Odprta zveza

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

claire napisal/-a:glede odprte zveze sem pa itak že povedala, da zame to ne obstaja. to je sistem strahopetcev. to ni zveza. v družini tudi ni 3 mam in 5 očetov. je le ena mama in en oče. če se kdo gre odprte družine je to nek drug sistem, ni pa družina. tako je tudi pri zvezi. naj imajo kar in kakor hočejo, a zveze nikoli ne bodo imeli.
Do tu vse vredu, OK pač se ne strinjaš s tako "ureditvijo", ne morš pa za druge govort kaj/česa (ni)majo..
..ne razumem zakaj takšno obsojanje, sej tebe nihče ne sili v to.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

^^ nikogar ne obsojam. ampak po moji lastni definiciji to ni zveza. pika. lahko ji sami tako rečejo a to zveza ni (spet- zame). to so zame ljudje, ki niso sposobni ljubiti in so našli krasen izhod za varanje. oba partnerja seveda. saj pravim. naj živijo tako, če to hočejo, a temu se ne more reči zveza.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:28, skupaj popravljeno 1 krat.
maniac
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a maniac »

claire napisal/-a:glede odprte zveze sem pa itak že povedala, da zame to ne obstaja. to je sistem strahopetcev. to ni zveza. v družini tudi ni 3 mam in 5 očetov. je le ena mama in en oče. če se kdo gre odprte družine je to nek drug sistem, ni pa družina. tako je tudi pri zvezi. naj imajo kar in kakor hočejo, a zveze nikoli ne bodo imeli.

Ni nujno, da je v družini le ena figura matere in ena figura očeta. Si že slišala za komune? Islam?

Odprta zveza pa ... trenutno ni zame, čeprav mi je pa simpatična ideja, ja.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Horus napisal/-a:Tako kot zveza/poroka dveh moskih ali dveh zensk ni zveza/poroka a ne? ;) Zelo... republikansko zvenis, claire ;)

hja meni ni. pa če me vržeš na g(a)rmado. ne obsojam istospolno usmerjenih, porok med njimi pa tudi ne zagovarjam. republikansko gor ali dol. ti si pa menda krščen ane. se ti zdi prav da se duhovniki ne smejo poročiti? predvidevam, da ne. tudi to je meni mimo.

in sklicevanje na druge religije/kulture je tudi kar nekaj tja v en dan. islam/komune? saj pravim. to je pač en drug koncept. ni pa to družina po moji (spet) definiciji. včasih so se tudi sestre in bratje med sabo poročali. incest! danes se zgražamo.

to je pač moje mnenje.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Ne da bi zdej delila mnenje claire, samo se mi ne zdi prav, da jo zdej okregate, ker je izrazila svoje mnenje. Pač se njej to ne zdi zveza, ona ima takšno mnenje o tem, ni zdej, da obsoja vse, ki so v odprti zvezi.

Da ne bom OT: sama sebe ne vidim da bi zmogla funkcionirati v odprti zvezi, ker ne morem preko misli na delitev partnerja z nekom drugim, pe čeravno le telesno. Tolko pa sem ljubosumna in egoistična, da hočem partnerja le zase. :D :D :D
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

claire napisal/-a:hja meni ni. pa če me vržeš na g(a)rmado. ne obsojam istospolno usmerjenih, porok med njimi pa tudi ne zagovarjam. republikansko gor ali dol. ti si pa menda krščen ane. se ti zdi prav da se duhovniki ne smejo poročiti? predvidevam, da ne. tudi to je meni mimo.

in sklicevanje na druge religije/kulture je tudi kar nekaj tja v en dan. islam/komune? saj pravim. to je pač en drug koncept. ni pa to družina po moji (spet) definiciji. včasih so se tudi sestre in bratje med sabo poročali. incest! danes se zgražamo.

Duhovnika nihče ni prisilil, da mora verovat, niti ga nihče ne silil, da to mora postat.. tko da tisto o porokah med duhovniki.. žal vera tega ne dovoljuje. Če pa kteremu duhovniku taka "pravila" niso všeč, lahko vedno izstopi iz svojega "poklica"..
Sklicevanje na druge kulture in religije pa je seveda upravičeno.. kdo pa pravi da smo mi tista "normalna" kultura in ne islam? Seveda je drug koncept, ampak ti nimaš pravice sodit ali je pravilen ali ne. Kdo si ti, da lahko govoriš da je po naše prav, po njihovo pa ne?
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ nikjer nisem rekla kaj prav kaj pa narobe. CITIRAJ MADONA!!!

kot ima nekdo za varanje fizičnen stik, drug le sex (in tako pri vseh stvareh) tako imamo tudi tukaj deljena mnenja.

ti me pa citiraj kje govorim o napačnosti in se potem šopiri s svojo vso modrostjo.

(če si krščena in ne hodiš redno k maši, spovedi ter se nisi izpisala iz katoliške vere se pa itak nimaš kaj za glasit, ker živiš v grehu in v neskladju s svojo religijo in sploh nimaš nobene druge opcije, kot da se poročiš kot devica (če smo že pri religijah in "pravih" "nepravih" rečeh)!)
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

claire napisal/-a:(če si krščena in ne hodiš redno k maši, spovedi ter se nisi izpisala iz katoliške vere se pa itak nimaš kaj za glasit, ker živiš v grehu in v neskladju s svojo religijo in sploh nimaš nobene druge opcije, kot da se poročiš kot devica (če smo že pri religijah in "pravih" "nepravih" rečeh)!)

