi in sta 2 prišla ven, ampak sem od sile kar rdečo prepeljala, potem pa sem videla, da sem imela celo odklenjeno! brez besed sem bla v šoku, ko sem videla, da ni zaklenjeno...brcnila sta v avto, ko sem peljala mimo, ampak kaj več pa na srečo ne..
Hja, ti pa se nisi sedela v kaksnem novejsem avtomobilu, ne?Lopatka napisal/-a:Kar se tiče tistega da te lahko nekdo oropa... če vas je tega tako strah, potem dajete torbice in vse ostale stvari na zadnji sedež in zadnja vrata zaklenite. Voznikova vrata pa pustite odklenjena.

Lopatka napisal/-a:Ni nujno! Včasih lahko pride do take nesreče, ko je voznik poškodovan da sam ne zmore odpreti vrat, ali pa je celo v nezavesti. V takem primeru mu lahko ljudje s ceste pomagajo...
Kako tocno bi ti pomagala cloveku, ki je v nezavesti, za katerega ne bi vedela, ali ima zlomljeno hrbtenico, poceno lobanjo ali podobno, da je padel v nezavest?
Ogenj se ne vname kar od nekod in ce se, mogoce ni najbolje, da v tistem trenutku skaces okoli avtomobila, ker se lahko potem filmsko se od nekod vzame eksplozija.Lopatka napisal/-a:Ali pa si predstavljajte, da bi se od nekod vnel ogenj v avtu, voznik pa bi bil v nezavesti.
In potem smo ljudje, ki se zaklepamo v avtomobilu paranoicni

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Jaz sem se začela zaklepat v avto, ko je en mulc v Ljubljani ob 4h zjutraj poskušal ustaviti moj avto
Tip je šel na cesto pred moj avto(dva ali trije so pa še čakali na pločniku), da bi se ustavila, na srečo je bil pa nasprotni pas prazen in sem ga obvozila, je pa še nekaj mahal potem za mano. Zdaj se večinoma zaklepam skoraj vedno, čez dan zaradi kakšnih glupih voznikov in ciganov, ki na semaforjih delijo listke(jaz sem pač bolj nezaupljiva
), pa tudi zaradi varnosti, ker imam ponavadi mobitel in torbico na sovoznikovem sedežu.
Prtljažnik pri mojem avtu se odklepa z ključom ali z ročko zraven sedeža. Včasih se mi v to ročko zatakne varnostni pas in mi odpre prtljažnik in tako sem se že dvakrat vozila naokol v odklenjenim prtlažnikom, kar mi ni ravno jasno kako mi je to uspelo, ker ponavadi naredim "obhod" okoli avta, čeprav imam centralno(varnostni pasovi so pokvarjeni in se ne pospravijo nazaj in potem se kakšna vrata ne zaprejo dobro).

Prtljažnik pri mojem avtu se odklepa z ključom ali z ročko zraven sedeža. Včasih se mi v to ročko zatakne varnostni pas in mi odpre prtljažnik in tako sem se že dvakrat vozila naokol v odklenjenim prtlažnikom, kar mi ni ravno jasno kako mi je to uspelo, ker ponavadi naredim "obhod" okoli avta, čeprav imam centralno(varnostni pasovi so pokvarjeni in se ne pospravijo nazaj in potem se kakšna vrata ne zaprejo dobro).