hayley napisal/-a:Jaz sem se navezovala na tiste izjave 'jaz ne grem samo Da nekam grem, ali da lahko povem, kje sem bil'
Da nima noben dolžnosti, da se pojasnjuje, zakaj rad potuje, kot si se ti (kot primer) da ne bi slučajno izpadel, da ima preveč plehke vzroke, dokler se ne objasni...
ne vem, kje si dobila vtis, da bi kdo zahteval kakršnokoli pojasnjevanje od kogarkoli, kdo zakaj potuje oz. počne karkoli drugega.
jaz sem poudaril, da menim, da obstajajo ljudje, ki čutijo potrebo delati nekaj zato, da imajo občutek da je njihovo življenje bolj polno in da to tudi pokažejo okolici. hočeš nočeš, živimo pač v svetu, ki je obseden s primerjanjem drug drugega, in lahko vsak govori kako mu je vseeno kaj si drugi mislijo o njem, se bo še vedno skušal prikazat v najboljši luči. nekateri razkazujejo avtomobile, drugi športne dejavnosti/dosežke, hišne ljubljenčke, oblačila.. mnogi pa tudi potovanja.
in ja, če nekdo omeni, da hoče nekam potovati, a ne ve, kam bi sploh šel, pomisliš o tem, kaj ga zares motivira za potovanje (ali pa karkoli drugega). seveda nima dolžnosti nobenemu nič pojasnjevat. bi pa rekel, da je fajn, če človek sam pri sebi razmisli glede tega, kaj počne v življenju in zakaj. ni malo ljudi, ki živijo drugače od svojih želja samo zaradi drugih, in to je žalostno.
saarijarvi napisal/-a:slovenc glede lokacij so pa zelo razlicne. Vecje moznosti za ga ujet je sezona jesen / zima. Ponujajo tudi nocne ture z avtobusi, ampak ni garancije, da se bodo pojavili, ker morajo bit res prave razmere za to. Se mi zdi, da ti v tem primeru povrnejo del denarja. Obstajajo pa tudi ze aplikacije za napoved, kje bodo in koliksen % moznosti za pojav je.V Stockholmu bi rekla, da se obcasno pojavi, ampak glede na kolicino luci v mestu... mislim, da kolega naklada.
mogoce pa ne, kdo ve.
fino, če se ne bi pojavil, da bi vsaj dobil denar nazaj

nisem siguren, če je bil ta tip v stockholmu ali kje v bližini, je pa torej možno, da je res videl. do takrat sem mislil, da je to vidno samo v polarnem pasu ali zelo blizu.