[vanessa] napisal/-a:...pr matematiki bo ena naloga ISTA ku lani..
Jst to močno dvomim.. Ne vidim razloga, zakaj bi dali eno isto nalogo.. Kje pa si slišala za to?
To sm slišala od ene piflo-sošolke k je vedno z vsem seznanjena.. Tkod a ne vem. No, sej tudi če bi dali eno isto nalogo se nbi podru svet..
Je pa res, da so se iste govorice širle ene 2 leti nazaj ko se je govorilod a en večer pred esejem objavijo naslov in vsi tisti k so verjeli sos e pol zajebali (nam je pravla profesorca eno zgodbo)..Pr nas so ustne objavili enkrat tkoj po eseju samo je vse zamaknjeno + še tiste k ne grejo na maturo zarad popravnih morejo prečrtat tko da dobimo šele 11.6 tapravi razpored.
Samo da bi bli ustni kao že med pisno maturo prvič slišim
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
mene pa zanima kakšna je razlika med pridevnikom in prilastkom? kako se označi pridevnik v stavku? in kaj se označi z ravnimi prekinjenimi črticami. hvala
Pridevniške besede so besedne vrste.
Prilastek je stavčni člen.
Če analiziraš stavek, označiš prilastek, če analiziraš posamezne besede, analiziraš pridevnik.
(tako nekako je bilo pred 15 leti )
Zašto se sve to dešava da l čovek išta rešava il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
jaz tudi upam da mam ustne tam nekje po 18.6
sej praviloma se začnejo ustni po 18.6 in trajajo do 26.6. tak da ne vem kak si lahko neka šola zmisli da imajo eni prej ustne...jaz jih ubijem da zvem da ma kaj prej...ker mam plan učenja kak se bom učila,in upam da mi ga nebo to zdaj podrlo...
v bistvu pa sem se danes nekaj učila za slo. sem pole reševala...pa sestra mi je pomagala malo neke stvari razjasnit..tak da...bom do večera še rešla kaj....ker se zraven učim še predmet ki ga pišem v torek,ker je tega res ogromno....malo me je strah eseja....hehe
Lučkica napisal/-a:mene pa zanima kakšna je razlika med pridevnikom in prilastkom? kako se označi pridevnik v stavku? in kaj se označi z ravnimi prekinjenimi črticami. hvala
Pridevnik je besedna vrsta, ki spada pod pridevniško besedo. Prilastek je lahko pridevnik, kadar določaš stavčne člene; takrat igra vlogo levega ujemalnega prilastka (primer: lepa roža).
Pridevnik se v stavku ne označuje, ker je besedna vrsta. V stavku se označujejo stavčni členi. Samostalnik je kot stavčni člen lahko predmet ali osebek, se mi zdi.
Z ravnimi prekinjenimi črticami označiš povedkovo določilo (pri sestavljenem povedku).
As the shadow follows the body, As we think, so we become.