Vprašaj me...#45
Spravil me je moj, ker me je čisto navdušil, da bi šla kam čez velikonočne praznike in jaz vsa vesela čekiram te razne spletne strani s poceni vikend paketi in ko le nekaj najdem po kakšni uri iskanja, pride in mi reče, da ne greva nikamor, ker se je že zmenil, da gre za dva dni domov
Si pristaš/ica teh raznih strani (1na dan,vsikuponi,..), kjer ponujajo poceni razne storitve, izlete, potovanja?

Si pristaš/ica teh raznih strani (1na dan,vsikuponi,..), kjer ponujajo poceni razne storitve, izlete, potovanja?
Malo se nasmej, pa bo vse okej
- Tearjerker
- Cosmopsiho
Aktivno samo angleščino.
Načeloma pa razumem več jezikov (in se za silo sporazumevam): italijansko (4leta), latinsko (3leta), hrvaško (dopust, serije, filmi).
V nemščini, francoščini in španščini pa bi znala preštudirat jedilnik in bit približno sigurna kaj bo na krožniku
.
Ko prideš v drugo državo, katere jezika načeloma ne govoriš - kako hitro se naučiš osnovne besede (npr: imena trgovin (a la tesco), pekarna, dober dan, nasvidenje, oprostite, sladoled itd), vprašati za pot, se naučiš orientirati po mestu tudi brez zemljevida....
Načeloma pa razumem več jezikov (in se za silo sporazumevam): italijansko (4leta), latinsko (3leta), hrvaško (dopust, serije, filmi).
V nemščini, francoščini in španščini pa bi znala preštudirat jedilnik in bit približno sigurna kaj bo na krožniku

Ko prideš v drugo državo, katere jezika načeloma ne govoriš - kako hitro se naučiš osnovne besede (npr: imena trgovin (a la tesco), pekarna, dober dan, nasvidenje, oprostite, sladoled itd), vprašati za pot, se naučiš orientirati po mestu tudi brez zemljevida....
Besed se naučim res hitro-malo si jih prej pogledam, opazujem, poslušam in je to to. Načeloma je pa vedno nekdo zraven, ki govori jezik,tako da ponavadi težim njemu, kako se čemu rečem ali kako se prebere (npr fotru za nemščino in madžarščino, mami za cirilico itd);
V orientaciji pa sem že na splošno slaba in če nisem nekje redno, se zanašam na zemljevide ali pa moram reees opazovat kam grem, da najdem nazaj.
Kje si se že izgubila, če si se?
V orientaciji pa sem že na splošno slaba in če nisem nekje redno, se zanašam na zemljevide ali pa moram reees opazovat kam grem, da najdem nazaj.
Kje si se že izgubila, če si se?
The world is as you are.
- _patchouli_
- Cosmopsiho
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Ne, pa zivim v Lj ze ene 8 let. Se mi veckrat zgodi, da kr zatavam in se zavem, da ne vem, kako sem prisla do tja. Sam to sem sama kriva, ne Lj, ker se vcasih prevec zamislim. Pa z avtom v nepoznanih delih se tudi zgubim (ce kdo drug vozi, jaz ne vozim), ker je ne poznam iz avta, samo pes in s kolesa. Potem me pa spet zmede in ne vem, kam je treba zavit
Ti je vsec Ljubljana?

Ti je vsec Ljubljana?
- saarijarvi
- Cosmo moderatorka
-
- Komunikatorka
- Kraj: Štajerska