To da si krščen ali ne, žal ne izbiraš sam.. sej veš, glede na to da si star tam eno leto :roll: in to da je neka religija tvoja, se odločiš s tem da jo sprejmeš, jaz če ne hodim k maši je očitno nism sprejela kot svojo, zato ne živim v nobenem neskladju s svojo religijo ;)
Duhovnik pa se je odločil sam, in religijo kot takšno tudi sprejel..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:27, skupaj popravljeno 1 krat.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Kok mam jz kul starše, da me niso dal krstit. :D
UG84 napisal/-a:Ne da bi zdej delila mnenje claire, samo se mi ne zdi prav, da jo zdej okregate, ker je izrazila svoje mnenje. Pač se njej to ne zdi zveza, ona ima takšno mnenje o tem, ni zdej, da obsoja vse, ki so v odprti zvezi.
OK, ker sem se 1. vpičila v clairin post.. mene je sam zmotil tist odebeljen text, ki sem ga citirala..še vedno sem prepričana: ona ni na mestu, da sodi o zvezah drugih oz. da lahko govori o tem kako nekdo svojo zvezo/razmerje klasificira.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

roberta sem nalašč napisala in se nisi izpisala. sem zdaj povdarila, da ne boš spet spregledala. lahko se izpišeš iz registra vernikov veš (polnoletna pa menda si ali kako?). toliko o tvojem pametovanju o različnih religijah. samo... :blah:

in tole ni imelo veze z duhovniki kot takimi (marsikdo ni srečen v svojem poklicu, pa je vedel v kaj se spušča pa še vseeno ne da odpovedi), ampak na tvojo krasno razlago, da jaz nimam kaj da govorim prav/narobe (čeprav sploh nisem!). in da so religije "svete" in je morda bolj prav islam, a sama si krščena pa se ne držiš niti enega njihovega koncepta. :P

(in potem nekdo tak meni, češ kaj se jaz grem- svašta!)

in še vedno me nisi citirala. kje sem jaz napisala da kaj ni prav????? (nepismenosti vedno več- no res..)
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

sirova štručka napisal/-a:
Roberta R. napisal/-a:Duhovnika nihče ni prisilil, da mora verovat, niti ga nihče ne silil, da to mora postat.. tko da tisto o porokah med duhovniki.. žal vera tega ne dovoljuje. Če pa kteremu duhovniku taka "pravila" niso všeč, lahko vedno izstopi iz svojega "poklica".

Kje v svetem pismu to piše, mene zanima.
Ena bolj zgrešenih (teh je veliko) stvari katoliške cerkve.

Tudi, da ne smeš seksat pred poroko nikjer v svetem pismu ne piše.
So pa ideje fanatikov iz zgodovine, kamor se ne bom spuščala, ker nimam o njej pojma :D

Jaz ne bom lagala, si svetega pisma v celoti nisem prebrala, zato ne vem o čem točno govori ali ne.. ampak načeloma pa vera tega ne dovoljuje.. če ne bi bla vsaj tretjina fajmoštrev poženjenih.. zakaj to tako je, pa jaz osebno nimam pojma..
Obstajajo pa sigurno še ktere stvari, o katerih se govori v svetem pismu, ali se ne govori, pa so potem prirejene drugače.. sicer pa, biblija tokrat ko je že bla prevedena, sem skoraj sigurna, da je svoj prvotni namen oz. bistvo že izgubila..
(__/)
( o.O)
(")_(")
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

purple_rain napisal/-a:Kok mam jz kul starše, da me niso dal krstit. :D
UG84 napisal/-a:Ne da bi zdej delila mnenje claire, samo se mi ne zdi prav, da jo zdej okregate, ker je izrazila svoje mnenje. Pač se njej to ne zdi zveza, ona ima takšno mnenje o tem, ni zdej, da obsoja vse, ki so v odprti zvezi.
OK, ker sem se 1. vpičila v clairin post.. mene je sam zmotil tist odebeljen text, ki sem ga citirala..še vedno sem prepričana: ona ni na mestu, da sodi o zvezah drugih oz. da lahko govori o tem kako nekdo svojo zvezo/razmerje klasificira.

Aja, no jaz sem to razumela da pač to njej ni po njeni definiciji zveza. Pač njeno mnenje, nič takega.

Sem šla pa še enkrat brat, edino kar pa se mi ne zdi prav je pa to, da si, Claire, označila tiste, ki so v odprti zvezi za strahopetce. S tem pa si v bistvu izrazila moralno sodbo nad njimi, kar ni prav. Lahko poveš svoje mnenje in govoriš zase, nekoga označit za strahopetca je pa nekaj drugega.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

UG84 napisal/-a:S tem pa si v bistvu izrazila moralno sodbo nad njimi, kar ni prav. Lahko poveš svoje mnenje in govoriš zase, nekoga označit za strahopetca je pa nekaj drugega.

pa kaj? meni so. če tebi niso, tudi prav. nikjer nisem rekla da mora kdo misliti isto kot jaz, ali da ne sme misliti drugače od mene.
tudi vsakega morilca označim s strahopetcem. s tem se bo pa večina populacije pa strinjala.

tudi ti podajaš sodbo, da niso strahopetni recimo. kje pa piše, da so sodbe le negativne?
Odgovori