^^ Ne, ne udriham po ljudem, ampak po nazadnjaštvu in to ni isto. In tvoje ''drugačno'' mišljenje, je ravno to. Zaradi takega mišljenja ljudje trpijo. In to vidim pri treh dobrih prijateljih in nekaterih ljudeh, ki jih žal ne poznam tako dobro. In ja: vsi trpijo zaradi vašega ''drugačnega'' nazadnjaškega(!) mišljenja. In zakaj?
Argumentov nimaš. Družinski zakonik, ki ga stalno omenjam, spregledujete kar vsi, kot da se vas ne tiče. In najbrž se vas res ne ... ker ste krasno tradicionalni in kleno katoliški. Jaz nisem homoseksualnih oseb spoznavala preko interneta, ampak tako, v živo. Živela z eno punco, ki je imela punco (in nikoli nobenega fanta) in preživela veliko časa v družbi treh fantov, ki niso nikoli imeli punce ... in spoznala sem njihove prijatelje in prijateljice in ne - še nikoli nisem srečala niti enega takega, ki jih vi tu opisujete in jih bi moralo kar mrgoleti.
Ampak najbrž res nima smisla, ker si se pripravljena podpisat celo pod slovenčev post ... in ne dojeti, da sama že ves čas trdim, da ja, lahko obstajajo geji/lezbijke ki so vsiljivi, posiljevalci, zoprni in neznosni v vseh mogočih pogledih, ampak to nima nikakršne zveze s tem, da so homoseksualci. Nobene zveze. Ampak v družbi se samo to vidi, samo to izpostavlja in takoj se pride do: ''So okej, samo naj se ne kažejo v javnosti!'', ''So okej, samo naj me pustijo pri miru.'' in podobne nebuloze, ki obsojajo cele družbene skupine, namesto slabe lastnosti nekega posameznika. In dejansko je največ posiljevalcev (če jih že omenjamo, pa ne, ni vseeno, če nekaj retorično ali celo sarkastično vprašaš ali pa če ne dojameš retoričnega/sarkastičnega vprašanja in potem predelaš primer v totalno neumnost) heteroseksualnih moških. In ne, nikoli še nisem slišala, da bi kakšna ženska za moške generalno govorila: ''Saj so okej, samo naj me pri miru pustijo.'', ''Saj so okej, samo naj ne kažejo svoje ljubezni v javnosti'' ... in en heteroseksualen moški, ki je vsiljiv/tečen/nadležen povsem enako opredeli skupino vseh heteroseksualnih moških kot en vsiljiv gej opredeli celotno družbeno skupino vseh gejev. Ampak to je težko razumeti, ne? Čudne stvari pišem, res ... le od kod mi vsa ta nestrpnost do uboge zapostavljene skupine pridnih katolikov? (Ni daleč do tega vprašanja, ne?)
EDIT: In ah, kaj res - smo že tam! Jaz sem komunistka, pa v partiji sem bila ... itak. Ne, bedaki, jaz sem povprečno napredna Norvežanka ...
In dejansko ... v celem življenju sem morala srečati vsaj nekaj 1000 katolikov in se z nekaj 100 njimi dejansko spoznati. Vsi so imeli enak pogled na karkoli, kar diši po liberalizmu. Ampak ne: še vedno upam, da spoznam med njimi kdaj kakšnega resničnega kristjana. Veste, kakšnega, ki sledi zapovedi o ljubezni do vseh živih bitjih. Takega, ki po definiciji MORA biti liberalen. Skrajno liberalen.