Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Fay
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Fay »

Ni res. Če peljem jaz namesto 90-80, promet ni toliko obiran in normalno steka (in morda si tako še bolje prepričan v vožnjo...). In seveda če za sabo vidim več avtov, se ustavim, da odpeljejo naprej. Meni osebno je bolje, da nekdo pelje 1o-20 manj, kot toliko preveč...
Bunny.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Bunny. »

Horus napisal/-a:Ponavadi ljudje, ki govorijo, kako pa oni mirno vozijo po omejitvah, potem vozijo 70 na ravninah zunaj naselja in takim bi izpit trebal pobrat :P

A še zmeraj ne razumeš kaj pomeni voziti po omejitvah? Pa če je ful dež al pa sneg tut js 70 al pa celo manj vozim izven naselja. In prej boš dobu kazen za prehitro kot pa prepočasno vožnjo.
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Fancy Nancy »

Ne, ne... Taki, ki so že po defaultu bedaki za volanom, bodo to tudi, če boš vozil pred njimi po omejitvah. :wink: Če jaz prehitevam na ac po omejitvi, ajde še malce dam po gasu, ampak ne dosti čez omejitev, in naenkrat pridivja za mano nekdo s slabimi živci ter blenda, je problem v njemu, ne v meni. Mislim, a je cesta samo njegova, da se mu moram umakniti? Ne. Zato bom v miru (beri po omejitvah) prehitevala avto, če bom presodila da dva ali več, bom še te, in šele nato bom tistemu zadaj "odstopila" pas, pa naj se zakolje zaradi mene, a naj ne ogroža še drugih zraven.
Raje vidim prepočasne voznike, ki jih pač prehitiš, ko je prilika, kot divjake, ki mislijo, da obvladajo hitrost, v bistvu pa hitrost obvlada njih. :wink:
Horus

Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Saj pri prehitevanju lahko enmal prekoračiš hitrost.

A res, Horus, prakticiraš varčno vožnjo? Daj povej, sam si se naučil al ti je kdo pokazal? Se poznajo rezultati, al?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Horus napisal/-a:Ne, Fay. To je ravno ta napacna logika. Ce oviras promet s prepocasno voznjo nerviras cel kup voznikov za sabo, ki bodo iskali prvo vsaj priblizno priloznost, da te prehitijo in bodo na koncu tvegali skarje.
Ampak to je problem teh voznikov.
Pravzaprav so oni potem krivi za morebitne nesreče, ki se zgodijo kot posledica njihove nestrpnosti v prometu.
Potem bi blo potrebno take voznike "prevzgajat" ne pa pridigat počasnelam. Ne poznam statistike, ampak roko dam v ogenj, da je več nesreč zarad prekomerne hitrosti kot pa zaradi počasnosti.
Horus

Horus

Uporabniški avatar
čokolinček
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a čokolinček »

Me zanima, kdaj bojo pri nas tudi AŠ učile varčne vožnje. Pomoje čez ene 20 let že.

Tkole; js sm dons zvozila 30.uro :? Nisem jih pričakovala tok in ne, ni mi vseen da mam tok ur, po drugi strani pa - bogve kok jih bom še mela, če padem glavno. V ponedeljek mam društvenega ob pol devetih, v torek letim še v Lj na avtocesto, pol v sredo pa glavna.

Kar me zanima, je pa to - a je možno, da nočne vožnje sploh ne bom mela? Oziroma, je možno da grem zvozit še eno uro nočne z inštruktorjem, če slučajno že naredim izpit? (Pa ne da bi hotla kej z inštruktorjem ponoč delat :twisted: ampak tko me zanima, ker bi pač rada šla vsaj eno uro z njim da mi pove kak nasvet pa to).
Horus

purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Horus napisal/-a:Pocasna voznja brez nekega tehtnega razloga
Skrb za svojo varnost ni dost tehten razlog?

Uglavnem, prometu ne bo škodoval, če mene še neki časa ne bo v avtu za volanom. :D
Horus

Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Fancy Nancy »

Cel čas že omenjate varČno šolo... Ali kaj varčujete med tako vožnjo ali kaj? :D Varne vožnje se pa drugače tudi jaz poslužujem. :P
Uporabniški avatar
čokolinček
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a čokolinček »

Varčna vožnja* in varna vožnja... :)

*Šola varčne vožnje bi bil bolj pravilen izraz.
Zaklenjeno