Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Re: Vprašaj me... #48

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Nimam necakov/necakinj. Sicer ima moz 4 necake/necakinje, ampak ni to isto kot ce bi bili sestrini.
Najbolj vsec mi je mandljasta oblika.

Imas dober obcutek glede prihodnosti v smislu tvoje zaposlitve?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Ja. Ker moram biti optimistična, da bom (v kratkem) našla nekaj boljšega. Tukaj nisem zadovoljna. :? :rolleyes:

- - - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Ja, trenutno mi je itak na prvem mestu otrok in da so tam odprti za skrajsane delovne case, nege, se ne ukvarjam toliko, kaksna mi je sluzba…

Imas kaksne najljubse otroske knjigice ali knjigice za malcke, avtorja, zalozbo ali kaj taksnega?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

(skoraj) vse od Julie Donaldson in Axla Schefflerja je instant hit pri naših otrocih. nekako vsebina + stil ilustracij ful zapalijo.

in pa založba morfem. če vidim morfemovo knjigo je velika verjetnost da mi/nam bo fajn :) .

ponavljam!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Tudi pri nas Julia Donaldson (najbolj Hiša, majhna kot miška in Palčič), potem posamično kakšna Greta in velikani, Zelena jajca in krača, Drevo ima srce, Najljubši kraj, fajn nam je tudi zbirka Petelinček (se zaljubi, je bolan,...). Meni, prav meni so pa všeč knjige z ilustracijami Jelke Reichmann, te tudi zbiram. Tako bom rekla, doma imamo cca 150 otroških knjig. Striktno se izogibam založbi Grahovac.

Ponavljam.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Hm, ma to sem ze videla, da so pisali od te Julije D. ma si ne znam prav predstavljat, zakaj so drugacne od drugih ali zakaj bi bile bolj zanimive.

Ma mojemu mislim, da so najbolj vsec od Pujse pepe in kaj takega, da je za odpirat okna, eno knjigo kartonko kmetija ima, da se odpirajo razna okenca in taksne kjer pritiskas gume in se zivali oglasajo…(dobro ene se je ze naposlusal v preteklosti in zdej zadnji cas ni vec toliko)

Jaz sem tudi zdaj ta teden ena od 3 knjig, ki sem jih kupila vzela z ilustracijami od Reichman, sicer bolj samo slikanica - Abeceda in pri vsaki črki ena slikica.

Morfem pa prvic slisim oz ne poznam…

Drugace se mi zdijo fajn, te se iz nasega otrostva klasicne kaksen Otron Zupancic, Kajetan Kovic, Peroci in podobne…

Tudi jaz se izogibam Grahovec, dobro fb mi je povedal, da niso dobre in da se jih tudi drugi izogibajo, sicer na zadnje je ena prodajala par knjig v kompletu, je imela se nekaj Grahovec zraven in Pujse pepe, sem samo vzela takoj vse, da ne kompliciram in da mi ne spet drugi poberejo pred mano Pujs pep.

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Imamo kar nekaj knjig doma, vendar je problem, ker mlajše knjigice sploh ne zanimajo. Imam doma veliko teh otroških klasik Sovica Oka, Sapramiška, Pekarna Mišmaš…
Zverjasec, Bi se gnetli na tej metli ipd. imamo tudi…
- - - - - -

Še kakšna ideja za otroške knjige, ki bi pritegnile otroka?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jaz, ki nisem toliko za knjige, so mi bile po moje kot manjsemu otroku bolj vsec kake te Disney zbirke zgodb kot kaksne klasicne slovenske - Knjiga o dzungli, vem, da mi je bila vsec. Povesti Beatrix Potter. In te zgodbe o Aladinu.
Drugace sem pa po moje raje enciklopedijo brala.

Zdaj za mojega tamalega sem pa ta vikend za rojstni dan vzela 2 slikanice - Abeceda in Zimski živ žav( bolj detajlna ilustracija) in Krojaček hlaček.
( dobro da mi tamali ta cas ko to pisem odpira vlozke vsakega posebi, samo ce mu vzamem se pa ne bi z nicemer zamotil)

Ponavljam

Ponavljam
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Za kaksne zelo majhne bi jaz vzela Biba, buba, baja. Pa kak Medo Jaka, Medvedek, kaj delaš, zbirka V vrtcu, doma,... vse je odvisno od starosti otroka. Moja petletnica se zdaj uziva v prvi omenjeni, ker ji je smesno, da se lahko napravlja-pa jo je ze zdavnaj prerastla, ampak pac. Bibarije.
Priporocam tudi bralni seznam Berem sinku, seznam Gospodične knjige.
Tiste klasike kot so Muca copatarica itd pa po mojih izkušnjah pridejo prav tam po petem letu.
Glede Donaldsove-otroci imajo radi rime. Ponavljanja.
Ampak spet ne pri dveh letih, kasneje.

Si kot otrok rada brala? Ti je kdo bral?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne, nisem rada brala. Domača branja so mi bila vedno muka.
Kot majhni so mi starši brali pred spanjem.

- - - - - -

Ponavljam
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Niso mi brali, ko sem hodila v višje razrede oš sem rada brala Pet prijateljev.

Tv v spalnici, da ali ne?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

NE. Ce bi bilo po moje, bi v splanici bila samo postelja, nocni omarici, kaka rastlina primerna za v spalnico in mogoce kak predalnik za najnujnejse. Nic drugega. Spalnica je za spat, spanje je sveto :sleeping:

Ponavljam ali pa kako ste doma z omejevanjem zaslonov pri otrocih?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Definitivno ne. TV je za v dnevno sobo in pika.

Itak so otroci že preveč pred ekrani (mobitel, računalnik) da bi jim dala TV še v sobo, niti slučajno. Nekje 1h/dan gledata.

- - - - - - -

Ponavljam
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Mislila sem spalnico za odrasle, ne otroško sobo.

Razmišljam, da bi dala tv v spalnico, ker na kavču me ob tv-ju takoj zmanjka in se je potem težko premakniti v spalnico. Tako bi brez slabe vesti zraven zaspala :rolleyes:

Telefona še nihče od otrok ni dobil v roke-premajhni, tablice nimamo. Tv je nonstop prižgan ampak ni potrebe po omejevanju, ker nimajo nekega interesa.

Ponavljam.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Tvja nimamo, v nobeni sobi.
Zaslonov otrok nima in se bom drzala, da ne bo imel do 3 let. ( tako priporoca zdravstvo v Zda, v slo je samo do 2 let) Je vmes parkrat pogledal risanko na yt/ pesmice z animacijami med cca 19m in 23m( zacelo se je v avtu, da je daljso voznjo zdrzal, potem je pa hotel se doma)ampak zdaj je ze nekaj tednov, kar ne sme gledat nic oz mu ne dajemo vec.

Hvala za predloge Emanuela.

Ponavljam
Odgovori