Matura [Združena tema]
Se strinjam, da zgodovina ni tako težka. Svetujem vam, da pri vprašanjih za 5 točk napišete čim več, tudi če ne znate, poskusite nekaj nakladat, ker se tam lahko kar nekaj točk dobi. Nekatere naloge z viri se da rešiti, tudi če tistega ne znaš. Pa tudi veliko vprašanj je bolj splošnih. Recimo lansko leto je bila 1. svetovna vojna, ki je res nisem znala, pa so bila nekatera vprašanja res lahka (npr. kakšne so bile težave civilnega prebivalsta, v čem se bitke v gorah razlikujejo od ostalih bitk,... To že tako ali tako znaš).
Naj vas ne skrbi preveč, ker zgodovina res ni preveč težka, sploh če znaš še malo logično razmišljati...
Naj vas ne skrbi preveč, ker zgodovina res ni preveč težka, sploh če znaš še malo logično razmišljati...
Glih zard tega, ker je vsega tolk velik, ne dajo tolk podrobnosti. Okey, par vprašanj je itak, pač za višje ocene. Če veš vsaj približno, zakaj se gre pri določeni temi, lahko narediš.
Js sm bla lani tut ful panična. Pol mi je že časa zmankal za tisto debelo bukvo in sm se učila samo po zapiskih, ki sem jih našla na netu (oz. jih je našla punca s foruma, za kar sm ji še danes zlo hvaležna
).
Vse bote nardile, nč bat
Js sm bla lani tut ful panična. Pol mi je že časa zmankal za tisto debelo bukvo in sm se učila samo po zapiskih, ki sem jih našla na netu (oz. jih je našla punca s foruma, za kar sm ji še danes zlo hvaležna

Vse bote nardile, nč bat

How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Js sm mela lansko leto informacijo, de se zmer ponovi ena s poskusne. Sam js tega nism verjela. In kaj se nardi na maturi?! Ena je bila ista!
Ponovila se je tut 2 leti pred mano. Sam ne vem pa, če se je dobr zanašat na to. 

How many years can some people exist before they're allowed to be free?
^^točno tako, res ni tako težka.. Samo ne preveč paničarit punce..
Js sm si prebrala (sj znala jih tk al tk nism) 4 teme od desetih & mela izredno "srečo" ter dobila seveda 2 ki jih niti povohala nism
Pa sem vseeno spacala za 3, malo smisla in logike pa gre
samo ok, mene je prva tema vn zvlekla (prve visoke civilizacije), ker mi je res ql ta tema bla, tud dokumentarci in oddaje na to temo so mi vedno všeč...
Drugo temo je blo pa dejansko celo neki znat - slo. v prvi jugoslovanski državi
te teme sem se pa bala ko hudiča, ker se mi tud približno ni sanjalo, pa še smotana mi je.. in sem si skos govorila samo te ne, samo te ne, vse druge bi mnogo mnogo rajš vidla kot to... tulk o moji sreči..
Ko sem js polo odprla..
nisem vedela al se naj začnem jokat, al naj sploh počakam tistih 15 min al naj grem kr takoj vn, al kaj naj.. pa če sm že sedela notr sm še malo pogledla pa si rekla da vsaj probam.. in se da res dost nabrat!
So bli pa moji živci od zgodovine dalje pa do rezultatov čist uničeni, kr sm bla zihr da bom ruknla
sej pol bil pa še en šok, ko so bli rezultati
držim pesti da bo šlo!*
Js sm si prebrala (sj znala jih tk al tk nism) 4 teme od desetih & mela izredno "srečo" ter dobila seveda 2 ki jih niti povohala nism

Pa sem vseeno spacala za 3, malo smisla in logike pa gre

samo ok, mene je prva tema vn zvlekla (prve visoke civilizacije), ker mi je res ql ta tema bla, tud dokumentarci in oddaje na to temo so mi vedno všeč...
Drugo temo je blo pa dejansko celo neki znat - slo. v prvi jugoslovanski državi

Ko sem js polo odprla..

So bli pa moji živci od zgodovine dalje pa do rezultatov čist uničeni, kr sm bla zihr da bom ruknla

držim pesti da bo šlo!*
Zadnjič spremenil keya, dne 03. Jun. 2008 19:52, skupaj popravljeno 1 krat.
classy napisal/-a:http://24ur.com/novice/slovenija/brez-zapletov-ne-gre.html
A to vsi dobimo vse točke, al samo uni, ki niso mel prilog? Ker fer bi blo da vsi, ker sej ni nujn, da uni bi pa znal rešt.
Uh ja supr bi blo če bi vsi dobil točke

Vso srečo jutri tistim ki pišete (pišemo) umetnostno zgodovino pa zgodovino

-
- Kofetarica
MilkyWay napisal/-a:Ja lhko svinjsko govorim, ampak ne morejo dat tistih točk samo tistim, ki niso imeli pol. Vem, da ni krivda dijakov, ampak naj bodo potem na državni izpitni komisiji vsaj tako fer, da dajo točke vsem... Tudi tistim, ki smo polo dobili..
Sej pomojem bodo dal točke vsem.. Ker itak, če to neb nardili, bi dobil dost pritožb in.. skratka.. neb blo pravično, ja..
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
classy napisal/-a:*Lilli* napisal/-a:classy mislim , da se motiš..islandija na severu res ni najbolj poseljena, saj tam je že skoraj severni tečajnik..tko da ni bilo nobene napake, je južni del sigurno bolj poseljen
![]()
Hmmm, vem, da sem že precej časa nazaj opazla, da je sever poseljen in mi je blo to zanimiv in sm si zapomnla. Pa tud poznam par Islandcev, pa so vsi iz Reykjavika al pa s severa. Sicer pa je itak tok severno, da je vseen če si 300km bol gor al pa dol, zebe te povsod. Tko da pomoje bi mogla bit fora v reliefu pa ledenikih. Bom prov vprašala kšnga od unih, zakaj je tko, ko se kej prkažejo na msnju, pa loh sporočim
klik
klik
klik
Nevem, al sm js čudna, al je pa na severu več naselij.
ej jaz tam sploh nisem o tem razmišljala..sem po neki svoji logiki napisala, da sever ne more bit poseljen zaradi prenizkih temperatur notranjost pa ne zaradi goratega površja...torej ostane še samo južni del

Sam so pa zanimive te karte ja...jaz sem doma gledala v atlasu..pa je sever neposeljen(skoraj)

kar se tiče islandije,,, največ ljudi je na jugu okoli reykjavika. napisala sm pa da je bolj toplo, pa da morje ni zamrznjeno in lahko ribarjo. notranjost ni poseljena ker se ne morjo ukvarjat z ribištvom (70% ljudi se), pa zato k maš tm ful teh gejzirjev it katerih pride ogromn žvepla vn, pa nimajo nobenih cest tm.