carrie_ napisal/-a:..Evelyn.. napisal/-a: Vendar nikakor nimaš pravice zahtevat od tipa, da za nosečnost in otroka prevzame odgovornost, ker si se samo TI in edino TI odločila, da bo ta otrok živ.
Kaj pa če se je življenje odločilo, da bo ta otrok živel? Jaz se ne bi ničesar odločila, ker sploh nisem na mestu odločanja. Če bi zanosila, bi čez 9 mesecev bilo tukaj novo življenje in jaz ne bi morala ničesar narediti proti temu, ker splav ni v mojem etičnem kodeksu, razumeš?
Edina razlika med mano in hipotetičnim očetom bi bila v temu, da jaz ne bi mogla zbežati stran od odgovornosti, ker bi se celotna zadeva odvijala v mojem telesu. Za žensko imaš blazno ne-fer razmišljanje.
"Življenje" se je odločilo.

Kot nosilka otroka, ki ima možnost otroka splavit, si na mestu odločanja ti. Življenje pa lahk vmes med tvojo nosečnostjo poseže in boš imela spontan splav. To da je nekaj v tvojem etičnem kodeksu še ne pomeni, da ni možno in da je neuresničljivo.
Morda je v etičnem kodeksu moškega, da nikoli ne bo imel otrok, ker je mnenja, da se populacija človeštva prehitro širi in uničuje zemljo?

Tvoj ragument tu pade, saj s svojim etičnim kodeksom kršiš etični kodeks partnerja, ki je soustvarjalec otroka. in tudi tvoj etični kodeks ni neodvisno podan tebi, ampak si ga sama krojiš, pišeš pa kot da si bitje nespremenljive in nesvobodne narave, pa to pač nisi. Od "odgovornosti" lahko enako zbežiš, kakor zbeži oče, ker se tvoj etični kodeks tiče samo tebe, ne pa nujno tudi osebe, s katero si zanosila.
In ne, za žensko nimam ne-fer razmišljanja, samo nisem pristranska. Moje mišljenje temelji na enakopravnosti in enotnih pravicah. Ne ženska, ne moški, si ne smeta kar prisvajati stvari in odločati o vsem, zgolj zaradi svojih reproduktivnih organov.
To moje razmišljanje ne povzema tudi ideje, da je čisto vredu, če moški ali ženska zapusti svojega otroka in mu ni ob strani..Ta debata se tiče samo osnovnih enotnih pravic posameznika, ki v neko situacijo stopi odgovorno, nato pa so mu po želji druge osebe kršene pravice še celo življenje..
It was forever..but it didnt last long..