^
tldr plehek, tldr ono, tldr ovo, da bi bil pa tldr realen to pa ne.
in če bom jaz pri 55 pristala z enim zgubanim in postaranim 60 letnikom, ki me bo osrečeval (po vaše beta tipom) je meni pač vseeno. važno, da bom srečna
si pa taprave številke navedla. v teh letih ko je novo leto bolj pogosto kot pa sex itak ni več važno a je beta ali alfa lol. bolj naj te skrbi kakšna je situacijo pred temi leti...no saj najbrž te, zato si pa rajši zavila z argumentiranjem med penzioniste.
sicer pa ena "nova" tematika, malo za presekat debato... Dostikrat ko sem se zgovarjal z ženskami sem slišal stavek "Grem s tipom na zmenek, kateri mi je celo všeč...". Razmišljal sem nekako v tej smeri, da kaj hudiča so mislile do sedaj, da so hodile na zmenke s tipi, ki jim niso všeč, zakaj so to počele kljub temu da imajo tako pestro izbiro tipov, predpostavljal sem celo, da so hodile ne zmenke s grdimi tipi zaradi xyz razloga (ponavadi družbeni status in pa tip dober provider). Ko enkrat negrda, ali pa celo lepa punca reče, da gre na zmenek s tipom, ki ji je CELO všeč, slutiš, da nekaj smrdi do daske. Enostavno se prašaš, kako je to mogoče slišat od punce, ki ima pestro izbiro med tipi, tipov pa ko solate in trave. Ko sem videl te tipe, katere so jih punce popradalčkale z oznakami "zameljiv", "nič posebnega", "ni mi všeč, pa vseeno grem na zmenek z njim", sem bil u PM presenečen. Glede na to kar so ženske izustile sem pričakoval neke grde ali povprečne tipe, pa temu pa nikakor ni bilo tako. Tipi so bili lušni, simpatični, nekateri seveda tudi povprečni, ampak v splošnem so imeli neko, za moj kriterij, dodano vizualno vrednost glede na povprečje, puncam pa kljub temu NISO bili nič posebnega in so jih videle bolj kot nek plan-B tipe. Če bi bil jaz na njihovem mestu, v obrnjeni situaciji, t.j. da bi imel možnost izbirati med luštnimi in simpatičnimi puncami bi v tem lepo užival in ne bi pod nobenem pogojem trdil, da dejtam punce, ki mi niso všeč, sploh jih pa ne bi dejtal če mi ne bi bile všeč. Ko sem jih pa prašal, kakšne tipe vidijo kot take, da so jim všeč, sem hitro dobil realno sliko. Te tipi so izgledali, kot neki j.beni manekeni; ali so imeli tisto maskularno, čedno lepo faco, ali so bili visoki, dobro grajeni...itd.. v vseh primerih so j.beno izstopali od povprečja in so bili res očitno atraktivni - ključna beseda atraktivni! To so taki, tipi, katere z lahkoto zaposliš za manekene in brez problema vržeš na naslovnico -ok malo pretiravanja ampak važno je to da so bili očitno atraktivni glede na povprečno populacijo in spadajo med redkejše primerke...In kaj smo se naučili iz vsega tega?Da dokler nisi nek občutno ATRAKTIVEN tip (oznake kot so simpatičen, lušten ali bog ne daj povprečen ne pridejo v poštev), si za negrdo žensko kanon futr, plan B, nič posebnega ali na kratko, ji nisi všeč, in do tebe ženska NIKOLI ne bo čutila (močne) atrakcije, kot pa do tistega lepotca, ki spada v top 5-10% lepih tipov (pa smo spet pri alfa tipih). To dosti pojasni tisti pojav paretovega 80/20 načela, ki v tem kontekstu pomeni, da 20% tipov poriva 80% žensk in hitro postanejo stvari jasne, zakaj je 80% tipov v celem lajfu porivalo z nekaj ženskami, 20% pa pa dosegalo poljubne dvo ali celo tro mestne številke brez kakršnega koli naprezanja. Tudi pojasni to, ko ženska reče, da "ni tipov", s tem hitro vidiš na kakšne modele cilja. Ženske so samo j.beno, j.beno in še enkrat j.beno izbirčne in za njih 90% tipov (beri: ne alfic) sploh ni atraktivnih. Za moškega je večina žensk atraktivnih že samo zaradi tega ker so ženske, med tem ko za žensko, če nisi vsaj malo alfica, nisi nič posebnega, kaj šele, da bi bilo govora o kaki atrakciji. Toliko o "meni je pa ta tip CELO všeč" in pa "ni tipov".