Josephina napisal/-a:Punce kako slovenscina?
Js se skor nisem nic ucila, sem sla samo cez 4 leta + neki starih matur sem nardila.
jaz sem si tudi samo ponovila na hitro vse skoz.. jaz nevem kaj naj se učim sploh tu

Lučkica napisal/-a:js sm zaklučla z slovenščino. po preletu 4knig na pragu besedila vem manj kot kadarkoli prej. sicer pa... sej smo slovenke, bomo že
[vanessa] napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:tmalaa napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:To je samo na ustnem, če imaš takšno nesrečo in izvlečeš tapravi listek.
Listek se da zamenjat?
Ja, enkrat ga lahko menjaš, ampak potem moraš nujno imeti tistega drugega. Se ti pa ne zbija pri oceni, če menjaš listek.
Uuuuu tega pa nism vedla!Ful doro!
punkie_ napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:tmalaa napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:To je samo na ustnem, če imaš takšno nesrečo in izvlečeš tapravi listek.
Listek se da zamenjat?
Ja, enkrat ga lahko menjaš, ampak potem moraš nujno imeti tistega drugega. Se ti pa ne zbija pri oceni, če menjaš listek.
Uuuuu tega pa nism vedla!Ful doro!
o tega pa nisem vedlaše dobro da nisem bila v kašni taki situaciji kot sošolka, ki je dobila ravno tisto besedilo, ki ga ni pogledala, use ostalo pa. čudno, da ni zamenjala, če je res to možno ..
*nikita* napisal/-a:Je letos pa še ena neka fora glede dodatnih pik na višjem nivoju pri slovenščini (ki ga itak vsi opravljamo) in to je da po novem ne moreš kar direkt dobit 5+3 pik (prej je to blo kao mogoče). Torej sedaj lahko dobiš 5+2 ali 5+3 ... ne vem če sem prav povedla ... v glavnem na kratko povedano - letos težje prideš do dodatnih točk kot prejšna leta
Samo to me pa res čudi, da vam takih stvari ne povejo v šoli ... že na drugih forumih sem brala, da folk ni vedel niti najbolj osnovnih stvari glede mature. Očitno mamo mi srečo, da nam vse te malenkosti vbijajo v glavo že pred maturo.
*sanja* napisal/-a:Jaz sem maturo delala lani, pa sem pri slovenščini dobila 5+2. Tako da to ni nič novega. 5+3 dobiš, če imaš dobro 5, 5+2 pa če je slabša 5.