- glede najema in cen je stvar taka, da nepremičninski trg se vseskozi malo spreminja, sama sem prvič začela iskati sobo šele decembra 2019 (kot študent sem bila v študentu), ampak kolikor sem izsledila iz pogovorov, so cene do letošnje pomladi, začetka korone vse skozi rasle skozi leta, začetek 2020 so bile višje kot leta 2018, 2019 in prej.. zdaj kolikor sem na hitro pogledala po fb skupini (bdw ne iskat v tej skupini, sama nisem ničesar dobila preko te skupine, kolikor sem ob iskanju na hitro prečekirala so tam najslabše ponudbe od povsod) so pa spet padle (ker so vsi študenti doma logično)
- 2 meseca sem bila dogovorjena za eno hišo, v kateri sem sedaj, dokler nisem en petek februarja izvedla, da si je ena moja znanka premislila, ne bo šla na erazmus in bo ostala tam, kjer bi jo mogla jaz nasledit, tako da sem v dveh dneh poiskala in podpisala pogodbo drugje, in sicer v Bežigrad (bližina Merkatorjeve stavbe), cena za 18m2 sobo z lastnim balkonom je bila 340e/ mesec z vključenimi stroški.. v stanovanju z dvema spalnicama in kuhinjo, ki je imela še kavč kot dodatek, celotno stanovanje 59 m2, nedavno prenovljeno.. sta pa bile v spalnici 2 postelji oz. zakonska postelja, če si ju dal skupaj
- ko sem se selila sem od prijateljice izvedla, da je lastnik tadugo spalnico, ki je bila manjša od moje, brez balkona z dvemi posteljami oddajal po isti ceni 340e/ mesec s stroški
- sedaj sem cca. 15 min. iz centra, manj kot 10 min. do službe z avtom, hiša s 4 spalnicami, dnevna soba poleg kuhinje, verandica, mini vrt 230e plus stroški ločeni zraven

Imam pa spalnico/ sobo precej manjšo kot v prejšnjem stanovanju, ma tako pač je..
- se mi pa zdi, da je skoraj bolje po eni strani dati 50-100e več in se tako vsoto hitro prišpara npr. na nakupu hrane ali kakšnih obrokoh na dostavo ali pijačah/ obrokih zunaj(ko ni bilo omejitev)
- pri sedanji lokaciji mi je največji plus bližina službe, za nakup, če odmislim to, koliko sem sploh sposobna za nakup, (če sploh sem oz. bi najbrž mogla najprej vsaj par let našparat), pa niti nisem še razmišljala, ker se mi zdi malo zgodi, sem šele 1 leto v najemu, ne vem stoprocentno, koliko časa bom živela v Lj.. mogoče bi o takih stvareh razmišljala bolj od 30 leta dalje..
- Po eni strani mi je lepša za živet Primorska in tisto bolj sredozemsko podnebje, temperature, rastlinje, narava, edino v Lj je več izbire glede služb pa več se dogaja seveda, ko ni omejitev..