Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno

Kako dolgo ste rabili,da ste preboleli končano zvezo?

manj kot 1 mesec
80
8%
1 mesec
58
6%
2 meseca
52
5%
3 mesece
83
8%
skoraj 1 leto
157
16%
več kot 1 leto
150
15%
takoj
46
5%
še nisem
380
38%

Skupaj glasov: 1006

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

LittleGirl napisal/-a: Jaz pa še mam vedno tisti občutek, da je on tisti tapravi, da sva si usojena.

sej vem, da je čisto brezveze, da ti to razlagam, ampak ne bit trapasta. tip, ki se po dveh tednih vpričo tebe z drugo liže, definitivno ni pravi zate. verjemi, da boš sčasoma to dojela, pa se smejala sama sebi zaradi travmiranja za nekom, ki tega niti malo ni vreden. dokler pa še nisi tako daleč, in te še vedno boli, se ga pa raje izogibaj, ker je brezveze, da greš prostovoljno v tako agonijo.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lara* »

roni napisal/-a:še en dodatek k moji zgodbici... ki mi povzroča še večjo bolečino... lagov se mi je. lagov se mi je v oči. on je točno vedu kaj hoče. že cel mesec. v sre. sva nehala in v čet. ni spal doma. dons ni spal doma. veste kje je bil - pri Njej. Pa ni blo 1.
Res ne razumem zakaj ni mogu povedat resnice da mi je zdej še teži. Ko vem da se mi je oseba k jo mam jst neskončno rada lagala v faco in me prevarala. Res občutek da bi najrajš umrla...

oo damn...za bruhat :x Čeprav se mi je zdelo in tudi napisala sem že, da je bil najbrž čas razmišljanja bolj raziskovanje drugega terena :evil:

Glej roni...še vedni ni vse zlato kar se sveti. Predvidevam, da ga bo enkrat le nekoliko stisnilo, ko te bo pogrešal in ko bo videl da ni vse tako perfect z novo punco. 5 let ni malo in ostane dosti spominov, navad...

Drži se beyba, sedaj je čas zate...delaj na sebi, špotraj, počni kar te veseli! Uspelo ti bo! Prepričana sem, da te čaka še veliko lepih romanc med katerimi boš našla tistega pravega. Pa tudi če ne bo to takoj naslednji...ne obupati :)
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a ena pač »

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 11:14, skupaj popravljeno 1 krat.
PlayLejdi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a PlayLejdi »

Še vedno sem tam kjer sem bila. Vsak dan sem bolj zaljubljena vanj. Preveč močno je gratalo. Ne morem več. Nimam volje do ničesar, da bi šla kam ven in se zabavala... Čakam le pomlad, da bo bolj toplo zunaj... Vse kar si želim je, da bi ga prebolela... saj mi v bistvu ni kaj storil grdega...vendar le prebolela bi ga rada...ker je čustvo postalo premočno. :-(
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

kaj te pa sta samo tak skup, brez obveznosti? ti pa si se navezala nanj?
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BIBI21 »

to pa je bad, če se na enga s katerim se sam dol dajeta navežeš, kr konec koncev ta kratko potegneš samo ti in nihče drug.
tak kot je mene dans kolegica vprašala, če nč ne pogrešam enga kolega :roll: ....ne, kr si drugače ne znam predstavljat niti naju da bi kot par funkcionirala niti da bi se preveč nanj navezala, kr mam v srčku enega drugega :wink:

sva si pa zdaj spet začela pisat z enim, ki mi je spomladi bil res všeč ( tiste k ste spremljale zgodbo veste ), sam z njim nisem mogla v esno vezo it, zarad bivšega in ker sm ga še vedno mela full rada, pa se mi do tega ni zdelo fer, da bi nekak htela pozabt bivšega ob njem ...
in je predlagal, da bi se dobila enkrat drug teden, sam mene je kr mal groza, ker ne vem kk naj se obnašam do njega in kaj lahk to vs skup prinese ... drgač pa čist tko kolegialno naj bi šla na eno pijačko.

kako ostale prebolevate? Kam je [/b]roni[b] poniknila?
PlayLejdi
Komunikatorka
Komunikatorka

študentka20 napisal/-a:kaj te pa sta samo tak skup, brez obveznosti? ti pa si se navezala nanj?

sva se spoznala, bla nekaj mesecev prijatla, potem pa se več nisva mogla zadržat, ker je privlačnost bila prevelika. In zdaj že dva meseca tako bluziva...sicer se skoraj vsak dan slišiva...in žal ja, jaz sem se navezala nanj, njemu sem svoja čustva razkrila takoj na začetku, in se je takrat malce umaknil, in se spet vrnil..in sva zdaj še vedno tako... Saj vem, da bi mogla sama prekinit to...vendar sam seks je fenomenalen, pa ko sem z njim mi drugo nič ni pomembno. Se pa zavedam, da nimava skupne prihodnosti...in imam odprte roke za spoznanje drugega..vendar je težko na momente, ker mi ta manjka vsako minuto.
angeLcek.
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Na nebu.

