porcelain napisal/-a: ta pes pa mi je tak bedna knjiga.. nevem zakaj vsi pravijo da je dobra.. meni je katastrofalna..
Jaooo men tud, kr neki mi je vse skp, čeprav tud look back in anger ni nevem kaj. Sicer smo pa mi tud psa mogl prebrat že v tretjem letniku, lba pa letos. In smo pisal pri obeh teste.
LoveLy* napisal/-a:mene pa zanima kako se kaj pripravlate na pisni del iz angleščine(poklicna matura)....?????? am...malo me nočne more tlačijo..ker sem edina ko sem se iz našega razreda vpisala v šolo v LJ in itak mi vsi bluzijo kak so ljubljančani pametni...bla bla...da bodo tam ziher večje omejitve točk... ....mi je že po eni strani žal da nisem vpisala MB tako kot vsi ostali... am...dajte me potolažit in rečt da ni to res.....hehehhehe ....itak je odvisno koliko časa je mel kdo da se je učil.... (gre pa se za visoko zdr. v LJ...) trapa jaz....
Ah kje...Heh me je kr mal nasmejala izjava, da so ljubljančani bolj pametni. Pa sej itak, se vpisujejo tuki v Ljubljano skor iz cele Slovenije a ne.
jao, ns je dons slovarca že začela strašit da mormo se začet prpravlat za ustnga, k je tok stvari .. ma kaj usak prfox misl da sam njegov predmet obstaja? js recimo zadne cajte ne delam totalno nč pa ne more noben reč da sm kšn predmet zapostavla v primerjavi z drugimi
Kero knjigo najbolj priporočate za slovenščino?? Tko za razčlembe kot za književnost. Zdej se odločam kero bi mela pa sploh ne vem, se bojim, da mi bo kasneje žal.
super_shine napisal/-a: jao, ns je dons slovarca že začela strašit da mormo se začet prpravlat za ustnga, k je tok stvari .. ma kaj usak prfox misl da sam njegov predmet obstaja?
To pa itak. Nam so lani tud skos in skos težili, vsak prfoks za svoj predmet
ŽuŽa napisal/-a:Kero knjigo najbolj priporočate za slovenščino?? Tko za razčlembe kot za književnost. Zdej se odločam kero bi mela pa sploh ne vem, se bojim, da mi bo kasneje žal.
Jaz imam doma 3:
- Slovenščina-razčlemba neumetnostnega besedila,( izdana 2005/modro-belo-zelen delovni zvezek s črko S; men je kr neki)
- Čez prag besedila-zbirka nalog za maturo iz slovenščine-neumetnostna besedila(vijolična knjiga; super) - Slovenščina-jezik na maturi( svetlo modra-bela/zapiski in vaje obenem, kar vredu tudi)
Mah, kok sem že sita vsega skup...zakaj sem že šla izboljševat letos? Aja, da bom šla na faks, ko bo MEN fajn!
^^ Pol najbolj priporočaš to Čez prag besedila? Sam tuki so ubistvu pole not a ne...A obstaja kakšna taka, da maš vaje po poglavjih?? Ne tko, da je vse zmešano, kot v polah.
mi smo naročil za slovnco neke knjige zravn fizikov vladimirja tartuffa pa kralja na b. neki nam je šola zrihtala, pa je taka oranžna knjiga, snov je razložena pol maš pa še ful vaj.dobra knjiga!
žuža za razčlembo se meni zdi najboljša knjiga v kateri so zbrane stare mature, je pa vse po sklopih. Za književnost je pa kul una književnost na maturi in pa do tistih stezic al nekej tazga, ker tlele so res uni bistveni podatki ven izbrani in se jih je preprosto zapomnit.
Dame mas quiero mas De esa bendita forma en que me miras Solo tu, solo yo Caricias que me roben la razon
Mi se že prpravljamo na ustni del, tako da je dobu vsak po 3 uprašanja za obdelat (jst mam razsvetljenstvo, med romantiko & realizmom, Ibsena-strahovi in Zločin in kazen)..
Meni se zdi že to ogromno in mi gre težko u glavo, tko da ne vem kko bo z vso snovjo
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Pri nas je pa vse že vprašala kot na ustnem za slovenščino. Smo se mogli naučiti celo tisto knjigo Književnost na maturi 2008, potem smo pa vlekli izpitne listke, in odgovarjali kot na pravi maturi. Pa učila nas ej maturitetni dialog.
Drugače mam pa js tut tisto knjigo za razčlembo, kot ste jo omenile(Čez prag besedil).
Kaj pa priporočate za angleščino?
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
^^ Mi se pa pr slovenščini nismo še niti mal prpravlal za ustni del. Naša foksa je itak mal za luno . Je rekla, da če bomo mel na ustnem kaj kr nismo uzel, da bo pršla do ns pa nam mal namignila pa to Sam ne vem, če je to ravno dovoljeno.
Drgač jst anglo rešujem kr po uni knjigi od RIC-a, k so maturitetne pole notr. Se mi zdi še najboljša, glede na to, da točno isti tip nalog.