Tysia napisal/-a:Kadar je (pre)hladno in sploh če je ozračje nasičeno s smogom (kot je pozimi v Lj navadno) tečem zunaj s takim tempom, da lahko vdihujem skozi nos, izdihujem pa skozi usta. Ugotovila sem, da mi trenutno paše naslednji ritem: trije koraki vdih/trije koraki izdih.
Priporočam ti, da eksperimentiraš in ugotoviš, kaj ti najbolje odgovarja. Če imaš težave s pljuči in ne najdeš nekega "pravega" ritma, bi bilo morda dobro pozimi telovaditi v telovadnicah/fitnessih - zaradi samega zraka, ki lahko vsebuje velike količine smoga.
Drugače pa - če ti je pogovorni tempo ok, ti odgovarja - super! Tak tek je na primer odličen za topljenje maščob, povečano kapilarizacijo, izboljšano presnovo maščob in nekoliko OH in seveda za izgradnjo tekaške baze, ker lahko traja dalj časa (nad 30 min v povprečju).
Prijeten tek ti želim!
V bistvu pogovorni tempo se meni zdi kot zelo počasni tempo , najbolje za to kar si ti rekla je približno 60-70% max srčnega utripa , lahko pa da si ne znam pravilno predstavljat "pogovorni tempo".