Kaj ti narediš za varovanje okolja?

Vse o domu in okolici, kjer prebivamo.
Odgovori
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a andrejav88 »

- ločujem odpadke
- uporabljam varčne žarnice
- ne mečem odpadtkov po tleh
- varčujem z vodo
- na krajše razdalje grem peš ali s kolesom
- ko grem v trgovino ne kupim vsakič novo vrečko
...
no ja bi šla lahk kaj storila :roll:
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

- ločujem odpadke (steklo, papir, plastika, pločevinke, organski odpadki, baterije, odpadna olja, kozmetika in zdravila,...)
- v vseh lučeh imam varčne žarnice
- vodo, ki jo pralni stroj "izpljune" uporabljam za izplakovanje wc školjke
- z avtom se vozim le če je nujno potrebno, pa še takrat varčno
- na ugašanje luči in zapiranje vode so me itak strenirali že kot froca. Pa električnih aparatov nimam nikdar na "stand by", ampak kar direkt izklopim :D
- pri čiščenju uporabljam izredno malo čistil, tla se npr. najlepše pomijejo samo z vodo
- avto perem doma, z deževnico, ki se zbira v štirni
- ne kupujem grozdja iz indije, kivija iz južne amerike,... (malo poglejte drugič ko boste v trgovini na države porekla), ker se mi zdi čisto potratno
- ne kupujem flaširane vode, ampak jo pijem iz špine
- če me zebe se raje malo bolj oblečem, namesto, da bi zvišala temperaturo na termostatu peči
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SSarchy »

Danes, naprimer, bom pisala inšpekciji, kakšna svinjarija je okrog smetnjakov na bavarcu, da se tam stranke lokala hitre prehrane pa tudi žurerji med vikendi, tut slučajno ne držijo ločevanja in v zabojnike za plastiko mečejo hrano, steklenice v bio odpadke ipd.. V čem je pol sploh fora, da večina stanovalcev ločujemo, če te kreteni itak vse pokvarijo. Grrr, kok sem jezna. Grem pisat..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

* ločujem odpadke
* papirja nikoli ne vržem v koš za smeti, ki temu ni namenjen
* kompostiram jabolčne ogrizke itd. (to tudi ne sodi v smeti)
* kupila sem si Lunette :D
* vozim nekoliko počasneje in po omejitvah, saj se tako prihrani veliiiko bencina
* varčujem z vodo
* ne puščam do konca odprtega plina, kadar odstavim posodo
* včasih kje poberem kakšen odpadek in ga nesem v smeti
* ugašam luči, ki so prižgane za brezveze
Uporabniški avatar
z-majči*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a z-majči* »

recikliram odpadtke, steklenice, embalažo, papir, baterije... ubistvu ne lih dost sam sm pa enkrat vidla da use skupi u isti koš vržejo k pridejo smetarji pa me je minil
Uporabniški avatar
mash@
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a mash@ »

smeti ločujemo že fuuul cajta. Pa ne samo steklo in papir, še organske odpadke in embalažo.
Varčujemo z elektriko, vozim se s kolesom, če je le možno.
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Kraj: notranjska

Neprebrana objava Napisal/-a sokolja »

*ker imamo kotliček samo z enojnim izpiranjem, vedno kadar grem lulat spustim samo malo vode tako da prekinem iztok iz kotlička, na splošno varčujem z vodo pri pomivanju, kuhanju, umivanju....
*ugašam luči ki po nepotrebnem gorijo, tudi ven iz vtičnic pulim vtikače ker tako tudi trošijo energijo
*se trudim čim več reciklirati (papir, steklo, plastika), lahko bi se bolj trudila ampak....se bom, obljubim.
*uporabljam izdelke, ki niso preizkušeni na živalih
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

z-majči* napisal/-a:recikliram odpadtke, steklenice, embalažo, papir, baterije... ubistvu ne lih dost sam sm pa enkrat vidla da use skupi u isti koš vržejo k pridejo smetarji pa me je minil

To sem jaz tudi vidla v europarku.. je čistilka zgrabla vreče iz koša pa jih vse skupaj v eno kanto dala :P in to je bedarija, da potem sploh delajo take koše.

drugače pa amm, trudim se kupovat izdelke, ki jih ne preizkušajo na živalih (spada to sploh sem? :D)
ne mečem smeti po tleh (raje eno uro smet držim v roki kot pa da bi vrgla na tla)
pa še verjetno kaj :)
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

- kakortoliko ločujem odpadke... (papir dajem na kup, steklo nesem v poseben kontener in organske na kompostnik k sosedovim...) ok, včasih vse mečem v isti koš, ampak vsaj trudim se... :oops:
- večinoma hodim peš in se vozim s kolesom oz rolerji (ker še nimam izpita za avto :P )
- po večini doma uporabljamo varčne žarnice
- če je možno ne kupim vrečke ampak dam stvari v torbo
- kupujem čim manj plastenk; vodo si natočim iz pipe in uporabim večkrat isto plastenko, če je pa le možno- kozarec
- uporabljam lunette :D

