lelija napisal/-a:Večina vas je preveč razsipna z denarjem. Ne razumem na kakšne fakultete hodite, da vam znese med izpiti zaslužit 400 eurov na mesec?

Večina živi doma in ne morem razumeti kako lahko toliko zapravite? Kaj boste pa potem, ko boste morale še koga poleg sebe vzdrževati, ko boste imele družino in otroke? Razumem, da ima nekdo čas delati, če je izredno in mora plačevati šolnino. Samo nekdo, ki je reden študent je preveč razsipniški, če samo zase zapravi več kot 400 eurov in mu še starši dajejo žepnino in plačujejo hrano in študentski dom in še država jim daje štipendijo in vseeno nič ne privarčuje? Mislim, da bi vas vse take zapravljivke moral nekdo naučiti malo skromnosti! Upam, da tisti, ki ne znate z denarjem ne študirate ekonomije, ker drugače me resno skrbi za naše prihodnje gospodarstvo.

Ja, in za koliko takih zapravljivcev dejansko veš? Kar jaz poznam folk je prej obratno ... jaz ob študiju delam, ker mi ne znese z denarjem skozi mesec samo s štipendijo+preživnino, pa kakorkoli se že obrnem, prvi letnik sem še vozila brez, potem pa ni več šlo. Stalno sem imela na izbiro minus ali pa nič si privoščit - npr. potrebujem čevlje za pozimi, ker so stari šli v franže, grem v minus; naslednji mesec minus pokrijem in ne grem bordat s kolegi, naslednji mesec ugotovim, da mi lep del starih majic ni več prav, kupim nove in grem spet v minus, itd. Da ne omenim, kakšno krizo sem imela začetek poletja, ko sem ugotovila, da sem se zredila in mi stare majice niso več prav, prej sem si pa že plačala morje. Saj se da tako živet, ampak je veliko lepše, če vmes delam in mi potem ni treba gledati na vsak cent. Še več, lahko si privoščim kako malo dražjo oblekico ali pa parfum.
Sploh pa mi ni povsem jasno, a ti slučajno moriš ljudem ker delajo?

Bože mili, po mojem mnenju je delavnost vredna samo pohvale.