Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Vprašaj me... #47

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Hm bolj me moti skoz neko poudarjanje, da nekdo nečesa ne je.
Npr. Nekdo ti pove, da ne hodi v McDonald's in ti pol to skoz govori, ko nekdo omeni McDonald's. Da mora skoz povedat, da on/a pa tam ni bila že 10 let itd....
Al pa enkrat mi je ena povedala, da oni doma ne pijejo coca cole in skoz, ko je nekdo omenil coca colo je mogla povedat, da oni tega ne pijejo in je nimajo doma...
Sej ljudje si tudi kaj zapomnimo, ni treba na vsaki kavi poudarjat česa ti ne ješ/piješ :mrgreen: ;D

Ponavljam ;D
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Ne, se ne ukvarjam. Edino za partnerja bi mi težilo, če je veliko nezdravega. Tudi jaz, če grem s kom ven jest, ali pri komu drugemu jem, ali 1x tedensko pri starših, jem vse, kar sem naštela, da se izogibam, ker je samo 1x tedensko oz izjemoma, če pa sama nekaj delam, kar je večino časa, ali ko za kosilo v službi kaj izbiram, potem pa se poskušam držati tistih smernic, kar sem napisala.
Oz zadnji čas se jih ne več toliko držim, glede OH, ker sem ugotovila, da sem bila malo preveč utrujena, tudi zato, ker sem premalo jedla..

Jaz sem tudi eno daljše obdobje jedla zelo malo mesa, zdaj sem zadnja 2 tedna spet malo več, ker sem preveč utrujena in meso ti da energijo, železo.. Tudi doma, če/ ko jem meso, ga vzamem po zelo mali količini..
Jem pa tudi precej tune, ribe, jajca, sir, kar se tiče proteinov, ne samo meso..

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

v bistvu me ne zanima, kakšne prehranjevalne navade imajo drugi, je pa zoprno, če nekdo nekaj jambra zaradi zdravstvenih problemov ali počutja, ampak noče spremenit prehrane oz. skuša s prehrano doseč nekaj, kar se ne da. sploh so mi zoprni razni miti in ostali bullshit, ki je povsod na netu in poneumlja ljudi in je ponavadi tudi razlog za take probleme.

in isto, zoprn mi je folk ki je vzvišen ker ni bil žnj let v McDonaldsu. in seveda veganski aktivisti :)

ponavljam
hej norci :)
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ash. »

Težko rečem na živce, ker se vsak zase odloča, kaj bo vnašal v svoje telo, tako da grem po principu "not my business". Bolj mi grejo na živce stvari, ki so direktno povezane s prehrano oz. neosveščenost glede okolja, recimo:
- uporaba plastičnih krožnikov in pribora, ko to ni potrebno oz. da ljudje sploh ne pomislijo na okolju prijazne alternative (recimo na piknikih itd.) in pakiranje vsega v plastične vrečke;
- Prijemanje hrane v restavracijah/kafičih z golimi rokami v strežbi;
- Pretirano štetje kalorij in metanje hrane stran, ki je še uporabna;
- Puščanje starih živil v hladilniku.

--

Katere youtube videe največkrat gledaš? (tematika)
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Največ gledam o parfumih. Zadnji čas sem imela še dve nenavadni tematiki, od katerih sem več stvari pogledala. Ena so rojevanje, 2. rak + razna posebna medicinska stanja.
Pri prvi temi ne vem, frendice so zadnji čas o tem govorile, tiste, ki so že, ena punca, k ije moje starosti, dela pri konkurenci na istem delovnem mestu, ima na yt video na to temo, nekaj sem mogla kliknt, potem yt kar naprej isto predlaga, 2, pa sem imela dva bližnja, ki sta za tem zbolela v zadnjem letu, na zadnje sem gledla par video enega mladega para, sta že od prej yterja in znana na instagramu in sta oba ga imela, pri punci je sicer bilo najverjetneje krivo za nastanek zdravljenje IVF za zanositev s prevelikimi dozami estrogena in je dobila od estrogena odvisen rak dojk..)

