Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a nanamiša »

to da 5x pade, še ne pomeni, da je človek slab voznik. V avtošoli so takšne (meni) neumne stvari, na katere moraš biti pozoren. Glavo, toliko da si jo zviješ ne tolk se moraš obračati pred vsakim zavijanjem in v krožnem. ( če enkrat dobro ne pogledaš je lahko že kar hudo. Nevem točno al ti že leti izpit ) potem moraš v zgornje ogledalo pogledati na vsakih 15 sekund, smernike dajaš na tako neumnih mestih, ko jih sam potem ne daš nikoli. Sploh pri parkiranju.

Zdej pa da je tle prisotna živčnost, ko je zraven komisija, lahko padeš takoj. 3x pozabiš smernik ali ga daš ( za komisijo ) prepozno, padeš. 1x ne obstojiš pešču ( v večjih mestih pešča spregledaš takoj! ) padeš. In te male pizdarije, ki sploh ne kažejo na to ,da si ti slab voznik. Js sm komi čakala na konec izpita, da sem šla na cesto in zanalašč nisem naredili niti ene stvari ki sem jo v avtošoli morala :D

Torej daleč od tega, da je lahko en človek zaradi tega slab voznik. Poznam eno punco, ki je naredila v četrto, samo za to ker je bila živčna in je neprimer pri parkiranju pozabila ponoviti smernik in ker se v krožišču ni dobro obrnila. Vožnja je bila drugače super in tudi sedaj je odlična voznica.

Meni to nič ne pove o vozniku, ker imajo meni te avtošole tok bedna pravila in ti zbijajo točke tam, ko ne bi bilo treba, nekje, ko pa se tebi zdi napaka kr velika pa oni ne bodo opazili.

Aja pa mogoče to ni treba vzet kot za slabo ampak kot plus, ker verjetno bo tak človek imel več izkušenj iz avtošole. ČEprav si itak prave izkušnje nabiraš sam na cesti.

Ja boš videla, ko boš začela voziti...

(Aja pa nardila sem v prvo, da se ne bo zdej kdo na to obesu.)
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Moram rečt, da se strinjam. Sama sem tud žnj-tič naredila :D Pa ne zato, ker bi bla tak trot, ampak ker sem tak nervozen človk in čist zmrznem (+ mi je bila vožnja vedno nekaj nepredstavljivega in strašnega). Zdej pa obožujem vozit. Neki najboljšega :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Deal, ostajam jz lepo na kolesu :), živčna kot znam bit, ne bom nikol naredila - če ne drugega iz trme, ker jim ne bom hotela celega premoženja zmetat (za ure, ki bi jih potrebovala). :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

^^pri nas pa kar pomeni, da ne znaš.Ker če prevoziš stop znak ali považaš robnike, pač padeš.Zaradi malenkosti ne poznam nikogar da bi padel.
Je pa bil v komisiji tip, ki ves čas kima z glavo levo in desno v smislu ne, ne, ne in če ne veš, da veeedno tako kima, imaš lahko probleme s samozavestjo in avtomatsko delaš napake.Ampak si vse povemo med sabo :)
The world is as you are.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Js sm zmrznila pred izpitno vožnjo, ko so mi za poskus enkrat komisjo pripeljali. Spomnim se, da sem se že nekaj časa peljala, nato pa sem morala pred semaforjem ustavit. Tam mi je pa učitelj reku nej se zberem, ker bi od začetka do zdej morala dati že kakšnih 5 smernikov, jaz pa nisem dala nobenega :D
No za izpitno sem se pol mal bolj pripravila, sploh psihično :)
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

oh robniki so pa res nekaj drugega, kot moji primeri. Tudi je nekaj povsem drugega če ti na izpitni avto gre malo dol s ceste. Za takšnega bi jaz rekla, da ni ravno dober voznik.
Ja ja, tiste malenkosti so za njih zelo pomembne
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

purple_rain napisal/-a:Deal, ostajam jz lepo na kolesu :), živčna kot znam bit, ne bom nikol naredila - če ne drugega iz trme, ker jim ne bom hotela celega premoženja zmetat (za ure, ki bi jih potrebovala). :D

