Vprašaj me... #47

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Re: Vprašaj me... #47

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Ker nimamo odej za kakšno novo vprašanje :)

Pečen ali kuhan kostanj?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Glede vpr o sodelavcih, pri meni imajo pa vsi otroke, razen enega. Po eni strani bi lahko rekla, da je pomanjkljivost, da manjka moje generacije, samo po drugi strani sta pa plusa, da se lahko od starejših več naučim, da se vsi obnašajo zrelo, noben nima kakšnih otročjih for, nedoraslih problemov, ki bi jih prenašal na druge, pa da tako ali tako zdaj ne morem gledat, kot da se hodim družit v službo, ker se ne in vsak dela sam, ne skupaj, tako da..

Po okusu mi ni nič posebnega kostanj, mogoče, da malo doda k nekemu jesenskemu vzdušju, ne zaradi drugega. Sem jedla samo pečenega do zdaj, tako da pečen.

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Ash.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ash. »

Pečen, ampak nisem ljubiteljica.

--

Imaš kako potovanje na svoji listi, ki te je pustilo ravnodušno, kljub začetni navdušenosti?
But if thought corrupts language, language can also corrupt thought. (George Orwell)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Hmmm Munchen in Milano sta mi vedno precej lame. Tudi Pariz mi ni bil nic posebnega, ceprav bi rada sla se enkrat (po moznosti sama, da ga res preiscem). :)

ponavljam (ker mi je kul vprasanje, ne ker bi bila tako lena :D )
Firestorm
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Firestorm »

Nepopularno mnenje, ampak: Berlin.
Sem bila v štartu čisto nahajpana, ker sem toliko ljudi spoznala, ki so trdili, da je to njihovo najljubše mesto. Meni je bilo precej tako... meh.
Absolutno JA, za enkrat obiskat, ampak to je pa tudi to. Definitivno izjemno zanimivo z vidika zgodovine in dogodkov, si pa nikakor ne predstavljam, da bi tam živela ali imela neko večjo željo še kdaj iti. Mi nima tistega udobnega in toplega evropejskega šarma, ki mi ga drugače ima mnogo mest.

Ponavljam ;)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Berlin je love it or hate it, toplega šarma pa res nima niti malo, to je res :lol:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Amm, ma nisem imela nobenega takega potovanja.

Niso mi bili neki grozno zanimivi Benetke ali Praga, ok Dubrovnik se najmanj, če gledam tako po večjih mestih.
Pariz mi je bil všeč. V Berlinu se nisem bila, mi deluje zanimiv.

Ponavljam +kam bi si želel/a it na naslednjo destinacij?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mayaeb »

Ta večja mesta me nekaj ne impresionirajo, ok imajo kakšne zanimive zgradbe in to je to, dolgčas.

Šla bi v Albanijo.

Ali rad/a kuhaš?
Firestorm
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Firestorm »

saarijarvi napisal/-a:Berlin je love it or hate it, toplega šarma pa res nima niti malo, to je res :lol:

hehe, prav zares :D like marmite.
pomoje jaz nisem pravi človek za to berlinsko sceno :D

kuham pa... tako no. ni mi najljubša stvar, ker sem pogosto preveč zmahana, da bi se mi dalo nekaj ful ustvarjat.
ampak znam kuhati in ko imam čas in željo, mi je prav fino kaj novega preizkusiti.

ponavljam
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

niti ne, delam bolj preproste stvari, pri katerih sme že rutiniran, in zame je čist dobro. bi pa se naučil kaj več, če bi kuhal za več oseb, samo zase se mi ne ljubi raziskovat :D

ponavljam
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne prav posebno. Pri bivšem je bolj on rad kuhal. Sicer jem vsak dan v službi in ne kuham potem se enkrat kuhanih obrokov zvečer. Ponavadi niti nisem lačna tisti del dneva, ko sem doma in pojem bolj kaj malega.. Ali preutrujena ali pa zaradi utrujenosti nimam sploh občutka za lakoto.

Ponavljam
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a žveplenka »

Zelo rada kuham, nasploh rada eksperimentiram v kuhinji, po navadi nič ne skuham dvakrat, ne maram pa peči sladic, tortic, potic in ne maram kuhat "tradicionalne" hrane ala golaž, jota itd... Čeprav če bi živela sama pa ne vem če bi s takim veseljem kuhala, takrat bi pa po veliki vrjetnosti pozabila jest in bi najbrž živela od črnega čaja z mlekom :mrgreen:

Je kaj v hrani čemur se načrtno izogibaš? (brez da imaš alergije na to - gluten, sladkor, maščobe...)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja, da sem zadnja leta jedla z nizkim vnosom OH ali se izogibala OH v glavnih obrokih. In po tem načinu tudi večinoma kuhala Oz pripravljala obroke zase. Izogibala pri kuhanju sem se tudi mlečnih izdelkov, s tem da kakšen sir v solati, navadno skuto, navadne jogurte, sem se jedla. Tudi mleku v kavi sem se izogibala Oz tako da vsaj nekje polovica kav ki jih pijem ali več kot polovica, je črnih..
Cukru se načeloma niti ne toliko, bolj na količino gledam Oz na lasten občutek,
koliko sem sita, bolj se slabo počutim/ali me napihnejo/ otezijo stvari, kjer je dosti moke npr (kar se slaščic tiče, kupljenih sladkarij). Sem pa navajena, da tudi ko jem doma kakšna peciva, moja mama vse naredi tako, da ni veliko sladkorja noter, da je vse bolj na zdrav nacin..
Večino časa se izogibam tudi pohanim stvarem, poskušam jest bolj zrezke, ne predelanega mesa, kar se salam tiče tudi mislim da je boljši kak pršut kot razne predelsne salame.

Ponavljam
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

v bistvu se izogibam prenažiranju z junkom, kadar mi ful paše in se moram kar dosti potrudit da se mal ustavim (beri: da ne grem še dodatno kupit, ker za tisto, kar že imam doma, itak ni več pomoči :P ), medtem ko drugič mi pa sploh ne paše. nekaterih nezdravih stvari že v osnovi ne jem oz. vsaj ne pogosto, tam pa ni problema.

ponavljam
hej norci :)
žveplenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a žveplenka »

Načrtno se ne izogibam nobeni hrani, pojem pa zelo zelo malo mesa, mi dejansko skoraj nikoli ne paše, ne jem niti kakšne prav junk hrane, po večini mi je nagravžna sploh čips in gazirane pijače.

Ti gre kakšna od prehranjevalnih navad drugih ljudi na živce ?
Odgovori