Neprebrana objava Napisal/-a angeLcek. »

nasvet usem, ki bi rade prebolele:

najbolši način je, da ga ignoriraš. Na začetku je težko, še posebi, če se ti zdi, da on tega sploh ne opazi in da na njega sploh nimaš vpliva. Ampak maš - verjemi. Še posebi, če si mu posvečala velik pozornosti, klicala, pisala sms-e .. Pol pa kar naenkrat 'izgineš' .. Ne pišeš, ne kličeš, ne klikaš (če ga maš na msn - aktualno :D) .. pač pustiš ga čist pri miru. Neki cajta sploh ne bosta mela stikov in ti bo bad, počas bo pa začel opažat, da neki ne štima. Ni več une, ki mu skoz 'sitnari'. In zanimalo ga bo zakaj je tko, zkaj se več ne ubadaš z njim .. in bo začel sam ukrepat. Ampk ne smeš takoj zagrist.. pusti ga na hladnem kar neki cajta. Mogoče na konc dojame, da mu neki manka, če te nima na razpolago. Problem je le v tem, da nas majo tipi za preveč samoumevne, ker jim razkrijemo svoja čustva. In kot je rekla PlayLejdi - se takrat tip umakne. Ampak se potem spet približa. Moraš se oddaljit od njega .. in mogoče rata.

Če pa ga ignoriraš brez uspeha, se pa lahko useen dobro zate konča, ker med ignoriranjem ugotoviš, da brez njega niti ni tko slabo kot si mislila da je :)

Prebolet zgleda težko, ampak ko ti enkrat rata, se maš lahko pa noro fajn. Ni lepšga kot če gre mimo tebe tip, ki je pred par mesci tako razžiral tvoje srce, danes pa te pogleda, ti pa čist hladno nadaljuješ pot .. Punce, to je zmaga :D !
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

ja to more bit res fajn, čeprou jz dvomm da bom mojga prvega kdaj lahko RES čist pozabla. sj je že fuuuuul bolš kot na začetku, sam ni pa uno da bi šla mirno lahko mimo njega... pa so bli umes tud drugi, pa usen... :?
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

jst nimam težav s prebolevanjem, tako da je bilo vedno manj kot en mesec, čeprav nisem imela tako kratkih zvez. dokler sem ohranjala kakšno lažno upanje, je bilo hudo, ko pa sem pri sebi razčistila, da s tem fantom nima smisla imet več opravka (razen pogojno prijateljskega), je bilo prebolevanja konec. kar se čustev tiče, sem do neke mere avtosugestivna, kar mi ob koncu zveze prav pride, tako d mi morebitno ohranjanje prijateljstva tudi ni problem (žal pa je problem bivšim, tako da to večinoma propade).

če že ful dolgo prebolevate, se je treba resno v roke vzet in to energijo drugam preusmerit. kultura itak propagira neko romantično ljubezen, ki vključuje werthersko prebolevanje in zgražanje nad tistimi, ki skočijo v novo zvezo kmalu po končani. čeprav bi se o tistih, ki ne zmorejo biti samski (so odvisni od odnosov), tudi dalo razpravljati ...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

kajira napisal/-a:kultura itak propagira neko romantično ljubezen, ki vključuje werthersko prebolevanje in zgražanje nad tistimi, ki skočijo v novo zvezo kmalu po končani. čeprav bi se o tistih, ki ne zmorejo biti samski (so odvisni od odnosov), tudi dalo razpravljati ...

s tem se pa popolnoma strinjam. čeprav smo si ljudje različni in bi bila jst definitivno vsaj malo wertherska, če bi me fant pustil :)
***str@wberry***
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ***str@wberry*** »

jst sm pa vedno mela "probleme" s tem da sm nekoga pozabla. vedno je blo tisto neki k me je vleklo nazaj k nekomu, pa tud če se je do mene kdaj grdo obnašal al karkoli. Verjetno je use skupi tud pogojeno s tem da se na nekoga navadiš da ga maš ob sebi, da veš da ga lahk kadarkoli pokličeš in se nanj zaneseš, pol pa tega ni več. In učasih se je s tem težko sprijaznit...
PlayLejdi
Komunikatorka
Komunikatorka

angeLcek. napisal/-a:nasvet usem, ki bi rade prebolele:

