Ann* napisal/-a:jo jz sm zdele začela za mato delat vaje iz maturitetne zbirke polom ..nikol nism mela blemou u šoli zmer komot 3,4 a te naloge so pa krneki prou strah me je ratal d nakonc mate nam nrdila
drgač pa pr gefi je men isto obča najbl bedna sploh se je nemorm spraut učit rajš grem 3x brt vse kar ma veze z australijo heh
Mato boš nardila dej.. Pejdi prvo skozi rešene primere v učbeniku, si mal v zvezku poglej in kake formule izpiše..
Sej itak večinoma so take naloge, k se skoz po istemu kopitu delajo..
Obča geografija pa.. Mnja.. Nekatere stvari so logične, kakšne so pa res neumne.. Najbl bedna so tista geološka obdobja, k moraš vedet kaj se je takrat kej zgodilo in ah..
No jst se jo bom šele zdej začela učit.. upam, da mi bo ratalo vse predelat, čeprou nekak dvomim..
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
srčica* napisal/-a:joj a kera obupava zraven umetnostne zgodovine?
Jst. O končna ena k ma tud umetnostno zgodovino za maturo. Kok si že predelala?
ma prišla sem do konca otonske, začetek romanike... praktično sem zaj komaj ponovla snov za drugi in tretji letnik, od četrtega pa še mi je nekaj vstalo v glavi... vglavnem 20. stoletja se jaz ne mislim učit, ker ga je absolutno preveč, dobiš pa ga itak smao v eni poli.... in ja, čisto sem že obupana, ker tisto, kar sem se učila, se naslednji dan ful slabo spomnim... plus tega pa je te umetnosti toliko, da se mi meša zraven... zdaj bi s ejo mogla učit, ampak ne morem... pun kufer je že imam...
kako daleč pa si ti?
Men je ostal še barok&rokoko pa neki 19.stoletja. Od 20. stoletja sem se jst naučila vse razen arhitekture v tujini ker mi je čist bedna in tud vem, da si ne bom zapomnla vseh unih arhitektov. Čeprov me je mal strah, da ko bom šla v tork na hitr vse čez, da se ne bom skor nič spomnla.
A je še kateri od vas obča bedna? Joj nikol je nisem marala in tud zdele se mi je ne da učit. Pa tista podnebja pa pasovi..wat da fak...krneki no . Upam, da ne bodo dal preveč težko.
o moj bog, mene je pravkar kap zadela... ti si že toliko predelala?...joj kej sem še jaz... pa volje več nimam
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
račka napisal/-a:in kko vm je šla soc? mislm vrjetn eni še pišete ni bla težka... sm misla d bo ful bol... eseji so mi bli usi ured, pa sm se pol za druzga ( odklonskost) pa tretga odločla ( politično združevanje v modernih družbah), vrjetn bi še zadnga znala kj napisat čeprov se nism modernizacije pa dr. sprememb nč učila... strukturerana sm pa tut po 40 min oddala k smo zmer pr profi pisal eno 25 min in je kr šlo... sm pa socializacijo pa družbeno strukturo rešvala pa tut ni blo tko zlo zajebano
sam res..kk to d si bla tok kmal frej? pr ns smo pisal od 9h do 1h (z malco vmes) drgač men je bla tut kr ok..
eseje sm pisala tist volilno vedenje (pa mislm d je dobr) pa spol (ta bo podn k sm ga napisala v pol ure). tista vprašanja sm pa reševala religijo & socializacijo pa mam dobr filing... sam da je mim jutr pa cev dan gefa...
a ma kera zgodovino?
jz se še ene teme ne morem naučit za 5ko, kaj šele 10... ene teme so pa tak polom da si ene stvari ne zapomnm k preberem in res nvem kako se bom jz to kej naučila kok časa se piše sploh zgodovina?
pa iz kje se učite zgodovino?
pa geografija sploh se nimam časa učit
jz mam isto zgodovina na maturi 2008, sam da je vijolčna knjiga jz sm enkrat že pršla čez uso knjigo, si prebrala snov, sam kaj k si skor nč ne zapomnem
Nadine napisal/-a:jz mam isto zgodovina na maturi 2008, sam da je vijolčna knjiga jz sm enkrat že pršla čez uso knjigo, si prebrala snov, sam kaj k si skor nč ne zapomnem
Nja sej mene je tega ful strah, da si ne bom nic zapomnla, vse pomesala itd.
Js mam tudi zgodovino.. In tudi js sm si težko zapomnla eno temo kaj šele 10 (s tem da sm celo leto polnkala ku neumna) in k zahtevajo taaake podrobnosti da ni čudno da človek vse pomeša.. Obdelala sm samo 6 tem (pa še te znam bolj tko), 4 mi še mankajo.. Nvem ku mi bo uspelo se vse naučit Sploh pa morem še obdelat lih tiste teme k so dokaj obsežne (antična kultura, neki v zvezi z rimskim cesarstvom, francoska revolucija in še ena tema.. niti nvem kko se kličejo vse teme )
Fuuuul upam da bo hladna vojna kr to mi nekako gre..
Zravn sm še ugotovila da mamo slovenci tko BEDNO zgodovino da se niti ne čudim več zakaj se tko težko spravim h učenju..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
račka napisal/-a:in kko vm je šla soc? mislm vrjetn eni še pišete ni bla težka... sm misla d bo ful bol... eseji so mi bli usi ured, pa sm se pol za druzga ( odklonskost) pa tretga odločla ( politično združevanje v modernih družbah), vrjetn bi še zadnga znala kj napisat čeprov se nism modernizacije pa dr. sprememb nč učila... strukturerana sm pa tut po 40 min oddala k smo zmer pr profi pisal eno 25 min in je kr šlo... sm pa socializacijo pa družbeno strukturo rešvala pa tut ni blo tko zlo zajebano
sam res..kk to d si bla tok kmal frej? pr ns smo pisal od 9h do 1h (z malco vmes) drgač men je bla tut kr ok..
eseje sm pisala tist volilno vedenje (pa mislm d je dobr) pa spol (ta bo podn k sm ga napisala v pol ure). tista vprašanja sm pa reševala religijo & socializacijo pa mam dobr filing... sam da je mim jutr pa cev dan gefa...
mi smo čez ceu let pisal pole, pa eseje in smo mel časa 25min za ene strukturerane pa 60min za en esej... in smo se čist natemperal nwem sj če znaš znaš, drgač je pa itk bolš d ne bluziš krneki k hočjo direkt tist kr so si zamislni... tko d u 45min sm bla fertik... drgač so pa tut pr ns pisal do 1ih d pol urco pauzo umes med prvo in drugo polo
fuuuuj slovenija obup.... upam d bodo taka vprašanja d se bo dalo z zdravo kmečko logiko rešvat kokr rešujem uno gefa na maturi kr gre... sam večinoma use tko mau logike pa gre....