Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Vprašaj me... #48

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Rada vstanem zgodaj, da sem malo fraj od tamalega, ampak, ker se zadnji cas zbuja pogosto po ene 4 x na noc, sem ugotovila, da sem preutrujena, ce se zgodaj vstanem ob tem nocnem zbujanju, ker sem celi dan potem mocno utrujena.

Sicer me pa zbudi otrok vsak dan(zdaj med dopustom, ko ni delovni dan) 6:50/7, vcasih spi do 8.

Samo na negi obraza sem bila, 3x letos, prvic, kar se tice stvari od kozmeticarke, ostalo nisem nikoli nic bila. In zdaj mi je dala termin 1,5 meseca od zadnjega obiska in naprej naj bi hodila 1x na dva meseca.

Kaksno imas jutranjo in vecerno nego obraza+ dodatno vprasanje: imas se kaj diastaze od poroda/ nosecnosti in koliko, se ti je popek zelo spremenil po porodu?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Ojej, nič. recimo 1x na teden da se spomnim pa se namažem (če zjutraj z kramo s spf, ce zvečer pa pač brez). občasno ko se spomnim (2x na mesec morda) si dam vlažilno masko (uni vlažen robček).
morda sem zgubana tudi po lastni krivdi, ni sam genetika kriva :D.

in ne, sploh po prvem porodu sem mela še bolj raven trebuh. zdej mam cca kot preden sem rodila. tako da ena redkih stvari da se ne morem pritožit :P .

ena fajn/lepa/prijetna stvar ki se ti je zgodila danes?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne sem mislila, koliko cm se imate, ne ce imate trebuh, ne vem ce je nujno povezano, jaz sem inela do konca porodniske z dopusti skos za 2 prsta, do 15,5 m otroka in non stop cisto raven trebuh zaradi tako hitrega metabolizma in celi dan v akciji, dojenja cel dan in noc, nikoli skor niti casa v miru pojest.
Odkar sem sla v sluzbo, ocitno nimam takega urnika prehranjevanja kot prej, ne dojim cisto celi dan, del dneva sedim, sem bolj v miru in nimam nikoli vec tako ravnega kot, kot ko sem bila doma do 15,5 m, pa par kg vec. Mogoce kaj doda tudi stres od sluzbe in sploh nove sluzbe in uvajanja. Ampak nimam nobenega trebuha tudi tako ne, samo do sluzbe sem ga imela pa skos ravnega kot deska nikoli se sploh najedla nisem.

To, da je Prvi dan, da se vsaj do zdaj ne pocutim tako utrujeno kot prejsnje dni, ne vem kaj je krivo, tamali se je zbudil samo 2x cez noc, ali je bilo celo 2. Ze zjutraj, ko sem vstala. Prvic po prvem dnevu, sem vstala 45 min cca pred malim, naredila en video pilatesa in skoraj 30 min joge. Zadnje 15 min johe he ze plezal po meni, vmes ko sem jo delala ampak vsaj pol sem inela mir. Pa spila sem 2 skodelici kave namesto ene, ne vem, kaj je zdaj krivo od vsega tega, da se pocutim manj utrujeno. Pa lahko sem si umiru umila lase, umiru spila kavo in zajtrk pojedla in prvic do zdaj nasla cas za nalakirat nohte, ker je moj zjutraj ga za nekaj casa na igrisce peljal.( zvecer je 2 dni zaspal kar nekaj pred mano, ampak sem bila cisto zmuzgana brez volje in energije za nohte lakirat)

Ponavljam
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

kolikor vem je ravno mommy pouch eden od najbolj očitnih zunanjih znakov diastaze, a ni? sploh ker marsikateri ženski je nihče profesionalno ne potipa (ne po porodu, ne pri 6 tedenskem pregledu, kaj šele kasneje). tudi meni je v prvo ni noben pogledal.

