Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Mr. Nobody
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Mr. Nobody »

Če se nikakor ne moreš otresti treme in živčnosti (pomagajo dihalne vaje ali kaj podobnega), pred vožnjo pojej nekaj Persenov in se boš zagotovo boljše počutila. Ne dvomim, da si dobra voznica, ko nisi takole pod pritiskom. Vem kako je to, ko razmišljal o stotih stvareh in se ne moreš osredotočiti na tisto, kar je res pomembno. V Ljubljani je zagotovo težje, kot v kakšnem manjšem mestu, saj moraš biti pozoren na več stvari, sploh v času kakšne hude gneče ... Škoda, ker se nisi odločila za opravljanje izpita v domačem kraju. Ampak tudi tebi bo uspelo, verjamem, da že naslednjič. :alright:
Zadnjič spremenil Mr. Nobody, dne 21. Jan. 2011 13:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

Calorie, iskreno jaz sem imel resne težave na glavnih naredil sem šele v tretjo. Prvič sem bil tako živčen, da ko sem speljeval iz dvorišča avtošole izsilil avto, drugič sem moral speljevat v klancu in enostavno avto je skos crkoval. In ja vzel sem polno Persenov, ne gre se toliko za fizični efekt, kolikor to imaš nek placebo efekt. In tudi jaz sem vozil odlično, a ko je prišlo do izpita, totalni razpad sistema.

Moraš vedeti, da eni drugače prenašajo stres, jaz sem popolnoma miren na izpitih in zagovarjanjih, ker lahko mal počijem umes, če moram pa nekaj časa delat popolnoma skoncentrirano pa popušim. Enostavno najdi način kako se umiriti, al pij pred izpitom vodo, se probaj malo pogovarjati med vožnjo, čim manj glej komisijo v vzratno ogledalo, ne poslušati ko si piše.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Libido. »

Jaz sem tudi šele v peto naredila. Zaradi treme. Ko sva bila z inštruktorjem sama, sem vozila perfektno, ko se je ocenjevalec usedel zadaj je bilo konec. Toliko sem se tresla med vožnjo, da sem morala ustavit, naredit dva kroga okoli avta in par počepov (ocenjevalčev nasvet), pa ni pomagalo. Leva noga se mi je toliko tresla, da mi je padala s sklopke, enkrat mi je avto crknil sredi križišča. Sem že mislila odnehat, ko 4. nisem naredila, pa me je potem inštruktor prepričal naj nadaljujem. Sem si vzela mesec pavze in se ponovno prijavila na glavno vožnjo. Samo da takrat nisem nobenemu povedala, kdaj jo imam (če veš, da cel kup sorodnikov/prijateljev čaka doma in pričakuje da boš naredil, te to še bolj obremenjuje, verjemi). En večer prej sem vzela lexaurin, zaspala kot ubita in se zbudila kot nova. Vstala, šla na izpit in naredila. Itak da sem imela tudi takrat tremo (inštruktor in njegovi kolegi so me celo hecali, da se cel avto trese skupaj z mano, ko semo čakali na ocenjevalca), ampak ko sem začela vozit je počasi tudi trema minila. Ampak res največ mi je pomagalo to, da noben ni vedel, da imam takrat izpit. Prej sem vedno imela v glavi samo to, kako moram naredit, ker vsi pričakujejo to od mene in itak da je to velik pritisk. Takrat pa sem bila bolj sproščena, ker sem si rekla: 'ah ja, sej če mi tudi tokrat ne uspe, itak ne bo tega treba nobenemu razlagat'.
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Sem ravno hotela to predlagat:
Libido. napisal/-a: Sem si vzela mesec pavze in se ponovno prijavila na glavno vožnjo. Samo da takrat nisem nobenemu povedala, kdaj jo imam (če veš, da cel kup sorodnikov/prijateljev čaka doma in pričakuje da boš naredil, te to še bolj obremenjuje, verjemi).

Ampak res največ mi je pomagalo to, da noben ni vedel, da imam takrat izpit. Prej sem vedno imela v glavi samo to, kako moram naredit, ker vsi pričakujejo to od mene in itak da je to velik pritisk. Takrat pa sem bila bolj sproščena, ker sem si rekla: 'ah ja, sej če mi tudi tokrat ne uspe, itak ne bo tega treba nobenemu razlagat'.