- ljudem priporočam boljšo izolacijo stanovanj, energetsko varčne kotle in sodobna, manjprepustna okna...ampak tko in tko me noben ne posluša (kaj pa otroc vejo :roll: ), ampak mogoče me bodo ko bom končala faks :lol:
Tryanna
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Tryanna »

pravzaprav samo odpadke ločujem :oops: aja, razne polnilce za telefone ipd. izklapljam z vtičnic, ko jih ne potrebujem, ker sem nekje prebrala, da tudi ko jih ne uporabljaš kurijo energijo

bi pa recimo vozila hibrida, če ne bi bil tako poceni
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

-ločujem odpadke,
- iz elektrike izključujem naprave, ki jih trenutno ne uporabljam,
-če ne potrebujem, ne prižigam luči,
-če že ne gre peš, uporabim javni prevoz,
-ne kupujem vedno novih vrečk za v trgovino,
-sem varčna z vodo-jo zapiram med miljenjem ter med pomivanjem posode,
-vsem drugim-sorodnikom zaenkrat gnjavim , začela sem z ločevanjem odpadkov, korak po korak seveda :)
-zadnje čase sem pozorna na izdelke, ki jih testirajo na živalih...in ne, ti ne grejo v mojo nakupovalno košarico...
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a amyZ »

-varčujem z vodo
-ne mečem odpadkov po tleh
-ločujem odpadke v tej meri, da ločujem plastenke od ostalega (niti nimam dovolj placa dab mela 4 kante v sob), in pa časopis odlagam tam, kjer ga potem otroc poberejo in nesejo v šolo
-v LJ uporabljam mestni promet (trolo)
-v stanovanju kurim le toliko da je dovolj toplo in ne preveč
-ugašam luči

Mogoč bi se še kaj našlo...se pa nimam za nekega okoljevarstvenika in vem da bi lahk naredila še več...
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Trenutno zivim v Svici in tle pa locujejo v pravem pomenu besede. Majo 9 razlicnih kosev za smeti. Plastika ni le plastika, plastenka od Cocacole ni isto kot plastenka od mleka (ceprov men je), pa plastika od jogurtovga loncka ne gre v reciklazo. Tega se ne znam cist locit, kera plastika je kera.

Potem jogurti so oviti v karton, ki se ga strga dol in ta kartoncek gre v smeti s kartonom (pa vrzejo VSE, tud najmanjse koscke).

Pol je en kos za alu stvari.

Pol je en za steklo. Pa vse predn das reciklirat operes v pomivalcu.

Pol je za konzerve ipd. Pa niti slucajno ne mors dt konzerve reciklirat, ce ma gor se vedno un papir okol.

Pol so organske snovi, kamor grejo tud najmansi delcki, ma vse.

Pa za papir (kamor ne spadajo papirnate brisacke).

Pa navadne smeti.

Pa mogoce sm kej pozabla. Uglavnm locujejo na hard. K bi vidl zaprepadenost, ko sm jogurtov lonck s kartonckom okol vrgla med plastiko :D

Pol obvezno je, da ko cesa ne uporablas izklucs razdelilc, pa modem more bit izklucen ko nisi na netu pa tko.

Pa na semaforju ugasnejo avto.

Pa mogoce se kej.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

^^zato pa so enmal bolj zafrustrirani od ostalih ljudi v Evropi...znani picajzlerji.

Ločujem papir in organske odpadke, embalažne odpadne od navadnih, doma kurimo na drva, trudim se jest sezonsko sadje in zelenjavo, če se da, se prevažam s kolesom; reklame po pošti uporabim za zavijanje solate/odpadkov...; uporabljam čimbolj neagresivna čistilna sredstva (kis baje raztura namesto mehčalca - morm sprobat!); poskušam iti spat in se prebujati s soncem (bolj slabo mi uspeva); dokler je zunaj še vsaj malo svetlo, ne zastiram oken; uporabljam baterije za polnjenje v vseh napravah, ki zahtevajo baterije; pralni/pomivalni stroj zalaufam, ko je poln...ma miljon enih malenkosti.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Ločujem odpadke - tako kot se pač pri nas ločujejo.
V torbici imam zložljive vrečke za nakupe in tudi v trgovinah s cunjami večinoma odklonim zastojn plastično vrečko.

Glede izklapljanja naprav, ki tudi v "stand-by" kurijo energijo, mi pa nekaj ni jasno. Tega ne počnem, priznam. Enostavno zato, ker se mi ne da vsak dan znova naštimavat ure na videorekorderju, ki se resetira vsakič, ko odklopiš zadevo. Ja, seveda, lahko nabavim eno mehansko uro, da ne bom rabila tiste z videorekorderja ... ampak nervirajo me tiste ničle, ki utripajo, dokler ne nastavim ure.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Odgovori