Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

ja men poskusna slova ni bla težka, pa sm misnla da bom to u izi rešla, zdj sm pa rešvala ene stare mature, se mi zdi pa dost težje... nvem no :S
za anglo pa sploh nvem kok se bom učila, pomoje ne več kej dost :?
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Karja »

js pa pr angleščini lih na slovnico računam, čeprov mi tud spis ne gre slabo... ornk me skrbi slova, ker morm slovnco pa ustnga res dobr narest zarad tega fakin eseja :(

drgač glede ostalih me pa nemščina skrbi ostalo pa pomojem bo...

a gre drgač kera od vs na pravno??
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lučkica »

classy napisal/-a:Men je pa pr poli najbol zajeban TFNG. K so ful svinjske naloge. Ker kej piše med vrsticami, pa nisi zihr a je NG al je T/F.
Pa literarni esej :? Zdej berm look back, obuuuupppp. Sm šele na 26 strani pa že ful časa berm, toook je bedno, upam da bo Christopher.

Slova se je tud men zdela lahka, pisala sm pa slabo. Ponavad teste (ki so maturitetne pole) pišem 4, mislm da sm samo 1x 3. Poskusno sm mela pa sam neki čez 60% :? Sam se mi ni zdela težka drgač. Sam pisala sem pa ful slabo.

kakšen literarni esej? a je to kej na višjem nivoju, ker js nč nevem od literarnega eseja ;/
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

LoveLy* napisal/-a:ja tudi meni se zdi matura baaaw baww.....sem že tak obupana..glede ang. skoraj nič prav ne spravim skup(časi)...potem glavni predmet se učim iz skripte...za slo pa tudi glavo belim da joooj....slovnice v 4 letih nismo povohnili pri slo,niti testa nismo pisali.....tak da to ne vem kako bo...je pa me tudi malo eseja strah,ker smo komaj letos v 4 letniku prvič pisali esej taki kot je na maturi,do te si je stara sama zmišljevala eseje....am...tak da me malo skrbi in mam eno prošnjo za vas...naj mi pri ljubem bogu kdo razloži kak nej vem kam moram uvrstiti delo glede na književno zvrs(kaj če je delo nek odlomek,morem potem napisat da bi delo uvrstila v pripovedništvo,ki je prepleteno z dramskimi elementi(če je dialoga kaj poleg),ali je prepleteno z lirskimi elementi(če so čustva prisotna)...al kako?...to mi ni nikoli blo jasno...zato že na začetku zajebem esej :cry: ....
če je pa dana pesem...pa rečes da bi delo glede na književno zvrst uvrstila v poezijo,ki je prepletena z lirskimi elementi(če gre za čustva)...
kaj pa epika?....kdaj pa to?....lepo prosim naj mi ena razloži....
gre se pa za poklicno maturo(če kero zanima)

res nobena nebi znala?? :(
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Karja napisal/-a:ornk me skrbi slova, ker morm slovnco pa ustnga res dobr narest zarad tega fakin eseja :(

Me too :nein:
Poskusna od slove je bla baje kr težka, še profesorca je mela težave kr je blo kao dosti vprašanj dvoumnih.. Moje ni blo za pozitivno oceno, samo itak nam niso ocenli tko da se sploh nism učila..
ME ful skrbi zadnja naloga kr se mi dozdeva da bojo dali kak življenjepis, oceno al pa intervju :roll:
Pr angleščini se najbolj bojim eseja, pisma in slušnega (kr ful ne razumem enih narečij) :? Drugo pa upam da bo nekako, čeprou je sve odvisno od teksta k ga dobiš.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

kaj a res je bla poskusna težka? k men se ni zdel.... jz sm pisala 88/120, s tem da se nisem učila niti minutko...
jz morm isto slovnco pa književnost dobr dobit, k sm zasrala esej..... joj no :( težka bo
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

Men tud slovnca na poskusni ni bla nevem kolk težka. Esej je itak bil čist na izi, ostalo pa tud ni blo nevem kaj. Itak je ta matura čista tombola, kar dobiš pač dobiš. In čisto pri vseh predmetih je tko.

Aja pa neki me še zanima.. A je to res, da je naša poskusna matura lanska jesenska?
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Evo če bo kateri kej prov pršlo za sobotni esej: http://www.scribd.com/doc/984601/LINKING-WORDS
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ŽuŽa napisal/-a:Evo če bo kateri kej prov pršlo za sobotni esej: http://www.scribd.com/doc/984601/LINKING-WORDS

Ful doro.. meni bo sigurno pršlo prou :D
Maš slučajno še kej v zvezi s pismom?
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a porcelain »

jaz se dans nikak ne morem spravit učit.. :? znorela bom. se bote ve ful pripravljale na slovnico pri slo?
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Ah jst mam eseje tud tm 3 ponavad. Men gre na živce ker si tko lepo zamislim stavk v slovenčini pol ga pa ne znam lepo v angleščino spravt :x .

Jst mam čedalje večji filing, da mate ne bom nardila :( .
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

A mature popravljajo naši profesorji?
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Se mi zdi da samo slušno popravljajo naši profesorji.. Ostalo pošljejo v LJ in pole razdelijo po celi Sloveniji..
Mi smo se šele letos učili pisat esej, smo se ubadali s tem 1 mesec, sam noben ni neč napisu (jst sm samo 1 oddala pa še ta je biu bolj bogi).. Očitno ste se ostalo bolj intenzivno pripravljali na to :?
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Aha, no js sem tut mislila da je tako, sam nam so vsi profesorji rekli da nam bodo oni popravljali.
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Ne, nasim matur ne bodo popravljali nasi prfoksi. Nasa je dobila mature vrjetn z MB, ker ji je gor pisal regija 2. Tko, da nasi popravljajo od drugih soli in iz drugih regij.

Joj men se tok ne da vec ucit. :S Slovo se pa tud se nisem nic, sam js se slove nikol nism ucila, :?
Zaklenjeno