danes je lepa stvar ki se mi je že zgodila tip tap vseh mini nog v posteljo in stiskanje pred službo :hearts:
včeraj pa je bil prekrasen dan - z mojim sva šla popoldne s kabrioletom na joyride medtem ko je živina spala, zvečer pa smo se po več kot enem mesecu dobili s klapo in nazdravili na nove življenjske prelomnice :hearts:

ponavljam (bi res rada prebrala še kake optimistične poste!) ali pa:
Se kdaj lotiš DIY projektov?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja je lahko, ce imas res razmik diastaze velik in nepozdravljen. Moje vprasanje je bolj bilo, ce imas se kaj razmika diastaze, ne ali imas napihnjen trebuh od razmika..
Jaz sem imela po porodu 2,5 prsta, je prisla fizioterapevtka in nam potipala vsem v sobi v porodnisnici. Nisem sigurna od koliko prstov/ cm naprej se steje, da imas nenormalen ali cez normalo razmik diastaze. Sem nekaj guglala ampak se vedno ne vem. Mislim, da je meja 2 cm ali 2,5 cm. Meni jo je ginekolog izmeril na pregledu pri 15m po porodu( sem mu sama rekla, ce lahko) 2 prsta, tudi sama sem si takrat 2 prsta mislim da, zdaj cca 22m ce si zmerim, mislim, da imam 1,5 prsta ali bolj 1 prst. Tako , da se mi zdi, da imam manjsi razmik se kot takrat pri 15m. Ampak popek mi pa cisto drugace stoji kot prej vseeno, kot da bi se mi odlepil od telesa, posebej ce delam plank je to videt.
————————————————
1. dan po dopustu mi ni nic pozitivnega, cutim bolj negativno energijo, ko pridem v sluzbo napram doma, ze samo od ljudi, ne vezano na delo.

Zdaj bom poskusala garazo cistit, ker sem prisla danes prej domov, ali likat notri, nisem pa najbolj navdusena in zaspano se pocutim, se je mali dns vec zbujal kot prejsnje dni in pozno sel spat.

Nobenih diy projektov nisem delala.

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Nisem tip človeka za diy projekte. Voščilnice za božič ali vabila za rojstne dneve otrok so največ, česar sem se kdaj lotila ;D

- - - - - -

Si tip človeka, ki gre takoj naslednji dan po dopustu v službo ali si vzameš še kakšen dodaten dan, da se aklimatiziraš (pospraviš/opereš…)?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Vzamem še kak dodatni dan, dva, tri.

Ponavljam.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja, tudi sama vzamem kakšen dan ali dva. Ali pa se vrnemo v petek in potem se čez vikend sestavim(o).

- - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Tako si organiziram, da je morje med prvimi stvarmi dopusta. Grozno bi mi bilo iti nazaj takoj naslednji dan po dopustu.

Na koga si bila nazadnje ponosna? Tudi zaradi kaksne majhne stvari.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Morje se prilagajam partnerju, kakor se oba zmeniva.
Letos 1. Morje smo prisli nazaj soboto, sla delat pon. 2- morje- podaljsan vikend 4 dni, se nam je avto pokvarila za nazaj, prisli ob 1 ponoci, sla delat isti dan v pon, 3. Morje, prisli ob 1 ponoci v cet, jaz dala v petek otroka v vrtec, sama bila doma in pospravljala, sla vv sluzbo v pon, moj je pa sel delat za v petek popoldan, isti dan, ko je prisel nazaj…

————————-
Ponosna, zdaj na zadnje se najbolj na naju, da me podpira glede stvari v sluzbi, daje meni prav, razume, ko imam naporen dan v sluzbi in mi se daje ven dejstva, kaj delam vec od ostalih, ki jih se sama ne prepoznam takoj od sebe, da morem delat na dveh oddelkih oz se uvajat v dva oddelka trenutno, poleg vseh neg, dopustov, ki sem jih imela cez poletje, skrajsanega delovnega casa in nisem one trick donkey kot ostali na enem od teh oddelkov …

Ponavljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Na mlajšo hčerko, ko je splavala brez rokavčkov.
Na starejšo, ker vidim, ko določene stvari dela z velikim veseljem in vztrajnostjo (predvsem kar se športa tiče)

- - - - - -

Ponavljam
Odgovori