Isto sem js naredila in še kar nekaj oseb, ki jih poznam. In takrat sem naredila :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Fay
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Fay »

jaz sem se že v prvo držala tega nasveta in sem v prvo naredila. :)
Je pa res, da 1 uro prej, ko sem pač mela vožnjo, sem 3x prevozila robnik, na križišču mi je avto vgasno 7x, da je bila že rdeča in mi je inštruktor spreljal na koncu. Spregledala sem stop znak, avto mi je vgasno v klancu... Ko sem čakala na izpitno, sem se od živcev začela jokat :oops: In takrat je ravno delal en izpit za ocenjevalca, tako da sem dobila 2 v avto... :mad: In potem mi še v prvem križišču vgasne avto... POlomija...
Ampak sem potem v avtu globoko zadihala, si zašepetala da naj zvozim kot znam. In sem celo izpitno uro zvozila prelepo. :P
Prepričat se v glavi. Jaz sem imela v glavi, da me inštruktor ne bi prijavil na glavno, če bi mislil, da ne bi mogla narediti. Pomaga :D
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a girl92 »

a kdo ve kako je sedaj z vožnjo odličnosti? :oops:
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Je ni več. Gone...
In jaz bi na tvojem mestu počakala tudi z unim usposabljanjem in psihotesti - lahko da si v kratkem premislijo in ukinejo še to :D
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Kaj pa je to Vožnja odličnosti? :oops:
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Ma uno sranje ko bi kako moral it v avtošolo nazaj odfurat še par ur po tem ko si že naredu izpit - inštruktor bi ti potem podpisal da si varen varčen itd voznik...
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a nanamiša »

mislim, da tega ni več. Je pa obvezna varna vožnja.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
Calorie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Calorie »

Hvala vsem za nasvete in spodbudne besede, zlati ste. :kuss:

Zdaj ko je to za mano, sem prepričana, da mi pa naslednjič res uspe. Svojim tokrat sploh nisem povedala, da imam izpit. Ko sem že v četrto padla, mi je tudi mama rekla, da bo bolje, da ji sploh ne povem. Ampak očitno ni pomagalo. :( Problem je v glavi. Mislim, da vse skupaj preveč resno jemljem, kot da gre za življenje ali smrt. Bom poskusila upoštevat vaše nasvete, predvsem redne dihalne vaje in pozitivne trditve bi morale učinkovat. 17. februarja imam glavno vožnjo, tako da upam, da se bom takrat končno veselila.

Kar se tiče vožnje odličnosti, je tudi meni inštruktor rekel, da tega ni več. Ostaja pa obvezna varna vožnja in predavanja (se mi zdi, da je cena za vse skupaj 125 eur).
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

srečno, bom dal za mašo!
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Calorie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Calorie »

Ti si pa car, LedZeppelin! :D Še nikoli ni noben dal za mašo zaradi mene. Hvala lepa, upam, da bo pomagalo. ;)
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

no js upam, da bojo za mašo za mene deval tam nekje čez 70 let :D
drgač pa Calorie Slika
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Ehm. A bom samo jz zloba (in me bo čez par mesecev tole "grizlo v rit") in bom rekla: men se pa zdi..da če nekdo 5x pade glavno vožnjo..naj (vsaj za nek določen čas) opusti misel na vožnjo.
Jz ko (nč če :lach:) bom tolkrat ruknila, ne bom silila naprej.

Aja, pa tole:
Calorie napisal/-a:Pa še en iskren nasvet ostalim: ne delat izpita v Ljubljani, če se le da. Sama se že pošteno tolčem po glavi, ker sem drugače iz okolice Nove Gorice (živim sicer v LJ). Okoliščine so take, da v LJ moraš pazit na veliko več stvari kot pa v manjših mestih. Posledično so tudi možnosti za napake veliko večje. Sama sem to izkusila in res ni prijeten občutek, ko vsakič padeš zaradi druge napake. Ti padci so hud udarec za samozavest.
hmmm, vseeno se mi pa zdi bolje delat izpit v večjem kraju (in ne, tole ni zagovarjanje mojega kraja), ker pač, je več možnosti, da že v AŠ "srečaš" določene situacije in se navajaš na več prometa, kot bi se, kaj pa vem, v Ajdovščini; jz v tem vidim samo plus.

(ja ja, komaj sem začela šele s CPP tečajem :D)
Zaklenjeno