Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
super_shine
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a super_shine »

srčica* napisal/-a:tiste ki ste danes pisale esej... kak vam je šlo?

men naslov sicr ni biu tok zajeban kokr sm prčakvala, sam s svojim izdelkom nism zadovolna tko k bi bla loh oz. se mi zdi, da nism dala usega od sebe. sam ej biu res rpecej splošn naslov in si loh pisu in pisu .. js sm kr celi dve uri pa pou pa mi je še zmankal časa .. ker sm mela tok idej pa usega, sam končni produkt pa lih ni .. hehe in tkole bom počas odštevala od 34 točk :D

pa dobr, sej nimam omejitve sploh, nevem kva se tok bunim :?
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Pa kr vredu, ni bil nek bav bav.

Drugac mam pa js zgodlo na maturi in sploh ni tko tezko..
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Lučkica napisal/-a:js sm mela geografijo v šoli samo 2 leti. izbrala sem jo za maturo, čeprav na šoli nimamo priprav in nič. učila naj bi se jo sama... kupla sem si tisto knjigico geografija na maturi 2008, kjer je ful luštn vse na kratko razložen. mogoče si bom zdej maja sposodla še kak učbenik pa si mal prebrerem. sem pa gledala zdej poskusno, pa jo za 2 takoj rešim. tko da nevem kje vam kakšna piflarija??

ja ampak v uni knjigi pišejo samo osnovne stvari...ta knjiga je bolj za to, da te spomne in da začneš razmišljat v tej smeri in se spomneš še drugih stvari, ki ne pišejo v knjigici...
poskusna letos ni bla tška...ampak je fora, da tuki nekatere ne rabimo 2, ampak malo več...tko da je kar nekaj piflarije...
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ Ja sj jst tud za 2 rešm. Sam hmm rabm pa 4 :? Men je pa glih obča krneki. Slovenija mi je kr uredu. Čeprov smo učer pr pouku rešval maturo za gefo od lani in je bla kr težka no. Ja treba bo začet ponavlat.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

Mayflower* napisal/-a:

Glede eseja smo vsi razdeljeni na dva pola, nobenih vmes. Enim je bil lahek in zanimiv naslov, drugim pa kr nekej. Presenetljivo, ampak konec je itak odvisen od ocenjevalca.

jst nism na nobenem polu: men je bil pol pol; zadnja dva vprašanja sta mi stekla k smo jih že pisal (naša prfoksa bi šla lohk za vedeževalko), pr prvih dveh pa nisem vedela kaj natančno hečejo (opisovanje oseb). in sem mal bluzila. joj, pa res no, pisala sem do zadnje minute, mam okol 1500 besed in res slog... k bi lohk blo ful bolš je pa en povprečen slog s ponavljanjem glagolov enih in istih zvez...
ma|ick4
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ma|ick4 »

Geografija ni noben bavbav,sploh ne na maturi,ker je treba samo malo logike vklopit(ki je tak btw jaz nikol nisem glih mela) in se da komot 4 pisat.Meni je malo zmanjkalo do 5,pa sem mela geo 3,2,4,3 zaključeno.
Meni Slovenija ni delala problemov,ker smo v zadnjem letniku dobli prav fajn učitla,ki je vse lepo razložo in si samo malo še ponovil.In tak sem na koncu mela 34 pik od 40 pri poli od Slovenije.Pa sploh nisem mela vredi občutka.Saj bo šlo,samo ne se preveč sekirat.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ Ja sj jst se poskušam ne sekirat. Sam pol ko pomislm na un pritisk,da MORM pisat 4, ker drgač nimam kej velik šans, da pridem na faks k sm si ga izbrala.

Aia a je mela katera umetnostno zgodovino al pa da koga pozna?

Ker me zanima kakšni so kej komenatarji na dosedanje mature.
Zadnjič spremenil ŽuŽa, dne 06. Maj. 2008 18:45, skupaj popravljeno 1 krat.
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

somebody napisal/-a:in sem mal bluzila. joj, pa res no, pisala sem do zadnje minute, mam okol 1500 besed in res slog... k bi lohk blo ful bolš je pa en povprečen slog s ponavljanjem glagolov enih in istih zvez...

Js sm bla celo sredno šolo ful jezna na našo prfokso, k je ful pik odbijala, če si preveč besed napisu (sam je tut dajala take eseje kt na maturi, pa največ 350 besed :roll: ), sam sm pol vidla, da je mela kr prov. K se (zdj) strinjam z njo, da če ful preveč napišeš, je več možnosti za napake, pa začneš se ponavlat. Pa pomoje un k to bere, se mu pol že ne da več. :wink:
Sam če si dobr napisala, to ne bi smel bit tak problem.
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

somebody napisal/-a:... mam okol 1500 besed in res slog... k bi lohk blo ful bolš je pa en povprečen slog s ponavljanjem glagolov enih in istih zvez...

Wau, kako si dobila 1500 besed? A ni pisal na izpitni poli od 700 do 1000 besed? Ni nic narobe, če jih imas vec?

Drugac pa vsaka cast, men jih nikol pri tem naslovu ne bi ratal tok spacat. :)
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

^^Neki se točke odbijajo, če maš preveč besed. Sam ne vem, kok.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

MilkyWay napisal/-a:si nism mislila, da je naša profesorca tko brihtna :D

Samo pri izbiri moških tega ful ni videt (če veš za kaj se gre) :D
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

*sanja* napisal/-a:^^Neki se točke odbijajo, če maš preveč besed. Sam ne vem, kok.

Js se spomnem lani, ko sm js pisala maturo, da nam je prfoksa povedala, da je prvič tko, da ne odbijajo točk. Kr vem, da sm se blazn sekirala, kr sm preveč napisala in potem zvedla, da paničarim za brezveze. Se mi zdi, da mi je tud ena v tej temi omenla, da je res tako.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

^^Ja maš prov. Sm se tut js zdj spomnla, da nam je naša to govorla lansk let (sm js tut lani delala maturo). Ma sam vseen pomoje ni dobr, če ful preveč napišeš, že zarad napak.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

[vanessa] napisal/-a:
MilkyWay napisal/-a:si nism mislila, da je naša profesorca tko brihtna :D

Samo pri izbiri moških tega ful ni videt (če veš za kaj se gre) :D

:lol:
ta je pa dobra ja :D prou za skupi sta :wink:

glede dolžine je nam rekla naša, da se točke ne odbijajo, če napišeš preveč...se pa odbije, če napišeš premalo...
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Baje da če napišeš premalo se bolj strogo ocenjuje pa tudi vseh točk ne moreš dobit (to nam je skozi govorila k je blo dosti takih k niso pršli niti do 300 besed), če pa napišeš preveč, maš posledično pač več napak.. meja pa naj bi bla tam od 600 besed do 1100.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Zaklenjeno