Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

*sanja* napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:Jaz mam po mojih izračunih nekje 2000 besed. Meni se to zdi normalno, s 1000 besedami ne bi mogla vsega povedati.

Men se pa to ne zdi normalno. Če mene vprašaš, je to preveč. Ker oni že tko sestavjo, da se da s 1000 besedami vse lepo povedat. Sj sj sm tut ponavad preveč napisala, sam na maturi sm pa glih mal mn k 1000 besed, pa sm ful dobr pisala.
Vrjamem, da se s 1000 besedami da vse povedat. 2000 besed je pa pomoje ful preveč, pa tut če si dobr napisala. Vrjem mi, da niso glih srečni, če dobijo enkrat daljši esej za prebrat, kokr je predvidena dolžina.
Sj pr eseju je umetnost tut to, da pravilno izluščiš pomembne stvari pa napišeš bistvo.

Takih nas je kar nekaj. Sicer pa jaz vedno pišem dolge eseje in vedno so dobro ocenjeni. Gre se bolj za to, da potem narediš več slovničnih napak. Pač tveganje, jaz sem na slabšem, če delam napake. Sicer pa imam raje da več povem, kot premalo in ko se razpišem se pač razpišem. Bomo videli kako bo, a dolžina sama po sebi ne bi smela vplivati na oceno.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Ma sj vrjamem, da ne boš zarad tega kj dost zgubla, sam zmotl me je, k si napisala, da s 1000 besedami pa ne morš vsega povedat. Ker kokr sm napisala, nam je prfoksa celo sredno šolo morila zarad prevelizga števila besed in vem, da ma prov, ker ni brez razloga napisan, kok naj bi besed prbližn blo.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

A kšna razmišla o jesenskem roku? Mam fuuul filing, d bo matematka popravc :?
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Joj ne o jesenskem. Js morm popravt anglo in upam, da mi bo ratal :S
Ampak sem kr optimisticna zaenkrat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Js bom angleščino mela najbrž 5, pa bi raj mela komi dvojko, pa matematiko pozitivno.. a zamenaš?=))
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Lohk se tko zmenve, da gres ti namest mene pisat anglo, js pa namest tebe matematiko.

Sam mi mors pisat anglo 4, da bom mela 4 pol :D Ok? :P
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

sončk napisal/-a:A kšna razmišla o jesenskem roku? Mam fuuul filing, d bo matematka popravc :?

Ohh seveda. Js sm vedno bolj prepričana da me čaka jesenski rok. No ja, če ne druga bo vsaj mal več časa za naučit. :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Josephina napisal/-a:Lohk se tko zmenve, da gres ti namest mene pisat anglo, js pa namest tebe matematiko.

Sam mi mors pisat anglo 4, da bom mela 4 pol :D Ok? :P

Ok komot :P :D Js pa nism tok zahtevna, 50% mi bo dost. + kšna kepca sladoleda ;D

cherry ja tut js se s tem tolažm=) sej itak je pa jesenski rok avgusta tko da bi mu skor lahko rekl poletni rok. :P
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

ej ej ej...jz morm jutr nujno mato 50% pisat...drgač sm se zaman trudla z esejm :(
evo, isto menjam...znam angleško, slovenščino obvladam sm dns lih eno 4ko prnesla :P paa...geografijo pa sociologijo tut lah porihtam...al pa če ma ktera težave s telovadbo...=)

hjoj...tale matematka ej...sam to je pa čist zmer.kdor ne zna matematke zna angleščino,kdor ne zna angleščine zna matematko...pfff :(
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a porcelain »

_vampirk'ca napisal/-a:hjoj...tale matematka ej...sam to je pa čist zmer.kdor ne zna matematke zna angleščino,kdor ne zna angleščine zna matematko...pfff :(

res je :? jaz mam tudi probleme z matematiko, medtem ko mi je angleščina piece of cake.

še gre katera na višji nivo angleščine?
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
_mala_
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a _mala_ »

MilkyWay napisal/-a:
glede kemije je pa tko...(js jo imam tudi) Pri kemiji je vsako leto lažje (vsaj tko so nam rekli)...snovi je še kr, ampak se res vse povezuje...ene par stvari je fint, ki se ji moraš naučit...ampak to je tudi to...in če znaš postopek enega primera, boš znala tudi čisto drugačne naloge rešit...nevem no za kemijo mi ni žal, ker sem jo vzela...
še laboratorijske vaje imaš pri kemiji, ki ti (če imaš fajn učiteljico) fuuul pomagajo, ker sploh niso težke...

samo nekaj me še zanima.....kaj ti kemija tak na splošno kr gre? pa kolko si mela prejšna leta zaklučeno?
Ann*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ann* »

bom vm šla jz mato zrihtat heh ..ampak sam kar ma veze s 4letnikom kak 4 to ..sam če pa pišete tud kej za nazaj to pa neb šlo
to mi gre tok na žiuce pr našmu profesorju ..čiz nč nismo za nazaj delala skoz sam 4letnik ..in zdej morm it sama vsa 3leta za nazaj čez :? jooo nevem kk se bom spraula to ponaulat res skoz bl me skrbi
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mayflower* »

Kakšne plane ste si punce zadale za ponavljanje? Kako sta razporedile predmete? Mene najbolj skrbi matematka, ker ne vem kako se jo bom lotila. Ma jz bom bolj zadnje dni delala pomoje :?
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ Mene tud najbolj mata skrbi. Sploh ne vem kako bom vse čez pršla. Pa še največji debil sem za mato, usa leta sem jo mela sam 2 :? .Dons sm hotla mal kotne funkcije delat sam zdej se mi je vse porušl ker morm seminarsko neki dodelat..mi je jo profesorca dons vrnla pa rekla kaj nj še nardim da bom mela pač use možno točke. Pa še gefo sem drug teden uprašana, ker morm dobit oceno ker nisem šla enkat pisat.
Anglo rešujem tko skor usak dan mal, predvsem slovnico. Gefo pa umetnostno bom pa tud vsak dan mal ponavljala od nasledne srede naprej.Ampak res ne vem kam bom spravla vse te podatke...bogi moji možgani no :D Joj kok me je groza te mature no..sj če ne bi mela omejitve ne bi blo panike, ker pa vem da jo mam sem prov živčna zarad tega in bom pomoje prov zarad tega tok slab pisala.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Mene pa najbolj skrbi slovenščina - slovnica. :? Pa po tanovem še seminarska. :roll: Za matematiko delam skoraj vsak dan naloge in mislim da bo šlo. GPO in slovenščino (književnost) pa sem že začela ponavljat - ponavadi si mal preberem predno grem spat, čez kakšn teden pa bom začela malce bolj intenzivno. :)
Zaklenjeno