- sicer pa mojih zadnjih nekaj yt videov je bilo na temo: parfumi, nekaj na temo Megan fox-Kardašiani, 2 pilates videa, nekaj na temo rojevanja, spet parfumi, pred tem pa še 'Crash proof humain', Syria refugee childbrides, polio survivor z iron lung, 'a technique of awake intubation'..

Tematika zadnjih 5ih pogledanih yt videov?
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a žveplenka »

Imam yt pretežno samo za poslušanje glasbe, zadnjih pet je glasba: kovacs, caro, spg in cas ;D

Ponavljam :mrgreen:
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Občasno za glasbo.

Jesen ali pomlad?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Pomlad.

Katere sobne rastline imas?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

2 orhideji, alokazijo, kalanhojo. Napol shirani velikonočni kaktus in neko plezalko-ne poznam imena.
Nekako so pri meni sobne rastline obsojene na propad čeprav jih imam rada.

Ponavljam
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a žveplenka »

uhh preveč :mrgreen: imam ful rastlin, obožujem da imam naravo okoli sebe, tako da večina stanovanja zgleda že bolj kot rastlinjak, če jih strnem v skupine imam, tilancije - tako zračne kot bromelijevke, par fikusov različnih vrst, pileje, krotone, palme, marante, največji del v moji zeleni zbirki pa predstavljajo redke sukulente in kaktusi..imam srečo da imam kar zelene prste, od kar skrbim za njih mi je umrla samo ena še to ena ki je bila izjemno zahtevna, tipa ne smeš preveč zalit ne premalo, samo da sem enkrat kapljo preveč vode dala je že skupi padla..ne maram pa kaj preveč cvetočih rastlin no vsaj ne teh ki se jih najde v vsakem marketu npr orhideje..en nasvet za božični/velikonočni kaktus, zalij ga šele ko se mu listki začnejo gubati in boljše malo premalo zemlje kot preveč, ker je epifit. Meni trenutno cveti v tretje letos s tem sistemom :D

Če bi si lahko izbral/a kateri koli kraj na svetu, kje bi si postavil hišico?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

nekje na gozdni meji in zraven velikega travnika, čim bolj stran od vsega :) mogoče enkrat, v penziji.

ponavljam
hej norci :)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

zveplenka, tillandsia fans unite :D

Ob morju, malo na samem, ampak ne cisto stran od civilizacije.

Halloween, ja ali ne?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Itak da ja, letos prvic se bom probal ustimat :P

Ponavljam (za zanimiva vprasanja zelim da vse odgovorite)
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Od rož v sobi za eno se ne spomnim imena (samo zelena, mesnati listi), ena je neke vrste aloe vere, spatifil in v skupnih prostorih flamingovca. Potem ima še cimra nekaj svojih rož v skupnih prostorih, ne vem kaj točno so, ena je bolj palmi podobna.

Mi je pa fascinantno, da doma doma, pred več leti, ko sem jaz še zagnano kupovala in jedla avokade, je potem moja mama sadila peške in zdaj je ena avokado rastlina v kuhinji že višja od mene. :D

Hallowwen tako, whatever..

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Od rož v sobi za eno se ne spomnim imena (samo zelena, mesnati listi), ena je neke vrste aloe vere, spatifil in v skupnih prostorih flamingovca. Potem ima še cimra nekaj svojih rož v skupnih prostorih, ne vem kaj točno so, ena je bolj palmi podobna.

Mi je pa fascinantno, da doma doma, pred več leti, ko sem jaz še zagnano kupovala in jedla avokade, je potem moja mama sadila peške in zdaj je ena avokado rastlina v kuhinji že višja od mene. :D

Hallowwen tako, whatever..

Ponavljam
Odgovori