To o hrustancu ni nujno res (ali ti je naredila skozi hrustanec, ali ti pa ni, tako malo na pol je pa ne samo čudno, ampak tudi izjemno neodgovorno od tiste, ki ti je to delala)... sicer pa je povsem normalno, da te po 2 tednih in pol še boli. Piercingi ušesa, sploh če so narejeni s pištolico, se celijo tudi po pol leta in več.
Kar se pa bulice tiče, verjetno gre za gnojno bulico - meni so se tudi delale (in to tudi samo na najvišji luknji v ušesu), jaz sem jih kar prebodla z razkuženo iglo (dalo bi se gnoj tudi iztisniti, samo je bolj nehigienično in boleče), pa se mi je potem zacelilo v enem dnevu. So se mi pa te bunkice ponovile 3x v cca 8 mesecih.
Druga opcija je, da gre za
brazgotinasto tkivo, za kar je pa več možnih dejavnikov, je pa običajno kriv nakit (slaba kvaliteta, preveč na tesno zapet uhanček, slabo čiščenje ...).
Jaz bi ti svetovala, da najprej ugotoviš, za katero opcijo gre. Če je gnojna bulica, jo prebodi, če je pa brazgotinasto tkivo, pa baje pomagajo obkladki s kamiličnim čajem. V vsakem primeru pa preveri, da nimaš uhančka pretesno zapetega. Če si slučajno že vstavila nov uhanček, po možnosti iz kakega poceni materiala, ga zamenjaj za bolj kvalitetnega - po možnosti kako rinkico iz nerjavečega jekla ali titana (rinkico zato, ker tako ni možnosti, da bi ti uhanček stiskal uho).