flesherka_ napisal/-a:letos potujem na Kreto, hotel heliotrope. nahaja se v kraju heriaklon. zanima me če je katera tja že potovala, kaj je 'must see' kakšna lepa plažica, diskoteka, restavracija, ipd. hvala za odgovore.
Jaz sem bila nekaj let nazaj na Kreti, ampak ne v tem hotelu. Svetujem ti, da pregledate čim več plaž, in ne vztrajate na hotelskih, če prav vam vsi vodiči zatrjujejo, da je tam najbolje.

(v resnici je ogromno lepših, ampak pač domačinom je ljubše, da turiste strpajo na kos betona, in jim vbijejo v glavo da se majo tudi tam super

)...
Čim več barantaj na tržnicah

.. Dost zanimivga žura je v mestu hersoninos (al neki podobnega). Organizirane imajo razne pool partyje in podobno..
Zanimivo si je jit ogledat tudi ono knosoško palačo; če imaš dobrega vodiča ki zna "predavat" zveš marsikaj novega. No sej; zgodovinskih stvari je ogromno za pogledat; in vsaj meni so bili vsi izleti zanimivi. Pa ponavadi so organizirani kakšni grški (oz kretski) večeri s zanimivo hrano, kakšnimi tradicionalnimi plesi itd...
Priporočam tudi ogled oljarne (ti ful lepo pokažejo in razložijo kak to oni proizvajajo), pa zanimivo je jit tud na degustacijo žganja.
Vsaj po mojih izkušnjah so domačini izredno prijazni, gostoljubni... Predvsem pa tipi/kelnarji/animatorji/itd ful osvajajo in se dobrikajo turistkam.