najbolši način je, da ga ignoriraš. Na začetku je težko, še posebi, če se ti zdi, da on tega sploh ne opazi in da na njega sploh nimaš vpliva. Ampak maš - verjemi. Še posebi, če si mu posvečala velik pozornosti, klicala, pisala sms-e .. Pol pa kar naenkrat 'izgineš' .. Ne pišeš, ne kličeš, ne klikaš (če ga maš na msn - aktualno :D) .. pač pustiš ga čist pri miru. Neki cajta sploh ne bosta mela stikov in ti bo bad, počas bo pa začel opažat, da neki ne štima. Ni več une, ki mu skoz 'sitnari'. In zanimalo ga bo zakaj je tko, zkaj se več ne ubadaš z njim .. in bo začel sam ukrepat. Ampk ne smeš takoj zagrist.. pusti ga na hladnem kar neki cajta. Mogoče na konc dojame, da mu neki manka, če te nima na razpolago. Problem je le v tem, da nas majo tipi za preveč samoumevne, ker jim razkrijemo svoja čustva. In kot je rekla PlayLejdi - se takrat tip umakne. Ampak se potem spet približa. Moraš se oddaljit od njega .. in mogoče rata.

Če pa ga ignoriraš brez uspeha, se pa lahko useen dobro zate konča, ker med ignoriranjem ugotoviš, da brez njega niti ni tko slabo kot si mislila da je :)

Prebolet zgleda težko, ampak ko ti enkrat rata, se maš lahko pa noro fajn. Ni lepšga kot če gre mimo tebe tip, ki je pred par mesci tako razžiral tvoje srce, danes pa te pogleda, ti pa čist hladno nadaljuješ pot .. Punce, to je zmaga :D !

s tem se popolnoma strinjam...sem že poskusila...da se pač nisva nekaj dni slišala, se je potem on javil....vendar je takooo težko....
takoj bi naredila to, vendar je tako težko to..ker ga pogrešam vsako minuto....zanašam se še nekako na to, da bo kmalu bolj topleje zunaj, pa bom na terenu...da nebom skoz pri rač...msnju.
treba bo ukrepat res...vendar je pristop k takim dejanjem tako težek. finat je v tem, da imam v glavi vse razpucano...ze zavedam kaj je prav in kaj ni...ka je najboljše zame...ampak ko pride do dejanj, pa ne morem in ne morem. :( :( :(
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a *srčica* »

ubistvu je tole mal OT, sam bom kr tuki napisala da ne bom nove teme odpirala.
z enim tipom sva mutila 7 let, nisva hodila zarad razdalije (ca. 130km) ampak sva po en stran kr mela tko eno tako vezo-usak dan sva bla v kontaktu, kadar se je le dal sm šla k njemu, jst sm ga mela ful rada, on pa mene tut(no ja, saj neki časa)
no use je blo kul, pol me je pa začel ignorirat in je za en mesec kr poniknu. pa to ni blo prvič ampak nikol ni blo za tok dolg.
pol me pa prej klikne na msnju in se začne pogovarjat koda se nebi nč zgodil...in sm bla valda ful besna..
pa da preidemo k problemu...
naveličala sm se tega da me daje na hladno kadar se mu spaše in sm se odločla da ga skenslam. napisala sm mu da mam dost idiotov u lajfu in da sm ta mesec ugotovila da ga sploh ne pogrešam in da naj se ma lepo u lajfu..
fora je pa u tem da nevem če sm se prou odločila. sej vem da je na cajte ful idiot, sam itak ga ne vidim tok ful pogosto, ko pa se, se mava pa ful dobr.
na živce mi gre da se ne morm dokončno odločit za kako stvar in pol ko neki nardim obžalujem-kokr zdej. a se keri to še dogaja?al sem samo jst tok neodločna pa zmedena. zdej mu ne morm spet kr pisat al pa ga poklicat pa mu rečt, ej sej tist prej nism resno misla, k bi iz same sebe nardila največjo budalo...
upam da se bo gdo znajdu iz tega posta, pa za vaše mnenje bi prosila. :oops:
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BIBI21 »

*srčica* to kar si sama opisala ni nič meni neznanega ... tudi sama večkrat padem v takšna in drugačna razmišljanja, ali sm storila in ravnala prav, nisem pretiravala z svojimi dejanji, kaj če ... itd.
tudi če ga pogrešaš je popolnoma normalno, tudi jst ga pogrešam na trenutke in se spomnim, kaj vse sva počela skupaj, kako me je objel, crkljal, kam sva šla, kako mi je kaj rekel in vse ... včasih me že prav drži, da bi ga poklicala kak sms poslala, ampak vem da tega ne smem in niti ne morem preko vsega ... kaj jst vem, ponos al kaj ... preko vseh meja pa tud ne moreš iti in vsega potlačit kot da nikoli ni ničesar bilo.

če ga pogrešaš in si na momente v dvomih, se meni osebno to ne zdi nč narobe, vsak človek včasih v svoje odločitve dvomi in poj pride tisto tehtanje al je prav al ne ... ampak iz božanskega stališča je vsaka odločite pravilna in vse se zgodi iz nekega razloga :wink:
Zaklenjeno