Ne :P Sej boš vidla, ko enkrat tolk in tolk denarja daš za izpit, se ti zdi že škoda obupat brez izpita! Ne obupat :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

ja pol se ti di škoda da je šel tisti denar v nič :) Mogoč bo ravno obratno, kot zdej misliš. Js poznam eno, ki je imela grozen strah pred vožnjo, bla je odločena da ne bo imela nikoli izpita. Potem jo je pa enkrat piknilo in ga je šla delat in je po prvi zvoženi uri ugotovila, da to sploh ni bav bav in nič težkega.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

purple_rain kako je na cpp tečaju? :)
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Libido. »

*mala* napisal/-a:^^ Moram rečt, da se strinjam. Sama sem tud žnj-tič naredila :D Pa ne zato, ker bi bla tak trot, ampak ker sem tak nervozen človk in čist zmrznem (+ mi je bila vožnja vedno nekaj nepredstavljivega in strašnega). Zdej pa obožujem vozit. Neki najboljšega :)

enako ... pa se zdej vsi čudijo, da imam šele 10 mesecev izpit in da sem naredila šele v 5. poskusu ... vedno ko se kdo pelje z mano v avtu in to povem dobim odgovor: "waw, a res imaš šele toliko časa izpit? ker voziš kot da bi ga imela že več let, ne morem verjet da si šele tako malo časa voznica ..." :D
Let's swim to the moon .....
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ :wtg:
nanamiša napisal/-a:ko so mi za poskus enkrat komisjo pripeljali.
Tole pa sploh ne bi blo slabo kar uvest, da se kandidat vsaj mal navadi na ostale "opazovalce"..

@haley, hehe, sem komaj šele začela, sem ene 3x odpovedala začetek tečaja, ker so ble druge stvari vmes.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

^^Vse drugo bolj pomembno a? :P No držim pesti, da ti bo šlo. :wink:
Mr. Nobody
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Mr. Nobody »

A resno hodite na tečaje? Jaz sem si dan pred izpitom na netu malce pogledal znake, prebral pravila in ga opravil z levo roko. Enako s prvo pomočjo. Na hitro preletel knjigo in šel tja. Vse brez težav.

Glede tistega komentarja, da če petkrat padeš, pa nisi primeren za vožnjo avtomobila, se lahko pa samo smejim. Res neumno razmišljanje.

V današnjem času si pa brez izpita kot riba na suhem. Že pri iskanju službe ga večina zahteva, kje so še ostale stvari ... Večno se ne moreš zanašati samo na kolo, avtobus ipd.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

purple_rain, mislim da so to pred izpitno vožnjo v nekaterih avtošolah že uvedli. Zdej ne vem v katerih in ali je to celo obvezno. Nimam pojma. Je pa definitivno zelo dobra priprava na izpit.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^kulj, dobr vedet to; bom povprašala tudi v moji AŠ.
Mr. Nobody napisal/-a:A resno hodite na tečaje? Jaz sem si dan pred izpitom na netu malce pogledal znake, prebral pravila in ga opravil z levo roko. Enako s prvo pomočjo. Na hitro preletel knjigo in šel tja. Vse brez težav.
Lepo zate, vendar nekateri smo pač manj "podkovani" na tem področju (ja ja, kot kolesar tud moram poznat CPP, vendar velik manj kot voznik) & verjamem, da tečaj marsikomu pride prav.
Mimogrede, ne vem kdaj si sicer ti delal izpit, vendar zdaj naj bi bil tečaj obvezen,
še iz UL:
161. člen

(1) Program usposabljanja za voznike motornih vozil vsebuje teoretični in praktični del.

1. Teoretični del, v trajanju najmanj 40 pedagoških ur,
Zaklenjeno