Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a porcelain »

Josephina napisal/-a:Punce kako slovenscina?

Js se skor nisem nic ucila, sem sla samo cez 4 leta + neki starih matur sem nardila.

jaz sem si tudi samo ponovila na hitro vse skoz.. jaz nevem kaj naj se učim sploh tu :nixweiss:
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Ja js tud ne in mam prov slabo vest. Pa tok se mi ne da vec ucit. :( Js bi morje. :cry:
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Lučkica napisal/-a:js sm zaklučla z slovenščino. po preletu 4knig na pragu besedila vem manj kot kadarkoli prej. sicer pa... sej smo slovenke, bomo že :)

Heh, kaka tolažba :D
Jst sm mela vedno težave s slovnico, skozi sm jo mela 2, pa mi gre tko na živce poslušat sošolke k majo vse nad 3 kko stokajo da nbojo nrdile slove.. halooo :fight: :rolleyes: naj se dajo rajš na moje mesto..
Tolko pa ku sm se dns učila slovo, nvem če sm se kdaj.. zdej pa se grem naprej učit..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

[vanessa] napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:
tmalaa napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:To je samo na ustnem, če imaš takšno nesrečo in izvlečeš tapravi listek.

Listek se da zamenjat?

Ja, enkrat ga lahko menjaš, ampak potem moraš nujno imeti tistega drugega. Se ti pa ne zbija pri oceni, če menjaš listek.

Uuuuu tega pa nism vedla! :D Ful doro!

o tega pa nisem vedla :D še dobro da nisem bila v kašni taki situaciji kot sošolka, ki je dobila ravno tisto besedilo, ki ga ni pogledala, use ostalo pa. čudno, da ni zamenjala, če je res to možno ..
*nikita*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *nikita* »

punkie_ napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:
tmalaa napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:To je samo na ustnem, če imaš takšno nesrečo in izvlečeš tapravi listek.

Listek se da zamenjat?

Ja, enkrat ga lahko menjaš, ampak potem moraš nujno imeti tistega drugega. Se ti pa ne zbija pri oceni, če menjaš listek.

Uuuuu tega pa nism vedla! :D Ful doro!

o tega pa nisem vedla :D še dobro da nisem bila v kašni taki situaciji kot sošolka, ki je dobila ravno tisto besedilo, ki ga ni pogledala, use ostalo pa. čudno, da ni zamenjala, če je res to možno ..

To je letos novost, ker prej nisi smel zamenjat listka (na poklicni maturi so lahko).

Je letos pa še ena neka fora glede dodatnih pik na višjem nivoju pri slovenščini (ki ga itak vsi opravljamo) in to je da po novem ne moreš kar direkt dobit 5+3 pik (prej je to blo kao mogoče). Torej sedaj lahko dobiš 5+2 ali 5+3 ... ne vem če sem prav povedla ... v glavnem na kratko povedano - letos težje prideš do dodatnih točk kot prejšna leta

Samo to me pa res čudi, da vam takih stvari ne povejo v šoli ... že na drugih forumih sem brala, da folk ni vedel niti najbolj osnovnih stvari glede mature. Očitno mamo mi srečo, da nam vse te malenkosti vbijajo v glavo že pred maturo.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

^^ V kolikor sem jaz obveščena, si lahko tudi prej zamenjal listek, vendar so ti šteli za eno oceno nižje.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tmalaa »

*nikita* napisal/-a:Je letos pa še ena neka fora glede dodatnih pik na višjem nivoju pri slovenščini (ki ga itak vsi opravljamo) in to je da po novem ne moreš kar direkt dobit 5+3 pik (prej je to blo kao mogoče). Torej sedaj lahko dobiš 5+2 ali 5+3 ... ne vem če sem prav povedla ... v glavnem na kratko povedano - letos težje prideš do dodatnih točk kot prejšna leta

Samo to me pa res čudi, da vam takih stvari ne povejo v šoli ... že na drugih forumih sem brala, da folk ni vedel niti najbolj osnovnih stvari glede mature. Očitno mamo mi srečo, da nam vse te malenkosti vbijajo v glavo že pred maturo.

Mah nam povejo kej, ampak vse površno..
Prof. od slovenščine nam je rekla, da se to leto lahko dobi 5+2, ampak ni nič razložila kako, zakaj.. Pač kao ni bla točno seznanjena s tem..
Za to zamenjavo listka sm pa vprašala, ker pri nekaterih predmetih se ne da zamenjat.. Vsaj zdi se mi.. Prof. od matematike je rekel, da do tega leta niso smeli menjat listka in da se bo mogoč to leto lahko zamenjal..
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Jaz sem maturo delala lani, pa sem pri slovenščini dobila 5+2. Tako da to ni nič novega. 5+3 dobiš, če imaš dobro 5, 5+2 pa če je slabša 5.
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ~Papillon~ »

^^Jap, pri slovenščini je blo vedno tko... če ni bla dobra 5, si lahko dobil tud 5+2 ali pa npr. 4+1.. Ampak letos NAJ BI blo po novem tako tud pri ostalih predmetih, ki jih maš lahko na višjem nivoju - torej matematika in tuji jeziki.
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

sej se jutr ob 9h začne slova ane??? :D
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Brez dvoma :P
Tko kot vse doslej in vse naprej :)
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Do kdaj pa traja? :D
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tmalaa »

*sanja* napisal/-a:Jaz sem maturo delala lani, pa sem pri slovenščini dobila 5+2. Tako da to ni nič novega. 5+3 dobiš, če imaš dobro 5, 5+2 pa če je slabša 5.

Aja? :o
Nam je rekla, da je letos nova novost in sicer, da se lahko dobi tud 5+2, da pa kej več ni bla seznanjena s tem..
No sej je vseen.. Za 5 itak ne bom pisala.. :)
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Josephina napisal/-a:Do kdaj pa traja? :D

Piše se 90 min ne?
Se pravi do pribl. pol 11h I guess..
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Ja glede višjega nivoja je blo pr slovi vedno tko, spremenili pa so letos pr drugih predmetih, pa so kao rekle rpofesorce da bi se lahko dijaki prtožli ker je pršlo uradno vn prepozno (se mi zdid a celo enkrat marca al aprila) ind a to bi mogli že septembra vedet in bla bla bla..
90 min pišemo? to je zame premalo :?
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Zaklenjeno