Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Mr. Nobody
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Mr. Nobody »

Ne dolgo nazaj je znanec naredil izpit z dvajsetimi urami. Nisem pa seznanjen, kako je sedaj s temi obveznimi urami.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^ZVCP, člen 139, odstavek 3:
Usposabljanje iz vožnje motornega vozila ne sme biti krajše od 20 ur.
Uporabniški avatar
Isis
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Isis »

Mislim, da ure do dvajsete potem doplačaš, čeprav ne voziš toliko časa. Vsaj tako je bilo pri avtošoli, kjer sem delala... Nekateri so naredili s 17, 18 urami. Jaz sem z 28 (vključno z izpitno). Je pa res, da sem se upirala iti prej, čeprav me je inštruktor prepričevalv to.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Jaz sem ga delala 7, 8 let nazaj :D
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a love.<3 »

toj tko kokr s cppji.. mogu bi met predavanja (mislm da je) 40 ur... pa nevem če jih majo kje več kot 10..
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Ma, če jih plačaš 20, ne vem zakaj bi vozu manj. Kot da komu škodi kakšna ura več...

Js sm šla prvič na izpit z okoli 25 urami in čeprov bi skoraj naredila (zajebala v zadnjih parih min), vem da takrat nisem mela pojma in sem vesela, da sem mela še več ur, ker sem se še kar precej naučila.

Ko imaš izpit, pa itak nima veze s koliko urami si naredu. Važno je, kako dejansko voziš in se znajdeš sam na cesti.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

*mala* napisal/-a:Js sm šla prvič na izpit z okoli 25 urami in čeprov bi skoraj naredila (zajebala v zadnjih parih min), vem da takrat nisem mela pojma in sem vesela, da sem mela še več ur, ker sem se še kar precej naučila.

kot da veš kaj potem, ko narediš izpit z nekaj več urami. Vozit se naučiš po moje po vsaj 50000 kilometrih pa po kr nekaj kriznih situacijah v prometu. Bit dober in zanesljiv voznik je velika znanost. In v avtošoli se naučiš samo osnove.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Jah, zase lahko rečem, da sem precej več znala potem :wink: Sem pa verjetno že vsaj 50000 km naredila v teh 3 letih :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Po izpitu, deluješ v avtomobilu kot robot, skos neki preventivni ukrepi. Po nekaj letih vožnje pa začneš razvijati slabe navade med vožnjo, tako da razen hitrejših refleksnih situacij postaneš slabši voznik.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^tole je pa tud lahko res; zdej na tečajih CPP in prve pomoči smo imeli kar nekaj "povratnikov" - vsi pa zaradi prehitre vožnje bili ob izpit. :P

Dioniz napisal/-a:
*mala* napisal/-a:Js sm šla prvič na izpit z okoli 25 urami in čeprov bi skoraj naredila (zajebala v zadnjih parih min), vem da takrat nisem mela pojma in sem vesela, da sem mela še več ur, ker sem se še kar precej naučila.

kot da veš kaj potem, ko narediš izpit z nekaj več urami.
Je že res, da zares dober voznik postaneš šele po par 10 tisoč prevožnih km, ampak tistih nekaj več ur v avtošoli nikomur ne škodi (razen denarnici), meni se celo zdi prav nekaj več ur=prakse nabrat.
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a shinee »

se strinjam, jaz pred prvo glavno nisem bila preveč prepičana v svoje sposobnosti in ne bi sama upala na cesto; po tej vožnji [ne vem sicer zakaj] pa mi je samozavest močno narasla in sem vozila res odlično in sem bila ziher, da ne bo problema, ko bom sama v avtu. in ga res ni, moram potrkat. :D
vendar, se mi samozavest in izkušnje ne zdijo ravno relevanten člen. PRIMER: z najboljšo prijateljico sva imeli isto inštruktorico, obedve dva šli s 37 prvič na glavno in je ona naredila v prvo (vkar je bila tudi prepričana od društvene naprej) - vedno sem imela občutek, da vozi bolje - tudi ko sem se z njo vozila, se mi je zdelo, da zna. Ampak sedaj, ko pač vozi sama, se ji dogaja da jo v AŠ ob prehtevanju na avtocesti zgrabi panika, pred kratkim je enega izsilila in jo je zagrabila panika (s paniko mislim, da je začela jokat in se trest), večkrat prevozi rdeč semafor. pa še trda izgleda za volanom -.- izgleda, da več izkušenj ko nabere, slabše je -.-
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Ja sej tele avtosole so cist nenormalne no, cimvec dnarja hocejo iz folka ven potegnit. Medtem ko tuki v Ameriki odpises test (CPP varianta), se ucis vozit z nekom, ki ma par let izpit in ko si pripravljen, gres na izpitno voznjo. Pa se ravno tko nauci folk vozit :D Jaz nic ne opazim, da bi Americani kaj slabse vozili od Slovencev :)
majcika123
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a majcika123 »

ojla, jst sm novembra 2010 naredila izpit za avto, ter tako padla med
tiste ki morajo na dodatno usposabljanje. Ker pa so mi takrat
v avtošoli rekli naj s tem ne hitim, sem naredila le vozniški izpit in to je to. Zdej pa me zanima kako je z vožnjo odličnosti? vem da so zakon že sprejeli, da je to ukinjeno, vendar zakon začne veljati šele julija 2011 (če se motim naj me kdo popravi). Pa me zanima če kdo ve kaj je s tem? a ker sem naredila izpit pred sprejetjem zakona moram naredit vožnjo odličnosti, ali počakam do julija pa mi pol ni treba? če kdo ve, bi mu bla ful hvaležna za odgovor

LP
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a nanamiša »

počakaj in ti potem ne bo treba delati. Tko so zadnjič moji sestrični rekli na upravni enoti.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

CaliLove* napisal/-a:Jaz nic ne opazim, da bi Americani kaj slabse vozili od Slovencev :)

Ker to se morš že mal potrudit da voziš slabše kot :D večina Slovenceljnev na cestah :D žalostno, vendar resnično.
Zaklenjeno